Sekalaiset uutiset

MM-sarjassakin ajava Eero Remes osallistuu SM-viikon SuperEnduron osakilpailuun. Kuva: ABC Communication

SM-viikolla urheilijalle tärkeintä tietenkin on oma kisasuoritus ja mahdollisimman hyvä menestys mestaruustaistossa, mutta oman värinsä ja tunnelmansa kisoihin tuovat muiden lajien ja kilpailijoiden läsnäolo.

Suomen Olympiakomitean järjestämä SM-viikko kokoaa yhteen useat eri urheilulajit. Neljän päivän aikana tuhat urheilijaa mittelee Vantaalla lajiensa SM-mitaleista. Nyt kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman konsepti on enduron kaksinkertaisen maailmanmestarin Eero Remeksen mieleen.

– Uskoisin, että SM-viikko on hieno tapahtuma. Monia eri lajeja on esillä, ja yleisön on helppoa tulla seuraamaan eri kisoja.

Remes osallistuu SM-viikon avauspäivänä Vantaan Vauhtikeskuksessa ajettavaan SuperEnduron SM-kisaan. Miehen osallistumisen mahdollistaa enduron MM-sarjassa alkava kuukauden mittainen kesätauko.

Vantaalla järjestettävällä SM-viikolla nähdään neljän päivän aikana peräti 17 eri lajin SM-kilpailut. SM-viikon johtavana ajatuksena on saada vähemmän tunnetuille lajeille enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta uusia harrastajia.

SM-viikko järjestetään yhdessä lajiliittojen, Vantaan kaupungin ja Ylen kanssa. Ylen kanavissa nähdäänkin lähes 15 tuntia SM-viikon tunnelmia ja kiihkeitä kamppailuita. Pienille ja vähemmän tunnetuille lajeille tv-näkyvyys on erittäin tärkeää.

SM-viikko järjestetään Vantaalla 5.-8. heinäkuuta. Mukana olevat lajit: BMX, bridge, drifting, jousiammunta, kahvakuulaurheilu, kanoottipoolo, kortteliajo, kriketti, maahockey, rantahengenpelastus, rantavesipallo, roller derby, superenduro, taekwondo, trialpyöräily, ultimate ja X-trial.

SM-viikon aikataulu

Teksti: Anu Haapalainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.