Koulutukseen otetaan mukaan 10 autourheilusta kiinnostunutta ja autotekniikkaan hyvin perehtynyttä osallistujaa. Koulutus alkaa 24.7.2018 Neste Rallin yhteydessä ja kestää noin kymmenen kuukautta. Hakuaika päättyy 24.6.2018 ja valintahaastattelut järjestetään seuraavalla viikolla Suomessa ja Virossa. Koulutus sisältää aluksi noin kolmen kuukauden teoriajakson Kouvolassa, minkä jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun Tommi Mäkinen Racingin tiloihin Puuppolassa ja Tallinnassa, Virossa.

Moottoriurheilussa on jatkuvasti pulaa pätevistä mekaanikoista, ja uudella koulutusavauksella on tarkoitus varmistaa alan osaajien saaminen myös rallin puolelle. "Autourheilusta on tullut viime vuosina merkittävä teollisuudenala Suomessa, joka työllistäisi enemmän osaajia kuin on tarjolla. Suomalaisella osaamisella on lisäksi kysyntää myös kansainvälisesti, joten alan koulutukseen pitää satsata että tekijöitä riittää," vahvistaa toimitusjohtaja Tommi Mäkinen.
Valitulla toimintatavalla voidaan hyödyntää oikeita oppimisympäristöjä koulutuksen laadun varmistamisessa. ”Tällaista ammattia on vaikea oppia muualla kuin alan oikeissa työtehtävissä ja autenttisessa ympäristössä. Se edellyttää työnantajalta halua sitoutua koulutukseen, mutta myös oppilaitokselta vahvaa ja alalla uskottavaa osaamista, kun opettaja menee työelämään opiskelijoidensa kanssa”, sanoo rehtori Leena Kaivola.

Tommi Mäkinen Racing Oy on ralliautoiluun keskittynyt yritys, joka vastaa autonvalmistaja Toyotan kilpailutoiminnasta rallin MM-sarjassa. Yrityksen toiminta koostuu autojen suunnittelusta, valmistuksesta, valmennuksesta sekä kilpailemisesta.

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskus on järjestänyt autourheilun mekaanikkojen koulutusta vuodesta 2014 alkaen yhteistyössä Koiranen GP:n kanssa pohjoismaisen formula 4 -sarjan sekä Espanjan formula 4 -sarjan yhteydessä. Tänä vuonna Koiranen GP käynnistää formula 4 -sarjan myös Suomessa. Uusin mekaanikkokoulutuksen ryhmä aloitti Aikuiskoulutuskeskuksessa tammikuussa ja koulutus jatkuu loppusyksyyn sarjojen aikataulun mukaisesti. Aiemmin valmistuneista mekaanikoista noin puolet toimii moottoriurheilun tehtävissä ulkomaisissa tiimeissä ja toinen puoli kotimaassa kokoaikaisissa tai osa-aikaisissa tehtävissä moottoriurheilun parissa.

Lisätietoja

Tommi Mäkinen Racing, MiaMiettinen, mia.miettinen@tommimakinenracing.fi, puh. 040 508 9851
Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, Leena Kaivola, leena.kaivola@kvlakk.fi, puh. 0400 930 475 sekä koulutuksesta www.kvlakk.fi/tmr

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla