Kahdessa vuodessa kansainvälisen rata-autoilun kärkikuljettajaksi noussut espoolainen Konsta Lappalainen, 22, jatkaa toukokuussa Englannista käynnistyvällä kilpailukaudella maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin kuljettajana. Lappalainen saa tiimikaveriksi rata-autoilun moninkertaisen Mestarin, italialaisen Giacomo Altoèn, jonka kanssa hänellä on kunnia kilpailla tehdasuudella Ferrari 296 GT3-autolla viiden osakilpailuviikonlopun ja yhteensä 10 tunnin mittaisen kilpailun mittaisessa GT World Challenge Sprint -ratasarjassa.

- Emil Frey on Euroopan yksi suurimpia Ferrarin jälleenmyyjiä ja siten tiimille oli luontevaa vaihtaa autot Ferrarin uuteen 296 GT3-versioihin, jonka rattiin pääsin Ranskan Paul Ricardin radalla ajetuissa sarjan virallisissa testeissä. Ensivaikutelma on erittäin positiivinen ja vaikka meillä on uusia asioita autosta opeteltavana niin varovaisen toiveikkaana suuntaan tulevaan vuoteen. Olen aikaisemmin kilpaillut kaikilla sarjassa ajettavilla radoilla, joten toki tuttujakin asioita on edessä, Lappalainen kertoo.

Tiimikaveriksi hän saa aikaisempina vuosina Lamborghinilla viihtyneen italialaisen Giacomo Altoèn, jonka vyöllä on Mestaruudet niin Italian GT- ja GT Open ratasarjoista. Lisäksi kun Altoè on urallaan voittanut himotun Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Maailmanmestaruuden niin Konsta Lappalaisen autokunta voidaan nostaa yhdeksi mestaruussuosiksi.

- Kaudella 2022 saavuttamani kaksi EM-pronssimitalia lisäsi nälkää korkeampia palkintopokaaleja ja kirkkaimpia mitaleja kohden. Vaikka Giacomo Altoè on jo urallaan voittanut isoja Mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia niin on hienoa nähdä kuinka motivoitunut hän on tämän uuden projektin edessä. Kokonaisuutena meillä on hyvä paketti kasassa kilpailla nopeatemposen kilpasarjan PRO-luokan eli yleiskilpailun Mestaruudesta. Tottakai töitä on edessä ja niitä hartiavoimin painetaan ennen toukokuun puolivälissä ajettavaa sarjan avausosakilpailua, Lappalainen tuumailee.

Helpolla ei Lappalainen ja Altoè tule pääsemään, koska ennakkotietojen perusteella GT World Challenge Sprint ratasarja tulee tasollisesti olemaan kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Vastaansa Konsta ja Giacomo tulee saamaan lukuisia muita aikaisempien kilpasarjojen Mestareita. Lisäksi kun Lamborghini myös tuo radalle uuden kehitysversion menestyksekkäästä Huracan autostaan niin edessä on erittäin mielenkiintoinen ja haastava kansainvälisen rata-autoilun kilpailukausi.

GT World Challenge Sprint ratasarjan kilpailukausi 2023:
- 13.-14.05.2023 - Brands Hatch (Englanti)
- 15.-16.06.2023 - Misano (Italia)
- 02.-03.09.2023 - Hockenheim (Saksa)
- 16.-17.09.2023 - Valencia (Espanja)
- 14.-15.10.2023 - Zandvoort (Hollanti)

Konsta Lappalaisen autourheilu-uran kohokohdat:
– 2022: ADAC GT Masters: PRONSSIA
– 2022: GT World Challenge EM-sarja Endurance: PRONSSIA
– 2021: GT World Challenge EM-sarja Sprint: 14.
– 2020: Formula Regional EM-sarja: 6.
– 2018: Formula 4 NEZ: MESTARUUS
– 2018: Formula Academy Finland: 4.
– 2017: Formula STCC Nordic: HOPEAA
– 2016: Karting / OK: SUOMENMESTARUUS
– 2015: Karting / KFJ: 4.
– 2013: Karting / Mini 60: SUOMENMESTARUUS

Kuvat @ Emil Frey Racing, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla