Hallitsevan ADAC GT Masters ja GT World Challenge Endurance ratasarjojen pronssimitalisti, espoolainen Konsta Lappalainen, 22, ajoi italialaisen tiimikaverinsa Giacomo Altoen kanssa yhden tähänastisen autourheilu-uransa parhaimmista suorituksista Italian Misanon kilparadalla ajetussa GT World Challenge Sprint ratasarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa.

Maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin Ferrari 296 GT3 autolla ajanut kaksikko juhli lauantain tunnin mittaisessa kilpailussa yleiskilpailun toiseksi korkeimpaa palkintokorokesijoitusta. Sunnuntaina ajetussa toisessa lähdöstä he poimivat kuudenneksi korkeimmat sarjapisteet ja sen myötä ovat sarjatilanteessa samaisella sijoituksella neljän ajetun osakilpailun jälkeen. 

- Olin hyvin valmistaunut kilpailukauden kuumimmissa olosuhteissa ajettuun kilpailuviikonloppuun, jossa minua suuresti auttoi saadessani käydä edellisenä viikonloppuna lämmittämässä ranteitani Formula Regional by Alpine EM-sarjan osakilpailuissa suomalaistiimi KIC Motorsportin kuljettajana. Hellekelin aika-ajoissa ajetut lauantain toinen ja sunnuntain neljäs lähtöruutu tarkoittivat sitä, että palkintokorokesijoituksista ajettiin molemmissa lähdöissä. Lauantaisessa kilpailussa tehtiin lähes täydellinen suoritus tuoden auto samaisella sijalla maaliin kun taas sunnuntain palkintokorokesijoitus kaatui heikkoon suoritukseen kuljettajan vaihdossa, jossa jäätiin ratkaisevat muutamat sekunnit ja jäätiin niukasti kuudenneksi, harmitteli Lappalainen.

- Palkintokorokesijoituksen tuomien isojen pisteiden myötä ero sarjan hopeasijalla ajavaan ja Misanon sunnuntain osakilpailun voittaneeseen Valentino Rossin autokuntaan on vain kuusi pistettä. Näin ollen olemme neljän ajetun osakilpailun jälkeen hyvin mukana taistelemassa sarjan mitalisijoituksista ja sen myötä kesälomille pääsen lähtemään rentoutunein fiiliksin tietäen, että vauhdillisesti olen nyt noussut Maailman nopeimpien GT-kuljettajien joukkoon. Paljon on vuosien saatossa tehty töitä ja nyt se on näkynyt jokaisen ajetun kilpailun tuloksissa, uransa yhtä makoisinta kansainvälisen autourheilun palkintokorokesijoitusta juhlinut Lappalainen jatkaa.

Italialainen yhdeksänkertainen ratamoottoripyöräilyn Maailmanmestari Valentino Rossi on Lappalaisen tapaan tehnyt samanlaisen nousun lajin kuumimpaan kärkiryhmään. Nyt kotiyleisönsä edessä ajanut supertähti niitti menestystä uudella BMW M4 GT3 autolla ja oli belgialaisen tiimikaverinsa Maxime Martinin kanssa sunnuntaisen kilpailun nopein autokunta. GT World Challenge Sprint ratasarjan menestyksen lisäksi hän on kuluvalla kilpailukaudella juhlinut voittoa myös Michelin Le Mans Cup GT3-ratasarjassa.

GT World Challenge Sprint EM-ratasarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan Hockenheimin radalla.

Lopputulokset GT World Challenge Sprint, Misano (Italia), la 15.7.2023, Yleiskilpailu Top-5:
1. Raffaele Marciello (SUI) & Timur Boguslavskiy (ANA), Mercedes-AMG GT3 EVO, 38 kierrosta
2. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), Ferrari 296 GT3, +7,461s
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), BMW M4 GT3, +15,909s
4. Fréderic Vervisch (BEL) & Nicolas Baert (BEL), Audi R8 LMS GT3 EVO II, +18,057s
5. Alberto Costa (ESP) & Thierry Vermeulen (NDL), Ferrari 296 GT3, +18,438s

Lopputulokset GT World Challenge Sprint, Misano (Italia), su 16.7.2023, Yleiskilpailu Top-3:
1. Valentino Rossi (ITA) & Maxime Martin (BEL), BMW M4 GT3, 36 kierrosta 
2. Lucas Legret (SUI) & Christopher Haase (GER), Audi R8 LMS GT3 EVO II +4,243s
3. Jean-Baptiste Simmenauer & Thomas Neubauer (FRA), BMW M4 GT3, +6,105s
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), Ferrari 296 GT3, +12,470s

Sarjatilanne GT World Challenge Sprint Europe: 2/5 osakilpailua, PRO-luokka, Top-3:
1. Raffaele Marciello (SUI) & Timur Boguslavskiy (ANA), Mercedes-AMG GT3 EVO, 47p
2. Valentino Rossi (ITA) & Maxime Martin (BEL), BMW M4 GT3, 30,5p
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL), BMW M4 GT3, 30,5p
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Giacomo Altoe (ITA), Ferrari 296 GT3, 24,5p

Teksti: Jani Kekoni

Kuvat: @ Emil Frey Racing

 

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.