Menestyksekkäällä autourheilu-urallaan vuonna 2020 ja 2021 kaksi Legends autojen asfaltilla ajettua ratamestaruutta voittanut tamperelainen Luka Nurmi, 18, nappasi niin uransa kuin koko Suomen autourheiluhistorian ensimmäisen Legends autojen Jääradan Suomenmestaruuden. Kaksi viikkoa sitten Ylivieskassa ajetussa sarjan avauskilpailussa Nurmi saavutti toiseksi korkeimmat pisteet. Nyt maaliskuun toisena viikonloppuna Ruotsin Morjärvellä ajetussa sarjan toisessa sekä kolmannessa osakilpailussa Nurmi ajoi kaksi suvereenia voittoa, joiden myötä hänet kruunattiin kautta aikain Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK'n ensimmäiseksi Legends luokan Jääradan Suomenmestariksi.

- Kaksi viikkoa sitten Ylivieskassa voitin alkuerän, mutta sitten finaaliin sain huonon lähdön ja jouduin tyytymään toiseksi korkeimpiin pisteisiin. Kuitenkin samalla huomasin kuinka ratkaisevassa roolissa lähtö näytteli ja siten osattiin parantaa auton säätöjä tähän sarjan toiseen kilpailuviikonloppuun. Se oli ehdottomasti menestyksen avain ja erinomaisten lähtöjen siivittämänä voitin niin lauantain ja sunnuntain finaalit, tuore Suomenmestari kertoo.

- Vaikka nimeni nyt kirjataan Suomen autourheiluhistorian kirjoihin ensimmäisenä Legends luokan Suomenmestarina niin ilman erinomaista tiimiä ei tätäkään tulosta olisi saavutettu. Legends autoja ja varaosia maahantuova Iceboys Racing ja erityisesti sen mekaanikot tekivät autostani todella helpon ajettavan sekä ennen kaikkea sellaisen raketin, että lähdössä pääsin ampaisemaan johtoasemaan. Nyt palkintokaapissani on Legendsin Jääradan ja myös asfalttiradan Mestaruuspokaalit. Enää ei kolmikosta puutu kuin Legendsin sorasarjan Mestaruus, joten ehkäpä sitä sitten ensi kesänä, Luka Nurmi pohtii.

Jääradan SM-sarjan epävirallisesti SM-loppupisteet: Top-4:
1. Luka Nurmi 96
2. Jose-Niko Kantola 74
3. Pasi Pelkonen 73
4. Henri Tuomaala 69

Luka Nurmen autourheilu-uran parhaimmat saavutukset:
- 2023: SM Jäärata Legends SUOMENMESTARUUS
- 2022: Ferrari Challenge EM-sarjan PRONSSIA
- 2021: Ferrari Challenge MAAILMANMESTARUUS
- 2021: Ferrari Challenge EM-sarjan PRONSSIA
- 2021: Legends PRO-luokan MESTARUUS
- 2020: Porsche Sprint Challenge NEZ MESTARUUS
- 2020: Legends Semi-PRO luokan MESTARUUS
- 2019: Porsche Sprint Challenge NEZ PRONSSIA
- 2019: RalliCross RX-Academy: 5.
- 2018: Kartingin SM-sarja, OK PRONSSIA
- 2017: VUODEN TULOKASKULJETTAJA
- 2017: Kartingin SM-sarja, OKj: HOPEAA
- 2016: Rotax MAX Challenge MM-finaalit: PRONSSIA
- 2016: Kartingin BNL-sarja, Rotax: PRONSSIA
- 2016: Kartingin Rotax MAX Challenge Finland: HOPEAA

Kuva @ Tino Nurmi, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.