Sivuvaunucrossin MM-pisteissä sijalle 11 tänä vuonna ajaneet Riku ja Lari Kunnas ovat vahvasti kiinni lajin Suomen mestaruudessa. Kuva: Luc van der Aa

Viikonloppuna kruunataan uudet Suomen mestarit sivuvaunumotocrossiin ja driftingiin. SM- ja Suomen Cup -pistemittelöt jatkuvat rallisprintissä, trialissa, minispeedwayssa ja pienoisautoilussa.

 

MX-Liigan kausi 2018 päätökseen Heinolassa

Motocrossin MX-Liiga huipentuu kauden päättävään osakilpailuun Heinolassa. Lauantaina ajetaan naisten luokan Suomen Cupin pisteistä sekä kansalliset luokat MX65, MX C/B ja MX C/A. Hanna Mertsalmi varmisti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, mutta vain kolmen pisteen päässä toisistaan olevat Viron Kadri Ehamäe ja Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen käyvät vielä taistoa himmeämmistä mitaleista.

Sunnuntaina SM-pisteistä kisataan sivuvaunuluokassa, jossa historian ensimmäistä kertaa nähdään myös naispari, kun Maarit Mäkinen ja Johanna Lehtiö asettuvat viivalle. SM-pistejohdossa on täydellä pistepotilla MM-areenoilla tämän kauden kisanneet Riku ja Lari Kunnas. SM-hopeassa on kiinni parivaljakko Juha Tuominiemi – Jussi Veräväinen ja kolmantena pisteissä ovat Erkki Salo ja Jukka Hasari.

Lisäksi sunnuntaina kisaavat myös kansalliset luokat MXH, MXB ja MX125. Yhteensä viikonlopun kilpailuihin on ilmoittautunut 314 kilpailijaa.

Kilpailuerät starttaavat molempina päivinä noin klo 12.

Viikonlopun aikataulu

Kilpailuun ilmoittautuneet

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/heinolassa-tehdaan-historiaa-naispari-osallistumassa-sivuvaunucrossin-sm-osakilpailuun

15.-16.9. Motocross, MX-Liiga & MXSV SM, Suomen Cup, Kansallinen
Heinolan Motocrossrata, Komostentie 255, Heinola

Viime vuoden Kemoran osakilpailussa Lauri Heinonen sijoittui kolmanneksi. Kuva: AKK/Erkki Hautaviita

Driftingin Suomen mestaruus ratkeaa Kemoralla

Lauantaina Kemoralla ajetaan drifting-sarjojen finaalit luokissa Drifting SM, FDO Pro, FDO Pro2 ja FDO Street. Sunnuntaina vuorossa on  RADALLE.com:n Timeattackin neljäs osakilpailu. Lauri Heinonen suuntaa Kemoraan SM-sarjakärjessä 78 pisteen johtoasemassa. Tilanne hänen takanaan on erittäin tiukka, sillä vain yksi piste erottaa 280 pistettä keränneen Henri Haanpään ja Juha Pöytälaakson.

Ilmoittautuneiden lista

Kilpailupäivä alkaa vapailla harjoituksilla klo 9.30, lajittelut ovat klo 12 ja finaalit klo 15.

Liput: Kahden päivän lippu 17,40€. Perhelippu 2 aikuista + 1-3 lasta 42,00€

Lisätietoa: Radalle.com/tapahtumat

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/lauri-heinonen-pistejohdossa-kemoran-finaaliin-mestaruutta-lahdetaan-hakemaan

15.-16.9. Radalle.com FDO Drifting, SM, Kansallinen
Kemora, Kemorantie 161, Veteli

Varkautelainen Janne Eronen taistelee R5-luokan Skoda Fabiallaan rallisprintin nelivetoisten Suomen mestaruudesta. Eronen lähtee Leppävirran lauantaiseen kilpailuun SM-sarjan toiselta tilalta. Kuva: Pertti Kangasniemi/AKK

Rallisprintin SM-pisteistä mitellään Leppävirralla

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen lauantaina Savossa Leppävirralla. Deekax SM-rallisprint on sarjan viides osakilpailu. SM-pisteistä kilpaillaan Mustinmäen 2,9 kilometrin pituisella soratiellä paitsi kaksi- ja nelivetoisten suomenmestaruudesta, myös rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä V1600-luokan Suomi Cup -mestaruuksista. Näiden lisäksi kilpailu on myös AKK:n Itä-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu.

SM-rallisprintin kuluvan vuoden viides ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailun ensimmäinen auto starttaa kello 12. Jännitettävää riittää pitkälle iltapäivään, sillä kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä peräti 149 kilpailijaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallisprintin-sm-sarja-siirtyy-soralle-leppavirralla

15.09. Deekax SM-Rallisprint, SM
Mustinmäentie 83, 79100 Leppävirta

Timo Myöhänen. Kuva: Jari Kohonen

Salo isännöi trialin SM-osakilpailua

Trialin SM-sarjan seuraava osakilpailu käydään Salon Kavilannummen legendaarisen motocrossradan maastoissa tulevana lauantaina. Salon osakilpailu on kauden SM-sarjan viides osakilpailu. Salon erikoisuutena muihin kisapaikkoihin verrattunva ovat pitkät, selkeät jaksot, jotka sisältävät pitkiä jyrkkiä hiekkarinteitä.

SM-kauden viidenteen osakilpailuun suunnataan pääluokan, R1, osalta hallitsevan Suomen mestarin Timo Myöhäsen johdolla. Toisena on konkari Jussi Haapanen, jonka takana 10 pisteen päässä on Leevi Lindqvist. Myöhäsen ja Haapasen ero on jo 28 pistettä.

Kilpailu alkaa klo 10.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/salo-isannoi-trialin-sm-osakilpailua-lauantaina

15.09. Trial, XXIX Salo, SM, Suomen Cup
Kavilannummen motocrossradan maasto, Kavilannummentie 150, 24130 Salo

Niklas Säyriö. Kuva Lea Häyrinen

Varkaudessa speedwayn superviikonloppu

Varkauden speedwaystadionilla ajetaan tulevana viikonloppuna kilpaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonlopun aikana ratkaistaan muun muassa speedwayn 85cc:n Suomen Cup, jossa Suomen värejä virolaiskuljettajien värittämässä kilpailussa edustaa kotiradallaan ajava Otto Raak.

Lauantaina klo 11 alkaen stadionilla ajetaan Minispeedwayn henkilökohtainen Suomen Cup sekä VRT ja 360 Junior Cup luokat: Minispeedway Suomen Cup mestaruus, PW50 ja 125cc. Klo 13 vuorossa ovat Baltic Speedway Liiga kierros 4 ja 250-kuutioisten luokka. Sunnuntaina Baltic Speedway Liigan henkilökohtainen mestaruuskilpailu starttaa klo 12.00. Yhteensä viikonlopun aikana ajetaan 53 tiukkaa erää mestaruuksista.

10 euron lippu sisältää pääsyn molemmille päiville. Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Lisätietoa: Facebook.com/balticspeedway

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/varkaudessa-luvassa-speedwayn-huippuviikonloppu

15.-16.9. Minispeedway, Suomen Cup, Kansallinen
Varkauden Speedway Stadion, Tykkitie 157, 78210 Varkaus

Pienoisautoilu on vauhdikas laji. Kuva: Mikko Meriluoto

Helsinki isännöi pienoisautoilun SM-osakilpailua

Pienoisautoilun SM-pisteistä mitellään viikonloppuna Helsingin Tattarisuon RC-radalla järjestettävässä kaksipäiväisessä kilpailussa. Lauantaina viivalle asettuvat SM-luokka LS5 ja Mini-4WD-luokka. Sunnuntaina vuorossa ovat LS5 SM -luokka sekä Mini-4WD.

15.-16.9. Pienoisautoilu, LS-5 IV & V, SM, Kansallinen
Tattarisuon RC-rata, Tattarisuontie 32, 00770 Helsinki      

MM-KILPAILUT

Esapekka Lappi ja Janne Ferm. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kolme suomalaista Turkin MM-rallissa

MM-rallisarjan kauden kymmenes osakilpailu ajetaan tällä viikolla Turkissa, jossa ei ole kisattu MM-tasolla sitten vuoden 2010. Sarjan tulokasrallissa ajaa kolme suomalaiskuljettajaa, kun viivalle asettuvat Fordin Teemu Suninen sekä Toyota-kaksikko Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

MM-pistetilanne on kauden edetessä kiristynyt kolmen kärjen osalta. Sarjaa johtaa edelleen Hyundain belgialaisässä Thierry Neuville, joka on kerännyt 172 pistettä. Pistekakkosena on 149 pisteellä kestomestari Sebastien Ogier, ja kolmantena kaksi edellistä kisaa miltei näytöstyyliin voittanut Toyota-pilotti Ott Tänäk, jolla on 136 pistettä. Käytännössä rallin maailmanmestari 2018 on joku tästä kolmikosta. Suomalaisista 88 pistettä kerännyt Esapekka Lappi on sarjassa neljäntenä, Jari-Matti Latvala seitsemäntenä (55 pistettä) ja Teemu Suninen sijalla 12 (42 pistettä).

Ralli polkaistiin käyntiin eilen illalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella, tänään päästään tositoimiina ja kilpailu päätetään sunnuntaina.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallin-mm-sarja-palaa-turkkiin-suninen-latvala-ja-lappi-kisan-suomalaisassat

12.-16.9. WRC, MM-osakilpailu 10/13, Turkki

Edellisessä, Monzan, osakilpailussa palkintokorokkeelle nousivat Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton. Kuva: Ferrari media

Singapore isännöi F1-pistetaistoa

Formula1-sirkus matkaa tulevaksi viikonlopuksi Euroopasta Aasian, kun vuorossa on Singaporessa ajettava kauden 15:s MM-osakilpailu. MM-pistejohdossa on Mercedeksen Lewis Hamilton, jolla on kasassa 256 pistettä. Toisena on Ferrarin Sebastian Vettel pistein 226. Hänen tallikaverinsa, yhteistyön Ferrarilla tähän kauteen päättävä, Kimi Räikkönen on kerännyt kolmanteen sijaan oikeuttavat 164 pistettä ja Mercedeksen Valtteri Bottaksella on yhteensä 159 pistettä.

F1-lähetykset Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.formula1.com

16.9. Formula1, MM-osakilpailu 15/21, Singapore

Sandro Cortese. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing palaa kesälomalta MM-pistejohtajana

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokka palaa tulevana viikonloppuna kesälomalta, kun kuskit ja tiimit päästetään tositoimiin yli kahden kuukauden jälkeen. Portugalin isännöimään kauden kymmenenteen MM-osakilpailuun suunnataan Kallio Racingin heilutellessa tahtipuikkoa.

Täksi kaudeksi suomalaistalliin siirtynyt Saksan Sandro Cortese johtaa Supersportin MM-luokkaa pistein 138, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Mestaruudesta on kuitenkin luvassa tiukka taisto, sillä vain viiden pisteen päässä Moto3-luokan maailmanmestarista lymyilee Ranskan Jules Cluzel. Kolmantena MM-pisteissä on Sveitsin Randy Krummenacher.

Kallio Racingin nuori belgialaislupaus Loris Cresson on kerännyt 30 pisteen oikeuttaman sijan 12.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-palaa-kesalomalta-mm-pistejohtajana-takana-onnistuneet-testit

16.8. Supersport, MM-osakilpailu 10/13, Algarve International Circuit, Portugal

Niclas Grönholm on nyt kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä. Kuva: GRX Taneco Team

Rallicrossin MM-pistetaistot jatkuvat Latviassa

Rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksäs ja kolmanneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Latviassa. MM-pistejohdossa on 224 pistettä kerännyt Ruotsin Johan Kristoffersson ennen norjalaiskaksikkoa Andreas Bakkerudia ja Petter Solbergia, joita erottaa vain viisi pistettä tilanteen ollessa 165-160 Bakkerudin hyväksi. Marcus Grönholmin omistaman GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholm on MM-pisteissä seitsemäntenä ja suomalaistallin venäläispilotti Timur Timerzyanov sijalla kymmenen. Latviassa ajettavassa osakilpailussa tiimin tavoitteena on edetä aina finaaliin saakka.

Viikonloppuna Latviassa nähdään myös enemmän suomalaisvärejä, sillä edellisessä osakilpailussa neljänneksitoista sijoittunut Toomas Heikkinen tulee osallistumaan kauden toiseen kilpailuunsa MJP Racing Rallycross -tiimin väreissä.

Latvian osakilpailu näytetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Lähetys on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Lisätietoa: Fiaworldrallycross.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/grx-tanecolla-selkeat-tavoitteet-latvian-kisassa

15.8. Rallicross, MM-osakilpailu 9/12, Latvia

Gautier Paulin. Kuva: Ice One Racing

Motocrossin MM-kausi kääntymässä loppusuoralle

20 osakilpailua käsittävä Motocrossin MM-kausi alkaa kääntyä loppupuolelle, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Tulevana viikonloppuna pisteistä mitellään Hollannin Assenissa, jonne suunnataan KTM-kaksikon Jeffrey Herlingsin ja Antonio Cairolin johdossa. Belgialainen on kerännyt jo huimat 833 pistettä, kun Italian kahdeksankertaisella maailmanmestarilla kasassa on 738 pistettä. MM-kolmosena tällä hetkellä on Belgian Clement Desalle pistein 619. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna -tiimin ranskalaispilotti Gautier Paulin on kuudentena pistein 512 ja suomalaistiimin brittiajaja Max Anstie sijalla kymmenen.

Lisätietoa: www.mxgp.com

16.9. Motocross, MM-osakilpailu 18/20, Assen, Hollanti

Sanna Kärkkäinen johtaa enduron EM-sarjan naisten luokkaa. Kuva: HSPhotoGraphing / Heikki Sarkala

EM-tärppi – Sanna Kärkkäinen vahvasti kiinni enduron Euroopan mestaruudessa

Enduron Euroopan mestaruudet ratkaistaan tänä viikonloppuna Puolan Kielcessä. Suomalaiskuljettajat ovat tuomassa kotiin tuliaisiksi useampia mitaleja. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Sanna Kärkkäinen on vahvasti kiinni Euroopan mestaruudessa, sillä hän on kuronut etumatkansa jo 29 pisteeseen.

Roni Kytönen on junioreiden U21-luokan toisena vain viiden pisteen päässä johtoasemasta. Veteraaniluokassa Mika Paavola on niinikään toisena, 26 pisteen päästä kärjestä. Janne Mukkala on kahdeksan pisteen päässä Paavolasta ja neljäntenä, kolmen pisteen päässä Mukkalasta on Juha Puotsaari.

Puolassa ajetaan myös joukkuemestaruuskilpailu, johon Suomi osallistuu kolmella joukkueella.

14.-16.9. Enduron EM-finaali, Puola, Kielce

KANSALLISET KILPAILUT

15.09. Maxell Ralli, HRT, Espoo

15.09. Enduro, Kanteleen Herkkulenkki, Kansallinen, Pukkila, Savijoen Seurantalo

15.09. Maxell-ralli – tasanopeusajo, Kansallinen, Espoo

15.09. Endurance Cup 2018, Cup, Alastaron Moottoriurheilukeskus

15.09. Jokkis, L-HUA 20v. JM, Kansallinen, Kokemäki, Risteen rata

15.09. Jokkis, Nuuskakaira JM, Kansallinen, Kittisvaara, Pello

15.09. Jokkis, Rapakunkku XVI, Kansallinen, Måtasbergetin jm-rata, Jepua

16.09. Jokkis, Auto-soppi JM, K, Mankolan moottorirata, Pyhäjärvi

16.09. Rata-ajo, RADALLE.com TIMEATTACK, Harjoituskilpailu, Kemora

16.09. Jokkis, Saarenpää Jaakko Tmi JM, K, Aluemestaruus, Murtoharju, Jalasjärvi

16.09. Karting, Savo Cup Lapinlahti, Harjoituskilpailu, Lapinlahden FK-rata

16.09. Jokkis, XXXIV Koivuniemen Syys JM, K, Aluemestaruus, Eurajoki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla