GT-autoihin erikoistunut Sami-Matti Trogen, 20, osallistuu tulevalla kaudella Saksan GT4-sarjaan. Vuodesta 2020 lähtien Saksassa ajanut lohjalainen jatkaa neljättä vuotta Walkenhorst Motorsport -tallin kuljettajana. Pääasiassa Nürburgringin pitkällä Nordschleife-radalla tähän asti ajanut Trogen siirtyy urallaan seuraavaan vaiheeseen hakemalla tuntumaa uusista radoista ja sprinttimuotoisista kestävyyskisoista.


”Teimme uuden taustaryhmäni kanssa suunnitelman seuraaville vuosille ja sen perusteella päätöksen ajaa GT4-sarjassa. On tosi makeeta aloittaa uusi kausi ja kokea vähän erilaista kilpailua kuin aikaisemmin. Ohjelmani mahdollistaa sen, että pääsen ajamaan sekä simulaattorilla että oikeilla autoilla tosi paljon kisaa”, Trogen summaa.

 

Trogen jatkaa GT4-sarjan rinnalla digitaalista kilpailemista Williams Esports -tallissa, jonka eturivin kuljettajia hän on ollut jo vuodesta 2020 lähtien. Hänestä on kehittynyt uuden ajan hybridikilpa-autoilija, joka ajaa ammatikseen oikean ja digitaalisen elämän radoilla.

Valmisteleva kilpailu jo tulevana viikonloppuna

Trogen kerää tällä kaudella paljon kilometrejä eri tehtävissä Walkenhorst Motorsportin autoilla. Helmikuussa hän ajoi laajat rengastestit Yokohamalle Italiassa. Tulevana viikonloppuna hän mittaa testipanoksensa tuloksia osallistumalla GT3-autolla Nürburgringin 24 tunnin kilpailun kaksipäiväiseen karsintaan.

”Olen tahkonnut viime vuosina Nordschleifea pitkälle yli 10 000 kilometriä. Haluan olla siellä erityisen hyvä ja kaikki kilometrit GT3-autolla vievät minua eteenpäin".

"GT4-sarjassa pääsen lisäksi ajamaan GP-ratoja, mikä tuo tullessaan haluamiani uusia haasteita. Sprinttimuotoiset, reilun tunnin pituiset kisat ovat paljon lyhyempiä, mihin olen tottunut. Kisat ovat paljon intensiivisempiä kuin aiemmin ja kehittävät kisataitojani oikeaan suuntaan”, Trogen sanoo.

Saksan GT4-sarja ajetaan samoina viikonloppuina Saksan vakioautosarjan, DTM:n, kanssa. Saksan rata-autoilun kuninkuusluokka muistetaan Suomessa 90-luvulla ajetuista osakilpailuista.

”DTM on yksi autourheilun kovimmista näyteikkunoista ja kisatapahtumat sen mukaisia. On tosi hienoa ajaa näissä puitteissa”, Trogen hehkuttaa

Walkenhorst Motorsportin tallipäällikkö Niclas Königbauerille Sami-Matti on ”Samppa”.

”Olen ollut suuri Samppa-fani siitä lähtien, kun näin hänet radalla ensimmäistä kertaa. Siksi olen todella ylpeä ja iloinen, että matkamme jatkuu yhdessä. GT4 Germany on meille uusi sarja, mutta haluamme voittaa sen. Menestyäksemme meillä on oltava erittäin vahva paketti. Samppa on hyvin arvostettu kuljettaja tiimissämme ja luotamme toisiimme sataprosenttisesti. Tiedän, että hänen kanssaan tulemme onnistumaan”, Königbauer iloitsee.

Uusi BMW M4 GT4 ensimmäistä kertaa kisakäyttöön

Trogen kilpailee 550 hevosvoimaisella BMW M4 GT4 -autolla. BMW on panostanut merkittävästi tähän nyt tällä kaudella kisakäyttöön otettavaan uuteen GT4-malliin.

”Auto on tuntunut ensimmäisistä testeistä lähtien hyvältä. Se on hyvin saman luonteinen kuin GT3-auto, jota olen ajanut. Suurimmat erot ovat aerodynamiikassa ja jarruissa. Erityisesti kuljettajan ergonomiaan ja elektroniikkaan on panostettu viimeisimmällä teknologialla”, Trogen kertoo.

GT4-sarjaan osallistuu peräti lähes 40 autokuntaa.

”Sarjoja, jossa on viivalla näin monta autoa, ei ole kovin paljon. Sprinttikisat ajetaan kahdella kuljettajalla. Koen tämän kovatasoisen sarjan moneltakin kantilta mielekkääksi kehitymisen kannalta”, Trogen sanoo.

Walkenhorst Motorsport ajattaa sarjassa kahta samanlaista autoa. Toisen auton kuljettajina ovat saksalainen Nico Hantke ja hollantilainen Mex Jansen. Talli kertoo Trogenin ajoparin lähiaikoina.

Saksan GT4-sarjassa ajetaan kuudella eri radalla; viisi Saksassa ja yksi Zandvoortissa Hollannissa. Sarja alkaa 3,7 kilometrin pituisella Oscherslebenin radalla 26.-28. toukokuuta.

Sami-Matti Trogen - Media

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.