Sekalaiset uutiset

Kalle Rovanperä (oik.) ja kartturi Jonne Halttunen olivat toisia Monte Carlon MM-rallin RC2-luokassa tammikuun lopulla. 16.-17. helmikuuta heidät nähdään Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Viikonloppuna on luvassa käsinkosketeltavaa jännitystä, kun Kalle Rovanperä haastaa SM-kärjen Mikkelin Vaakuna-Rallissa, moottoripyörien jääradan SM-kausi jatkuu Orivedellä, autojen jääratataistot pyöräytetään käyntiin Puolangalta ja snowcrossin SM-kausi jatkuu ennätysmäärällä kilpailijoita Torniossa.

Luvassa huikea rallispektaakkeli: Rovanperä haastaa tallitoverinsa Mikkelissä

Tulevana perjantaina ja lauantaina vuorossa on SM Vaakuna-Ralli vuosimallia 2018 ja ennakkoasetelmat ovat vähintäänkin yhtä herkulliset kuin viime vuoden ennätyksiä rikkoneessa Mikkelin osakilpailussa – ellei jopa monin verroin herkullisemmat. Viime vuonna rallin sensaatiomaisesti alaikäisenä voittanut Kalle Rovanperä haastaa jälleen SM-kärjen. Kovaa kaksinkamppailua odotetaan Rovenperän sekä hänen tallitoverinsa, kauden avanneen Arctic Lapland Rallyn ylivoimaiseen tyyliin voittaneen 24-vuotiaaan Eerik Pietarisen välillä.

Kattaus kilpailun suhteen on muutenkin varsin mielenkiintoinen, sillä Pietarista ja Rovanperää lähtee haastamaan 15 muuta MM-sarjasta tutuilla R5-ralliautoilla kisaavaa kuljettajaa.

Kilpailun lähtö: Perjantai 16.2. kello 18.35, Mikkelin Ravirata
Kilpailun maali: Lauantaina 17.2. kello 18.18, Mikkelin tori

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/luvassa-kaikkien-aikojen-sm-ralli-tallikaverit-rovanpera-ja-pietarinen-iskevat-yhteen-mikkelissa

Pe-la 16.-17.02.2018 SM Vaakuna Ralli, SM, NEAFP, Mikkeli
Mikkelin ravirata, Raviradantie 22, 50100 Mikkeli
Mikkelin tori, Hallituskatu 3, 50100 Mikkeli

Niklas Ajo kokee, että jäärata-ajosta on hyötyä paitsi ajotekniikkaan myös pyörän laittamiseen. Kuva: Nita Korhonen

Moottoripyörien SM-jäärata jatkuu Orivedellä – mukana jälleen kova kattaus kansainvälisiä kuljettajia

Viime viikonloppuna vauhdikkaasti avattu moottoripyörien SM-kausi jatkuu sunnuntaina Orivedellä 140 kuljettajan voimin. Pääluokat A250cc ja A450cc tulevat saamaan nyt uuden voittajan, kun Thaimaan MotoGP-testit pitävät Mika Kallion poissa Suomesta. Kansainvälisiä kuljettajia viivalla nähdään taas kuitenkin runsaasti. Kilpailuun osallistuvat muun muassa Moto3-luokassa kisanneet Niklas Ajo ja Patrik Pulkkinen, Saksan IDM-sarjassa menestynyt Tatu Lauslehto, maailman ainoa moottoripyörien avoimien luokkien maailmanmestari Kirsi Kainulainen sekä British Supersport –sarjassa viime kaudella hienosti menestynyt Eemeli Lahti. Myös MotoGP-sarjan tallipäällikkö Aki Ajo asettuu viivalle. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistuu 140 kuljettajaa.

Oriveden SM-osakilpailun harjoitukset alkavat tulevana sunnuntaina klo 10, itse kilpailu starttaa klo 12.

Livetulospalvelu
Tulokset heti erien jälkeen täältä
Lähtöluettelo

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/moottoripyorien-jaaratakausi-jatkuu-orivedella-mukana-140-kuljettajaa
Moottoriurheilu.tv/british-supersport-sarjassa-loistanut-eemeli-lahti-hurahti-jaarataan-monen-vuoden-unelmasta-tuli-totta

Su 18.2.2018 Moottoripyörien jäärata, SM, Suomen Cup, kansallinen, Orivesi
Satamaranta 166, 35100 Orivesi

Jere Kalliokoski lähtee puolustamaan mestaruuttaan jääradan SM-koitoksiin. Kuva: Heikki Kapanen

Autojen jääradan SM-sarja käyntiin kahdella osakilpailulla

Autojen jääradan SM-sarja alkaa tulevana viikonloppuna kahdella osakilpailulla, lauantaina kilpaillaan Puolangalla ja sunnuntaina Paltamossa.

Kilpailu Puolangalla alkaa lauantaina klo 10.00 ja Paltamon kilpailu sunnuntaina niinikään kymmeneltä, kilpailuissa ajetaan alkuerät ja finaali. Kauden jokaisesta osakilpailusta saadut pisteet huomioidaan lopputuloksissa.

Puolangan kilpailun liput: 10 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi
Paltamon kilpailun liput: 10 €, alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi, autopaikka 20 € (sis. kuljettajan)

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/akkilahdolla-mukaan-jaaradan-sm-sarjaan-alaharmalainen-jere-kalliokoski-puolustaa-mestaruuttaan

La 17.02.2018 Autojen jäärata, SM, Cup, Puolanka, Ristijärven jäärata
Su 18.02.2018 Autojen jäärata, SM, Cup, Paltamo, Aseman ranta 

Snowcrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Torniossa. Kuva: Livesports.fi

Snowcrossin SM-sarja jatkuu Torniossa kuljettajaennätyksellä

Snowcrossin SM-sarjan toiseen osakilpailuun Tornioon on ilmoittautunut yhteensä 121 kuljettajaa, ja muutamat kovat ulkomaalaiset lisänimetkin ovat vielä mahdollisia lisättäväksi viime hetkillä. Viime vuosina ei olla nähty kertaakaan yli sataa kuljettajaa mukana SM-sarjan osakilpailuissa, joten Tornion osakilpailu on herättänyt todella paljon kiinnostusta.

Viikonloppuun lähtee SM-pistejohdossa avausosakilpailun voittanut Ruotsin Emil Hansson. Samoilla sarjapisteillä SM-sarjan toisena on Hanssonin maanmies John Stenberg. Kolmantena on Suomen Mikko Osmo, joka on vain yhden sarjapisteen Hanssonia ja Stenbergiä perässä. SM-sarjassa hopealle viime kaudella sijoittuneella Eetu Karjalaisella on myös hyvät lähtökohdat Tornion osakilpailuun, kun hän on neljäntenä vain kaksi pistettä ruotsalaiskaksikkoa perässä.

Osakilpailut järjestetään osana Extreme Winter Circus -tapahtumakokonaisuutta, jossa snowcrossin lisäksi yleisöä viihdyttää YouTube-sensaatio StuntFreaksTeam ja Euroopan kovimmat freestyle-kuljettajat.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/uudistunut-snowcrossin-sm-sarja-jatkuu-torniossa

Lisätietoa ja aikataulu

Pe-la 16.-17.2.2018 Extreme Winter Circus / SM-Snowcross Tornio
Toranda World, Hellälä, Näätsaarentie 241, 95450 Tornio

Kansainväliset tärpit

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila avasivat kauden Monte Carlon kolmannella sijalla. Ruotsista kaksikolta voi odottaa jälleen kovaa suoritusta. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kahdeksan suomalaista mukana Ruotsin MM-rallissa

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla talvirallin tahtiin Ruotsissa. Naapurimaamme MM-ralliin lähtee mukaan peräti kahdeksan suomalaiskuljettajaa. Toyotalla kärkeä hätyyttävät tutut nimet Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi, myös Teemu Suninen palaa täysiverisen WRC-auton puikkoihin Fordin riveissä.

Ruotsin MM-ralli tarjoaa tänä vuonna kuljettajille 19 erikoiskoetta ja 314 erikoiskoekilometriä. Rallin alkutahdit soitetaan torstai-iltana Karlstadin 1,9 kilometrin yleisöerikoiskokeella. Perjantaina tiedossa on rallin tuhdein kattaus, yhteensä seitsemän erikoiskoetta ja 140 kilometriä. Perjantain reitti vierailee myös Norjan puolella. Lauantaina ajetaan 120 erikoiskilometriä ja kahdeksan erikoiskoetta. Kilpailun päätöspäivä sunnuntai tarjoaa vielä kolme pikataivalta, joilla on mittaa yhteensä 52 kilometriä. Rallin lisäpisteitä tarjoava Powerstage, Torsby 2, alkaa Suomen aikaa kello 13.18.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

MM-rallit Suomen televisiossa Nelonen Prolta ja Ruutu+:sta. Ruotsin MM-rallin lähetysajat »

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/rallin-mm-sarja-jatkuu-ruotsissa-mukana-perati-kahdeksan-suomalaista

To-su 15.-18.2. WRC Rally Sweden, Ruotsi

Viime vuonna ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena voittanut Aki Pihlaja on nyt kolmantena pisteissä. Kuva: Aki Pihlajan Tiedotus

Pihlaja ja Herten kisaavat Snowcrossin Yhdysvaltojen sarjassa

Yhdysvaltojen snowcross-sarjassa vuorossa on kauden viides osakilpailu, joka ajetaan New Yorkin Salamancassa 16.-17.2. Hallitseva Pro Lites -luokan mestari Aki Pihlaja on 257 pisteellään luokan kolmantena. Johtoasemaa pitää tasan 300 pisteellä Daniel Benham Jr ja toisena on 289 pistettä haalinut Jacob Yurk. Rapakon takana tänä vuonna debytoiva Viktor Herten on sijalla 16, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailu.

Pistetilanne

Lisätietoa: snocross.com

Pe-la 16.-17.2. AMSOIL Snocross, Salamanca, New York 

Kansalliset kilpailut

17.02.2018 Autosuunnistus, Armonlaakson Ajo, Cup, Aura
17.02.2018 Crosskart, Kiilun moottorirata, Kansallinen, Raahe
17.2.2018 Jääspeedway 500cc, Kansallinen, Valkeakoski (Veijonlahti)
17.02.2018 Jokkis, Harjoituskilpailu, Ylämylly
17.2.2018 Enduro, XXIV Nummelan Nostotalkoot, Kansallinen, Vihti

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla