Viime vuoden voittaja Esapekka Lappi tähyää kärkeen myös tämän vuoden Neste Rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tänä viikonloppuna maailman parhaimmat rallikuljettajat kisaavat Neste Rallissa, Watercrossin Suomen mestari kukitetaan Ivalon finaalissa ja motocrossin SM-kausi jatkuu Karkkilassa.

Neste Ralli kerää maailman parhaat rallikuljettajat Keski-Suomeen

Rallin MM-sarjan tähdet kisaavat parhaillaan Suomessa, joka isännöi kauden kahdeksatta osakilpailua. MM-kalenterin nopeimman rallin reittiä on uudistettu reilusti ja pätkät ovat jo keränneet kuljettajilta kiitosta.

Eilen Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella startannut ralli starttasi tänään klo 8.18 Moksi 1 -erikoiskokeella. Päivän viimeinen erikoiskoe Harju 2 alkaa klo 20. Lauantai alkaa Päijälä 1 -erikoiskokeella klo 8.13 ja päättyy 18.54 Pihlajakoski 2:lle. Sunnuntain kilpailijat starttaavat Laukaan ensimmäiselle EK:lle klo 8.38 ja maaliin Jyväskylän Paviljonkiin he saapuvat iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317.

Neste Rallin kotimaisesta televisioinnista vastaa Nelonen, joka lähettää päivittäin useita lähetyksiä valtakunnallisella Nelonen-kanavalla sekä Ruutu+-palvelussaan rallia edeltävästä sunnuntaista alkaen.

YLE Radio Keski-Suomi lähettää neljä päivää suoraa ohjelmaa rallista, suomeksi ja englanniksi. Taajuudet 99.3 MHz / Jyväskylän alue ja 97.0 MHz pohjoinen Keski-Suomi tai nettiradio: yle.fi/jyvaskyla

Lisätietoa: Nesterallyfinland.fi

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maailman-nopeimmat-rallikuljettajat-valmiina-suomen-mm-rallin-kovavauhtiseen-jannitysnaytelmaan

26.-29.07. Ralli, Neste Rally Finland, MM, Vetomies 2018, K, NEAFP
Kilpailukeskus: Paviljonki Lutakonaukio 12, Jyväskylä

Tulevana viikonloppuna kisataan SM-Motocrossia Karkkilassa. Kuva: SM Motocross Tiedotus

Motocrossin SM-kausi jatkuu 199 kuljettajan voimin Karkkilassa

Motocrossin Suomen mestaruuskauden neljäs osakilpailu järjestään Karkkilassa, jossa ajetaan suomalaisiin oloihin poikkeuksellisesti saviradalla.

Jo lauantaina Karkkilan keskustan tuntumassa, Mansikin Moottoriurheilukeskuksessa mitellään kolmen veteraaniluokan (MXV35, MXV45, MXV55) sekä alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -pisteistä. Radalla nähdään myös nelipyöräisiä laitteita, kun Karkkilassa ajetaan ATV:n SM-sarjan ja ATV-veteraanien Suomen Cupin toinen osakilpailu. Aikuisten SM-luokissa nähdään sunnuntaina mukava määrä kilpailijoita, kun MX1-luokkaan on ilmoittautunut 30 ja MX2-luokkaan 28 ajajaa. Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokkaan on lähdössä 24 kilpailijaa. Yhteensä viikonloppuun on ilmoittautunut 199 ajajaa.

Kilpailuerät starttaavat molempina päivinä kello 11:30.
Koko viikonlopun pääsylipun hinta on 15 € ja yhden päivän 10 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/konkari-kalatie-toivoo-haastavia-olosuhteita-sm-motocrossin-kotikilpailuunsa

29.7. Motocross, ATV-MX, SM, Suomen Cup
Mansikin Moottoriurheilukeskus, Puhdistamontie 5, Karkkila

Lenni Klemetti. Kuva: Frantisek Ortmann

MiniGP:n Suomen Cup -kausi jatkuu viikonloppuna Imatralla

MiniGP-sarjan Suomen Cupin osakilpailu ajetaan sunnuntaina Imatralla Saarlampi kartingradalla. SM-pistejohdossa oleva Rico Salmela kisaa viikonloppuna Italian sarjan kilpailussa, joten nuorukainen joutuu jättämään Imatran osakilpailun väliin. Sen sijaan yhteen kisaviikonloppuun tänä vuonna osallistunut ja siellä voiton ja toisen sijan napannut Lenni Klemetti starttaa Imatralle ennakkosuosikkina. SM-pisteissä toisena on Rasmus Nurmi ja toisena Arttu Matikainen. Imatran lähtöön on tulossa myös kolme vierailevaa kuljettajaa Virosta.

MiniSupermoto Stock -luokkaa pitää nimissään kolmen osakilpailuviikonlopun jälkeen Marko Vatanen ennen Niko Hämäläistä ja Peetu Paavilaista.

Lisäksi Imatralla ajetaan kansalliset luokat Minimoto Junior, MiniSupermoto Open ja MiniSupermoto Sport.

Lauantaina ajetaan vapaat harjoitukset klo 12:00-18:00 ja sunnuntain vapaat harjoitukset starttaavat klo 10, aika-ajot klo 11 ja kilpailuerät klo 13.

Lisätietoa: IMK.fi/minimoto.php

29.7. Road Racing, 16. Imatran Minimoto, Suomen Cup, Kansallinen
Saarlampi kartingrata, Karjalantie 777, Imatra

Watercrossin hallitseva Suomen mestari Pasi Leivo ajoi voittoon kauden avauskilpailussa. Kuva: Tomi Ahmasalo

Watercrossin Suomen mestari selviää Ivalossa

Watercrossin kauden kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina Kultahipun rannassa Ivalossa klo 10.30 alkaen. Hallitseva Suomen mestari Pasi Leivo on vahvasti matkalla mestaruuteen, mutta kauden finaalista on odotettavissa jälleen erittäin jännittävää.

Liput 10 € aikuiset, alle 16 vuotiaat 5 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.

Luokat: alle 600 ja SM Open

Livestream

Lisätietoa: Facebook.com/events/497671510652207

28.7. Watercross, SM, Kansallinen
Hotelli Kultahippu, Petsamontie 1, Ivalo

MM-KILPAILUT

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton tuulettivat edellisessä, Saksan MM-osakilpailussa kaksoisvoittoa britin ajettua voittoon ja Bottaksen täydentäessä Mersun päivää toisella sijalla. Kuva: AMG Petronas / Steve Etherington

F1-sirkus siirtyy Unkariin

Formula 1-kausi jatkuu viikonloppuna kauden 12 osakilpailulla, joka ajetaan Unkarin Hungaroringillä. MM-pistejohdossa Budapestin kupeeseen suuntaa 188 pistettä haalinut Mercedeksen Lewis Hamilton. Toisena on Ferrarin Sebastian Vettel pistein 171 ja kolmantena hänen tallikaverinsa Kimi Räikkönen, joka on kerännyt 131. Neljättä sijaa pitävällä Mercedeksen Valtteri Bottaksella on kasassa 122 pistettä.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More -kanava.

Lisätietoa: www.f1.com

29.7. F1, MM-osakilpailu 12/21, Hungaroring, Unkari

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Luc van der Aa

Sivuvaunucrossin MM-kausi jatkuu Latviassa

Sivuvaunumotocrossin kauden kymmenes MM-osakilpailu järjestetään sunnuntaina Latvian Stelpessä. Viime viikonloppuna ajetussa Saksan MM-osakilpailussa eräsijat 15 ja 10 saavuttaneet Riku ja Lari Kunnas  ovat MM-pisteissä nyt sijalla yhdeksän, kun kaudesta on ajamatta kolme MM-osakilpailua.

MM-pistetilanne: Fim-live.com//sport/sidecarcross

29.7. Sivuvaunumotocross, MM-osakilpailu 10/12, Latvia Stelpe

KANSALLISET KILPAILUT

27.-29.07. Karting, Kansallinen, Kangasalan Karting rata, Tampere
28.7. Drag Racing, West Coast Street Cup, Kansallinen, Porin Lentokenttä
28.-29.07. Jokkis, Puolangan Vaarat XII, Kansallinen, Puolanka Ronikangas
29.07. Karting, Harjoituskilpailu, Paimio, Kuismanen circuit
29.07. Karting, Pohjanmaa CUP, Harjoituskilpailu, Sotkan Kartingrata, Kauhajoki
29.07. Jokkis, Romukauppa JM, Kansallinen, Kuninkaisten JM-rata, Huittinen
29.07. Karting, Savo-Cup Varkaus, Harjoituskilpailu, Varkauden moottoriurheilukeskus

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla