Legendaarisella Belgian SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Formula Regional by Alpine EM-sarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa suomalaistiimi KIC Motorsporin kuljettaja Maya Weug näytti osaamistaan.

Erinomaisesti sujuneiden aika-ajojen myötä hän oli viikonlopun toiseksi paras tulokaskuljettaja sarjajohtaja Martinius Stenshornen jälkeen. Lauantain 30 minuutin mittaisessa osakilpailussa Weug keräsi kahdeksanneksi ja sunnuntaina kuudenneksi korkeimmat sarjapisteet, joiden myötä Ferrari Akademian kuljetaja nousi tulokaskuljettajien sarjatilanteessa toiselle sijalle norjalaisen Stenshornen jälkeen.

KIC Motorsportin toinen kuljettaja, ukrainalainen Oleksandr Partyshev jäi lauantaina sijalle 28. ja joutui sunnuntaisen kilpailun keskeyttämään kolaroituaan kanssakilpailijan kanssa.

- Puoli vuotta olemme Weugin kanssa tehneet periksiantamatonta työtä ja nyt sen tulokset alkavat näkymään. Weug ajoi erittäin vahvan viikonlopun ja teki useita näyttäviä ohituksia niin lauantain kuivan kuin varsinkin sunnuntain kostean kelin kisoissa. Pistesijoitukset kummastakin osakilpailusta oli henkisesti tärkeä myös tiimimme kaikille jäsenille, tiimipäälikkö Peter Flythström kertoo.

KIC Motorsportin edellinen pistesija tuli lokakuussa vuonna 2021 Italian Mugellon radalla, jossa nykyään brasilian Stock Car ratasarjaa ajava Gianluca Petecof sijoittui yleiskilpailun sijalle 10.

Lähes täydellisen vikkonlopun ajanut ja 14 arvokasta sarjapistettä kerännyt Weug nousi tulokaskuljettajien sarjatilanteessa hopeasijalle kun ajamatta on vielä 12 osakilpailua. Niin tulokaskuljettajien kuin myös yleiskilpailun sarjaa johtava norjalainen Martinius Stenshorne jäi sunnuntain kilpailussa pisteittä ja kun italialainen Andrea Antonelli vastaavasti keräsi ison pistepotin niin Stenshorne johtaa sarjaa enää viiden pisteen turvin.

Formula Regional by Alpine EM-ratasarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kahden viikon päästä heinäkuun toisena viikonloppuna Italian Mugellon radalla.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine EM-sarja, SPA-Francorchamps, Belgia la 30.6.2023: Top-3:
1. Rafael Camara (BRA), Prema Racing, 13 kierrosta
2. Tim Tramnitz (DEU), R-Ace GP, +0,788s
3. Martinius Stenshorne (NOR), R-Ace GP, +1,712s
---
8. Maya Weug (ESP), KIC Motorsport, +4,567s
28. Oleksandr Partyshev (UKR), +14,975s

Lopputulokset Formula Regional by Alpine EM-sarja, SPA-Francorchamps, Belgia la 30.6.2023: Top-3:
1. Andrea Antonelli (ITA), Prema Racing, 9 kierrosta
2. Tim Tramnitz (DEU), R-Ace GP, +0,721s
3. Joshua Durksen (NDL), Arden, +1,578s
---
6. Maya Weug (ESP), KIC Motorsport, +4,567s
kesk. Oleksandr Partyshev (UKR), kolari

Kuljettajien EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 8/20 osakilpailua:
1. Martinius Stenshorne (NOR), 114p (1. Rookie)
2. Andrea Antonelli (ITA), 109p
3. Tim Tramnitz (DEU), 98p
---
14. Maya Weug (ESP), 14p (2. Rookie)
23. Oleksandr Partyshev (UKR), 0p

Tiimien EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 8/20 osakilpailua: Top-3:
1 R-Ace GP, 222p
2 Prema Racing, 203p
3 Van Amersfoort Racing, 116p
---
10. KIC Motorsport, 14p

Kuva @ Dutch Photo Agency, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.