Kuluvalla kilpailukaudella GT World Challenge Sprint ratasarjaa ainoana suomalaiskuljettajana ajava espoolainen Konsta Lappalainen saavutti kaksi pistesijoitusta Espanjan Valencian kilparadalla ajetussa sarjan neljännessä ja samalla sen toiseksi viimeisessä kilpailuviikonlopussa.

Lauantain tunnin mittaisen osakilpailun aika-ajoissa upeasti yleiskilpailun neljänneksi nopeimman ajan kellottanut Emil Frey Racingin suomalaiskuljettaja ei italialaisen tiimikaverinsa Giacomo Altoen kanssa onnistunut puolustamaan sijoitustaan ja sen myötä seitsemänneksi korkeimmat sarjapisteet olivat pettymys.

Lisäksi kun sunnuntain osakilpailun aika-ajoissa Altoe jäi sijalle 16 niin viimeisetkin toiveet sarjan mitalisijoituksista haihtui iberialaisen taivaan tuuliin. Vaikka itse kilpailussa Altoe erinomaisesti paikkasi epäonnistunutta aika-ajosuoritustaan ja nousi avauskierroksella seitsemän sijaa niin siitä huolimatta maalilipulle yleiskilpailun kuudenneksi nopeimpana saapunut Ferrari 296 GT3-kaksikko koki valtavan pettymyksen.

- Parasta viikonlopussa oli oma aika-ajosuoritukseni; 0.146 sekuntia paalupaikkaan oli tavoitteideni mukainen tulos. Kuitenkin sitten kummassakin osakilpailussa saimme jälleen todeta, että tälle kilpailukaudelle tullut uusi Ferrari 296 GT3-automme on nopea kun edellä ei mene ketään muuta, mutta kuitenkin kanssakilpailijan ohittaminen on aikaisemmin ajamiini autoihin verrattuna huomattavasti hankalempaa. Siten meillä ei ollut eväitä parempaan tulokseen, Lappalainen kertoo.

- Sarjatilanteessa putosimme 34,5 pisteen päähän pronssisijasta eli käytännössä mitalitoiveet on nyt haudattu. Se ei kuitenkaan muuta meidän suunnitelmia kuukauden päästä Hollannin Zandvoortin radalla ajettavaan finaaliviikonloppuun, jossa kaikista pettymyksistä huolimatta lähdetään ajamaan palkintokorokesijoituksista. Olen tänä vuonna ollut vahva aika-ajoissa ja sen myötä haluan jälleen olla autokuntani nopein kuljettaja sekä ajaa eturivin lähtöruudun, jolloin meillä olisi mahdollisuus ajaa voitosta, Lappalainen pohtii.

Valencian kilpailuviikonlopun tähtikuljettajat olivat Lappalaisen Emil Frey Racingin sisarautoa ajanut espanjalainen Albert Costa ja hänen hollantilainen tiimikaveri Thierry Vermeulen sekä ennen kaikkea sarjan hopeasijalle noussut italialainen Mattia Druidi sveitsiläisen tiimikaverinsa Ricardo Fellerin kanssa. Kummatkin autokunnat olivat palkintokorokkeella niin lauantain kuin sunnuntain osakilpailuissa ja siten varsinkin Druidin ja Fellerin autokunta tulee sarjan Zandvoortin huipennuksessa tosissaan haastamaan 6,5 pisteen johtoasemassa ajavan Raffaele Marciellon ja hänen tiimikaveri Timur Boguslavskiyn.

Lopputulokset GT World Challenge Sprint, Valencia #1 la 16.9.2023, Yleiskilpailu Top-3:
1. Raffaele Marciello (SUI) & Timur Boguslavskiy (ANA), Mercedes-AMG GT3 EVO, 38 kierrosta
2. Albert Costa (ESP) & Thierry Vermeulen (NDL), Ferrari 296 GT3, +0,380s
3. Mattia Druidi (ITA) & Ricardo Feller (SUI), Audi R8 LMS GT3 EVO II, +5,214s
---
7. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), Ferrari 296 GT3, +18,403s

Lopputulokset GT World Challenge Sprint, Valencia #2 su 17.9.2023, Yleiskilpailu Top-5:
1. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), BMW M4 GT3, 36 kierrosta
2. Mattia Druidi (ITA) & Ricardo Feller (SUI), Audi R8 LMS GT3 EVO II, +0,820s
3. Albert Costa (ESP) & Thierry Vermeulen (NDL), Ferrari 296 GT3, +1,764s
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), Ferrari 296 GT3, +3,764s

Sarjatilanne GT World Challenge Sprint 8/10 osakilpailua, PRO-luokka, Top-3:
1. Raffaele Marciello (SUI) & Timur Boguslavskiy (ANA), 82p
2. Mattia Druidi (ITA) & Ricardo Feller (SUI), 75,5p
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), 68,5p
---
7. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), 32p

Kuvat @ Emil Frey Racing, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.