Sami-Matti oli ennen Sachsenringin GT4-kilpailua Williams Esports-leirillä Williamsin F1-tallin päämajalla Grovessa, Englannissa.

Kovatasoinen Saksan GT4-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Sachsenringiltä. Pisteissä kymmentenä oleva Sami-Matti Trogen lähtee kauden toiseksi viimeiseen kisaviikonloppuun luottavaisin mielin, vaikka rata onkin hänelle täysin uusi tuttavuus.

Lohjalainen Trogen valmistautui viikonloppuun Williams Esports -tallin huipputason valmennusleirillä englannissa. Trogen ajaa simulaattoritallissa neljättä vuotta. Leirillä käytiin läpi ajoteknisten seikkojen lisäksi myös muita tuiki tärkeitä asioita, kuten tehokasta kommunikaatiota tallin ja kuljettajan välillä brittiupseerien kouluttamana.

Trogenille leiri oli paitsi tärkeä ammatillisesti, myös inspiroiva kokemus. Simutallin kuljettajat asuvat ympäri maailmaa, joten tapaaminen kasvokkain ja eritoten joukkueharjoitukset (mm. paintball) olivat mieleen.

Sachsenringin kahdet kasvot

Sachsenring on tuttu etenkin moottoripyörien MotoGP-sarjasta. Aluetta ympäröivillä maanteillä on ajettu kilpaa peräti vuodesta 1927 lähtien, mutta nykymuodossaan rata avattiin vuonna 1996.

Ajosuunta on eurooppalaisittain poikkeuksellisesti vastapäivään. Ensimmäinen sektori on tekninen, vaativa, ja varsin hidas, mutta loppua kohti baana nopeutuu huomattavasti. Takalenkki kysyy muutakin kuin linjatarkuutta, kuten Trogen itse kertoo:

”Rata muistuttaa luonteeltaan Nürburgringin pitkää Nordschleifea, vaikkei sitä voikaan oikein verrata mihinkään. Mutta täälläkin on korkeuseroja ja pimeitä kaarteita, jotka ovat erittäin nopeita. Radan voi sanoa vaativan erityistä rohkeutta, koska sitten kun ajetaan kovaa, niin ajetaan oikeasti kovaa. Koko kierrokselle riittää paljon tekemistä”, Sami-Matti kuvailee ajotunnelmaa BMW-auton ohjaamossa.

"Asvaltin pinta on erityisen karkea ja erilainen moniin muihin kilparatoihin verrattuna. Tämä lisää poikkeuksellisen paljon renkaiden kulumista. 13 kaarteesta 10 kääntyy vasemmalle, mukaan lukien lähes kaikki korkean nopeuden kaarteet. Renkaista huolehtiminen on avain menestykseen kisassa."

Saksan GT4-sarjasta on jäljellä enää kaksi kilpailuviikonloppua. Walkenhorst Motorsportia edustavalle Trogenille ja hänen ajoparilleen, ranskalaiselle Enzo Jouliélle kausi on ollut ailahteleva. Hyvä alku vaihtui kahteen pettymykseen, mutta Lausitzringiltä saatiin jo tärkeitä lisäpisteitä kasaan.

Saksan GT4-sarja, pistetilanne 8/12 osakilpailun jälkeen:

1) #1 Sasse/Ortmann – PROsport Racing – 123 pistettä
2) #85 Bulatov* – Eastside Motorsport – 117 p.
3) #4 Primm/Springob – CV Performance Group – 103 p.
4) #31 Jahn/Fittje – AVIA W&S Motorsport – 93 p.
5) #75 Zulauf/Gregor – AVIA W&S Motorsport – 82 p.

10) Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – 50 p.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.