Palkintokorokkeella Kalliokoski ja Vili Liukkonen 

Kolmen osakilpailun mittainen Jääradan SM-sarja käynnistyi viikonloppuna upeassa talvisäässä. Lajin hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski lähti Ylivieskan Paskalannevalla ajettuun kilpailuun voitto mielessä, ja alkukankeuden jälkeen se tulikin murskaavalla esityksellä. Nelivetoluokassa Mitsubishillä ajava alahärmäläinen voitti finaalin puolen kierroksen erolla muihin.

Nelivetoluokassa oli mukana kymmenen kuljettajaa, joten ajokaaviossa oli vain alkuerä ja finaali. Kalliokoski epäonnistui ensimmäisessä startissa, ja oli ensimmäisessä mutkassa kolmantena, se tiesi joutumista sankkaan lumipölyyn. Kaksi kierrosta Kalliokoski sinnitteli Vili Liukkosen ja Jukka Pykäläisen perässä, mutta sisuuntui viimeisellä kierroksella ja teki viikonlopun komeimman ohituksen, ulkokautta molempien kilpakumppanien ohi ja erävoittoon.

- En tiedä mitä siinä tapahtui, oliko vähän liian terävä kytkinjalka, mutta lähtö epäonnistui täysin. Muiden perässä ajaessa ei nähnyt yhtään mitään, hain linjoja ulompaa niin näki edes jotain ja sain saavutettua edellä meneviä. Sitten tuli selkeä ohitusmahdollisuus, ajattelin ettei kukaan huomaa kun tulen sieltä, se oli vähän sellainen yllätys, Kalliokoski kertoi hymyillen.

Finaalia ennen kolminkertainen jääradan Suomen mestari Kalliokoski kävi ”lukemassa läksyjä” lämmittelyradalla. Lähtöharjoittelu tuotti tulosta, ja finaalissa nähtiin jo tutumpaa Kalliokoskea, nappistartti ja ykköspaikalle. Finaalissa ajettiin kuusi kierrosta, härmäläinen paahtoi niistä ensimmäiset kolme näyttävästi kaasu pohjassa, kunnes oli aika hiljentää, eroa takana tuleviin oli jo riittävästi. Kolme viimeistä kierrosta sujuivat vielä eroa kasvattaen, ruutulipulla Kalliokoski oli puoli kierrosta ennen toiseksi ajanutta Pykäläistä, Liukkonen ajoi kolmanneksi.

- Lähtö onnistui sataprosenttisesti ja ajokin kulki ihan hyvin. Ei siinä oikein kukaan päässyt haastamaan, sain oikein nautiskella ja ajella leveitä linjoja. Kolme kierrosta ajoin täysiä, sen jälkeen rupesin hiljentämään, säästelin vähän autoa ja renkaita. Tästä on hyvä lähteä parin viikon päästä Ruotsiin.

Jääradan SM-sarjan finaalit ajetaan Morajärvellä Pohjois-Ruotsissa 11.-12. maaliskuuta. 

1) Jere Kalliokoski
2) Jukka Pykäläinen
3) Vili Liukkonen

Teksti ja kuva Toni Lönnroos.

Jere Kalliokoski RX

Kalliokoski Motorsport | Facebook

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.