Sami-Matti Trogen ja Luxemburgin Dylan Pereira ajoivat seitsemänneksi Nürburgring Langstrecke-Serien (NLS) päätöskilpailussa lauantaina. Kaksikon urakasta teki odotettua vaikeamman jo lähtöruuhkassa sattunut kolari. Walkenhorst Motorsport -tallin toinen autokunta Christan Krognes-Jakub Giermaziak (Puola) kruunattiin sarjan mestariksi. Kilpailun voitti Scherer Sport PHX-tallin Audi, kuljettajinaan Frank Stippler ja Christopher Mies.

Dylan Pereira oli ajovuorossa kisan alussa. Hän starttari lähtöruudukon viidenneltä paikalta. Sijoitus ei kuitenkaan pysynyt kuin lähtökiihdytyksen ajan, sillä luxemburgilaista kolaroitiin takaapäin heti ensimmäisessä mutkassa. Auto pyörähti ja Pereira joutui odottamaan tuskallisen kauan ennen kuin kaikki lähdössä mukana olleet autot olivat ajaneet ohi. Kaikkiaan aikatappiota pyörähdyksestä koitui noin 45 sekuntia.

Ennalta laaditut taktiikkasuunnitelmat kirjoitettiin uusiksi. Kaksi ensimmäistä ajovuoroa ajanut Pereira lähti hurjaan takaa-ajoon. Ohitettavia oli kuitenkin paljon, joten ero kärkeen venyi väistämättä kierros kierrokselta. Sijoitukset kohenivat kuitenkin kiitettävään tahtiin. Trogen-Pereiran Walkenhorst Motorsportin BMW M4 GT3 -auto oli pian jo kärkikymmenikössä.

Kisa ajettiin ihanneolosuhteissa, sillä keli pysyi kuivana ja aurinkoisenakin koko nelituntisen koitoksen ajan. Trogen ajoi nelituntisen kisan kaksi viimeistä ajovuoroa varmoin ottein ja oli maalissa seitsemässä. Taakse jäi mm DTM-tähti Dennis Olsenin tähdittämän DINAMIC GT:n Porsche.

Kisan voitti pari Stippler/Mies Scherer Sportin Audilla ja varmisti samalla sarjan kakkostilan yhden pisteen erolla ennen Falken Motorsportsin Porschea. NLS-sarjan mestareiksi kruunattiin Walkenhorst Motorsportin toinen autokunta Christian Krognes (Norja) & Jakub Giermaziak (Puola).

SAMI-MATTI TROGEN:

"Dylan joutui lähtökolarissa kärsijän rooliin eikä syy ollut hänen. Todella harmittavaa, koska meillä oli kyyti hyvin kohdallaan ja olosuhteet olivat ihanteelliset. Yokohaman renkaat toimivat hienosti. Autossa oli tosi hyvä pito jo perjantain harjoituksista lähtien. Viides lähtöpaikkakin oli kovatasoisessa joukossa lupaava. Fiilis oli tosi korkealla kisan suhteen", Trogen sanoi.

"Kiitos Dylanin hienon nousun, pääsin hyvissä asemissa ajamaan. Olen tyytyväinen omiin ajovuoroihini. Pienemmissä luokissa ajaneiden hitaampien autojen ohitus vie Nordsleifella aina aikaa, mutta pujottelin parhaani mukaan. Seitsemäs sija ei tietenkään ole ihanteellinen, mutta olen ajanut näitä kisoja jo niin paljon, että tiedän mitä kaikkea täällä voi tapahtua. Suurin osa on sellaisia, että niihin ei voi vaikuttaa. Siksi siedän vastoinkäymisiä jo paljon paremmin, vaikka kyllä nämä aina kirpaisevat."

"Vajaan kahden viikon kuluttua ajan Saksan GT4-sarjan finaalikisat Hockenheimilla. Siellä laitetaan taas kaikki peliin."

Yleiskilpailun tulokset, NLS9: Münsterlandpokal:

1) #5 Scherer Sport PHX – Frank Stippler/Christopher Mies – Audi R8 LMS GT3 EVO II
2) #9 Mercedes-AMG Team GetSpeed – Lucas Auer/Fabian Schiller – Mercedes-AMG GT3
3) #21 Rutronik Racing – Julien Andlauer/Patric Niederhauser – Porsche 911 GT3 R
4) #34 Walkenhorst Motorsport – Christian Krognes/Jakub Giermaziak – BMW M4 GT3
5) #20 Car Collection Motorsport – Florian Spengler/Markus Winkelhock – Audi R8 LMS GT3 EVO II

7) #35 Sami-Matti Trogen/Dylan Pereira – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT3

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.