Alahärmässä 5.6. räjähtää SRC –sarjan toinen osakilpailu käyntiin. Valmistelut tiimien osalta ovat jo valmiit ja kaikki tiimit lupaavat olla vahvempia kuin Kouvolassa. Kilpailusta tulee tiukka. –Kyllä vauhtia löytyy, lupaa Markku Alén.

Maanantaina Kankkunen ja Alén ajoivat viimeistelytestit Kalmookankaan radalla ennen toista osakilpailua ja kummatkin kuljettajat olivat tyytyväisiä autojensa suorituskykyyn ja rataan. Alénin autoon on vaihdettu uusi suorakytkentälaatikko. Tämä tarkoittaa nopeampaa vaihtamista ja tästä on hyötyä varsinkin lähdöissä, mikä on erittäin ratkaisevaa Super Rallicrossissa. Kankkusen auto on pelkästään huollettu. -Auto on jo yksi sarjan nopeimmista, kertoo Kankkunen.

 Kouvolan ensimmäisen osakilpailun yllätysvoittaja Janne Kanerva uskoo pystyvänsä hallitsemaan hermonsa Alahärmässä. –Minulla on niin pitkä kilpailutausta painonnostosta takana, ettei häiritseviä taustatekijöitä ole, jotka vaikuttaisivat ajamiseen, selventää Kanerva. Kanervan tavoita Alahärmässä on A-finaalipaikka, joka ei varmasti tule helpolla. –Luokassa on kymmenen muuta kilpailijaa, jotka voivat voittaa minut, kertoo Kanerva.

 SRC-kausi käynnistyi 15.5. Kouvolasta. Edessä on kaikkiaan neljä osakilpailua. Sarja päättyy 18.9. Hyvinkäällä.  Sarjajärjestäjän AKK Sports Oy:n vaatimaton tavoite on nostaa sarja yleisömäärällä mitattuna Suomen suosituimmaksi kansalliseksi autourheiluksi. Yleisöä houkutellaan paikalle kilpa-autoilun lisäksi muullakin viihteellä, sillä kilpailut huipentuvat ratabileisiin. SRC:n rinnalla nähdään radalla lisäluokkina rallicrossin Divisioona II ja moottoripyöräluokka, Supermoto.

Divisioona II kuljettaja Harri Korkiakoski on sarjapisteissä tällä hetkellä toisena. Eroa on johtavaan Hallmaniin vain yksi piste. Korkiakoski odottaa kuitenkin kaikkien kuljettajien kanssa kovaa vääntöä kauden kuluessa. Korkiakoski itse toivoo suoraa, nopeasti ajettavaa rataa, jossa auton tehot pääsevät oikeuksiin. Hänen mukaansa rata on merkittävässä asemassa sijoituksista taistellessa, toisille sopii syherö rata, kun taas toisille nopea. Korkiakosken auton alustaa on muutettu Alahärmää varten, mutta muuten mennään samoilla eväillä kun Kouvolassakin.

Supermotoissa pistejohtoa pitää luokan nuorin kuljettaja 20 vuotias Juho-Antti Johansson. Johansson oli Kouvolan molemmissa finaaleissa toinen, mutta johtaa pistetilannetta kahden pisteen erolla toisena olevaan Vähäpesolaan. Johansson on ottanut luokkajohdon tasaisen varmalla ajolla. -Pientä onnea on ollut mukana, selventää Johansson.

Koko Supermoto luokan kokenein ja kaikkien kuljettajien pahin uhka Mika Sironen on jäänyt viiden pisteen päähän Johanssonista, mutta kausi on vasta alussa. -On hyvä, että tulee uusia kuskeja. Johansson on ihan kehittyvä kaveri, sanoo, Sironen. Sironen uskoo voittomahdollisuuksiinsa kunhan vehkeet pysyvät nipussa. -Tämä on moottoriurheilua, hymähtää Sironen.

Jos Pekka Pouta puhuu totta, ajetaan ensi lauantain toinen SRC -osakilpailu lämpimässä ja kauniissa Suomen suvessa. Showta ei kuitenkaan tehdä pelkästään paikalla olevalle yleisölle. Jokaisesta osakilpailusta tehdään oma koosteensa MTV3-kanavalle. Motor Forum Extra: SRC Alahärmä lähetetään klo 17.30 sunnuntaina 6.6.

Sarjan verkkosivut: www.akk-motorsport.fi/src

Teksti: AKK Sports Oy tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.