Niskanen ja hänen menestyksekkään uransa takana työskentelevät työmyyrät eli Juha Niskanen (oik.) ja Heikki Hirsimäki (vas.).

Vuosi sitten pitkän autourheilu-uransa ensimmäisen kansainvälisen rata-autoilumestaruuden saavuttanut kuopiolainen Elias Niskanen starttaa portugalilaisen tiimikaverinsa Nuno Pireksen kanssa kuuden pisteen sarjajohdossa nyt viikonloppuna Espanjan Jerezin radalla ajettavaan SuperCars GT4 Iberia ratasarjan kolmanteen osakilpailuviikonloppuun. Aikaisemmin keväällä ajetuissa sarjan Portimaon ja Madridin kilpailuviikonlopuissa kaksi voittoa ja kaksi hopeasijaa saavuttanut Niskanen hakee Jerezin radalta jatkoa puolitoistavuotta kestäneelle menestysputkelleen.

- Kevään osakilpailuissa saatiin iso vastus uudella BMW M4 GT4 autolla ajavasta ja tiimikaverini Nuno Pireksen veljen Jose Carlos Pireksen autokunnasta. Vaikka kuuden pisteen johto on tavoitteiden mukainen tulos niin silti kärsimme varsinkin suoranopeuden puutteesta. Sen jälkeen slovakialainen tiimini Lema Racing on tehnyt hyvää työtä ja kuukausi sitten Portugalin Estorilin radalla ajamissamme testeissä löysimme autoomme lisää vauhtia. Sen myötä luottavaisin mielin starttaamme Jerezin kahteen 45 minuutin mittaiseen osakilpailuun. Voitoista ajetaan, hallitseva sarjamestari kertoo.

Suomalaiskuljettajan menestysputki on huomattu myös Mercedes AMG GT-autojen kilpailutoiminnasta vastaavien päättäjien pöydässä. Syyskuun alussa Kuopioon saapui kutsu tulla näyttämään osaamistaan marraskuun toisella viikolla Espanjan Valencian radalle, jossa yhteensä 20 Mercedeksellä menestyksekkäästi ajanutta autourheilijaa saa tähänastisen autourheilu-uransa parhaimman näytön paikan.

- Ensiksi sain kutsun Mercedeksen vuosittaiseen ns. palkintogaalaan, jossa he palkitsevat heidän autollaan menestystä saavuttaneita kuljettajia. Sen perään tuli kutsu heidän junioriohjelman ns. Shoot Out tapahtumaan, joka ajetaan Mercedes AMG GT3-autolla. Onhan se hienoa, että he ovat huomioineet saavutukseni eli vuoden takaisen SuperCars GT4 Iberia ratasarjan Mestaruuden, jota on tänä vuonna seurannut kaksi voittoa ja kaksi hopeasijaa. Ajetaan kuitenkin nyt ensiksi tämä Jerezin osakilpailuviikonloppu alta pois ja keskitytään sitten uuteen GT3-haasteeseen, Niskanen jatkaa.

Jerezin osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina kahdella tunnin mittaisella harjoituksella. Lauantaina ajetaan aika-ajot ja sunnuntaina kaksi osakilpailua. Kumpikin osakilpailu on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Eliaksen Facebook sivuilla: https://www.facebook.com/NiskanenElias. Lisäksi osakilpailut voi nähdä suorana portugalilaisen A Bola TV-kanavan kautta.

SuperCars GT4 Iberia sarjatilanne 4/8 osakilpailua, Top-5:
1. Elias Niskanen (FIN) & Nuno Pires (POR), Mercedes AMG GT4, 91p
2. Jose Carlos Pires (POR) & Francisco Abreu (POR), BMW M4 GT4, 85p
3. Andrius Zemaintis (ESP) & Alejandro Gepprt (ESP), MacLaren 570s GT4, 63p
5. Sergio Azevedo (ESP) & Orlando Batina (ESP), BMW M4 GT4, 51p
4. Guillermo Aso (ESP), 51p

Jani Kekoni / Tiedottaja

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.