Kuva Kuusamon kilpailusta 2021 mestaruuden varmistuttua. Kuva Toni Ollikainen.

Jääradan SM-sarjassa ajetaan kolme osakilpailua, kausi käynnistyy tulevana lauantaina Ylivieskan Paskalannevalta. Sarjan kaksi osakilpailua ajetaan maaliskuussa Ruotsin Morjärvellä. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski on hallinnut viime vuodet jääradan nelivetoluokkaa, Kalliokoski lähtee nyt tavoittelemaan neljättä mestaruutta.

Viime vuonna Akaalla ajetussa kilpailussa Kalliokoski voitti mestaruuden Skoda Fabialla, nyt alla on jälleen luottoratsu, kahden mestaruuden Mitsubishi Lancer Evo.

- Mitsu lähtee vähän paremmin viivalta kuin Skoda, toisaalta Skoda on parempi ajettava. Tällä kertaa ajetaan kuitenkin Mitsulla, Kalliokoski kertoo.

25-vuotias Kalliokoski on ajanut jääradan kuninkuusluokassa viisi kertaa, mestaruuksien lisäksi palkintokaapissa on yksi hopea ja yksi raju pettymys. Vaikka ura jäällä on ollut mitalinhohtoinen, on mestaruuksien voittaminen vaatinut kovaa työtä. Ensimmäinen mestaruus tuli viisi vuotta sitten, talvella 2017, autona oli jo tuolloin Mitsubishi.

- Ekana mestaruusvuonna voitin kaikki lähdöt, eikä auto ollut niin hyvä kuin nyt, mentiin vähän ”nyrkki pystyssä” meiningillä. Seuraavaan kauteen lähdettiin innolla, joka lopahti heti ensimmäisessä kilpailussa Puolangalla. Autosta hajosi laatikko, ja seuraavana päivänä oli jo toinen osakilpailu, se oli tekemätön paikka. 2019 sain hopeaa, auto hajosi ekassa kisassa, muissa se pelasi ja niistä tuli voitto. Kuusamossa 2021 ja Akaalla edellistalvena kaikki pelasi, viime vuonna kävin kovan taistelun Jari Tuurin kanssa. 

Valmistautuminen jääkauteen on sujunut hyvin, mekaanikot ovat huoltaneet Mitsubishin tekniikan ja testipäivänä kaikki toimi. Kahtena edellisenä talvena mestaruuden voittanut Kalliokoski tavoittelee hattutemppua.

- Mitsu on tarkastettu ja huollettu, käytiin lähiradalla ajamassa ja kaikki toimi. Kolmas mestaruus putkeen olisi kova juttu, se vaatii täydellistä onnistumista, ajon pitää sujua ja auton toimia, vastus tulee olemaan kova, Kalliokoski päättää.

Jääradan SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Ylivieskan Paskalannevalla 25.-26. helmikuuta, lauantaina radalla nähdään Crosskartit ja Legendsit, sunnuntaina ajetaan perinteiset ”koppiautoluokat”. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksen Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. 

Jere Kalliokoski RX

Moottoriurheilu.tv - YouTube

Toni Lönroos teksti, kuva Toni Ollikainen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.