Henri Karjalainen jatkoi jälleen nousujohteista sarjaansa Formula BMW  ADAC –sarjan osakilpailussa. Pikkuformulat ajoivat samalla radalla  isoveljiensä, Formula ykkösten kanssa. BMW ADAC:n kilpailun molemmat  lähdöt käytiin sunnuntaina ennen varsinaista F1 GP:tä. Valitettavasti aika-ajojen tekniset viat pudottivat Karjalaisen
lähtöruudun joukon hännille, mutta sisukkaasti nuorukainen nousi kohti  kärkeä. - Ensimmäisessä aika-ajossa ei löytynyt heti vauhti. Tuntuma ei ollut  paras mahdollinen. Toiseen aika-ajoon tehtiin hieman muutoksia, mutta  rengas puhkesi kesken ajon. Osuin hieman kanttariin ja siinä se hajosi.  Vaihdoimme renkaan varikolla, mutta samalla huomasimme iskunvaimentimen  olevan irti, Auto ei toiminut kunnolla, joten jouduin lähtemään toiseen  kisaan lähtöruudusta 25, harmitteli Karjalainen.

- Ensimmäisessä lähdössä oli kuiva rata. Lähdin kisaan ensimmäisen  aika-ajon mukaisesti ruudusta 23. Pystyin nousemaan sijalle 16, joten  sain noustua hyvin. Toiseen lähtöön löytyi hieman lisää vauhtia.  Sijoitukseni maalissa oli 20 ja sain ajettua myös hyvän kierrosajan.  Vielä olen selvästi kärjestä jäljessä, mutta sijoitus Italiaan nähden  parani jälleen yhdellä pykälällä. Rookie-cupissa sijoitukseni oli  molemmissa starteissa kahdeksas.

Tavoite ja taktiikka tuleviin kilpailuihin on jo selvillä. Kauaa ei  moottorit jäähtymään ehdi, sillä seuraavan kerran kisaillaan jo tulevana viikonloppuna Lausitzringin radalla.

- Aika-ajoissa pitää löytää vauhti heti. Nyt aika-ajojen  tekniikkaongelmat vaivasivat hieman suoritusta. Lähden jälleen
parantamaan sijoitustani Lausitzringin radalla. Formula ykkösiin  verraten meidän luokan autoilla ei välttämättä tule paljon nopeuseroa  joissakin mutkissa, vertaili Karjalainen.

Kärkikolmikko Nurburgissa oli seuraavanlainen: ensimmäinen lähtö Vettel, Abreu, Jackson, toisessa lähdössä Abreu, Jackson, Vettel. Kaikki kuljettajat ajavat toista kauttaan sarjassa, joten kokemuksen merkitys näkyy.

http://www.moottorimaailma.com/henrikarjalainen.htm

MoottoriMaailma
lappalainen@moottorimaailma.com
www.moottorimaailma.com

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla