Lokakuun viimeisenä lauantaina tamperelainen Luka Nurmi, 18, juhli Italian Imolan Formula-1 radalla uransa toista Ferrari Challenge Euroopanmestaruussarjan pronssimitalia ja seuraavana päivänä hän paketoi kaksivuotisen projektin MM-finaalien neljänteen sijaan.

Vuosi sitten Italian Mugellon radalla Nurmi starttasi kilpailuun paalupaikalta ja piti sijoituksensa lähdöstä maaliin. Täsmälleen samanlaisen suorituksen teki nyt ranskalainen Thomas Neubauer, joka johti 30 minuutin mittaista kilpailua sen lähdöstä maalilpulle saakka. Luka Nurmi onnistui tekemään yhden näyttävän ohituksen entisestä Formula-1 kuljettaja Adrian Sutilista ja sen myötä hän nousi vitossijalta neljänneksi.

Vaikka mitalisijoitus jäi tällä kertaa vain 2,5 sekunnin päähän, oli Nurmi silti erittäin tyytyväinen kahden vuoden aikana saavuttamaansa kahteen EM-pronssiin ja yhteen MM-kultaan.

- Kanssakilpailijat kolaroivat ensimmäisessä mutkassa ja sen myötä ajettiin kilpailun ensimmäinen osio turva-auton perässä. Kun kilpailu jatkui niin päätin kokeilla yllättää edelläni ajaneen Adrian Sutilin, joka painostukseni alla teki jarrutuksessa virheen ja pääsin radan ensimmäisessä mutkassa sisäkautta livahtamaan ohitse. Kuitenkin aika loppui kesken enkä siten saanut kärkikolmikkoa enää kiinni. Silti neljäs sija oli hyvä päätös pitkälle ja myös erittäin haastavalle kilpailukaudelle, Luka Nurmi kertoo.

- Kun kaksi vuotta sitten tämä Ferrari Challenge EM-ratasarjan projekti käynnistyi niin teimme kaksivuotisen suunnitelman EM-mitalin ja MM-tittelin saavuttamiseksi. Ne tavoitteet saavutettiin jo vuosi sitten ja sen myötä nyt hyvästellään tämä kilpasarja ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on kuitenkin varmaa, että vuonna 2023 minulla on edessäni niin ylioppilaskirjoitukset kuin pakollinen varusmiespalvelus. Nämä kaksi asiaa asettavat raamit tulevan vuoden suunnitelmille, Nurmi jatkaa.

Ferrari Challenge ratasarjan uudeksi Maailmanmestariksi ajoi ranskalainen Thomas Neubauer, joka kuluneella kilpailukaudella voitti GT World Challenge Endurance EM-sarjan mestaruuden. Tuore EM-sarjan Mestari Doriane Pin pokkasi MM-pronssimitalin ja sen myötä myös hänen kilpauransa tulee jatkumaan GT3-autojen ratasarjassa naisvaltaisessa Iron Dames tiimissä. Myös Luka Nurmen haaveena on nousta kilpailemaan GT3-autojen kilpasarjaan, jossa kuluneella kilpailukaudella espoolainen Konsta Lappalainen saavutti pronssimitalit niin GT World Challenge EM-sarjassa kuin äärimmäisen kovatasoisessa ADAC GT Masters ratasarjassa.

Lopputulokset Ferrari Challenge MM-finaali, Imola (Italia), su 30.10.2022, Yleiskilpailu Top-5
1. Thomas Neubauer (FRA), 19 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +2,034s
3. Doriane Pin (FRA), +3,631s
4. Luka Nurmi (FIN), +6,035s
5. Adrian Sutil (GER), +9,269s

Luka Nurmen autourheilu-uran parhaimmat saavutukset
- 2022: Ferrari Challenge EM-sarjan PRONSSIA
- 2021: Ferrari Challenge MAAILMANMESTARUUS
- 2021: Ferrari Challenge EM-sarjan PRONSSIA
- 2021: Legends PRO luokan MESTARUUS
- 2020: Porsche Sprint Challenge NEZ MESTARUUS
- 2020: Legends Semi-PRO luokan MESTARUUS
- 2019: Porsche Sprint Challenge NEZ PRONSSIA
- 2019: RalliCross RX-Academy: 5.
- 2018: Kartingin SM-sarja, OK PRONSSIA
- 2017: VUODEN TULOKASKULJETTAJA
- 2017: Kartingin SM-sarja, OKj: HOPEAA
- 2016: Rotax MAX Challenge MM-finaalit: PRONSSIA
- 2016: Kartingin BNL-sarja, Rotax: PRONSSIA
- 2016: Kartingin Rotax MAX Challenge Finland: HOPEAA

Kuvat ja teksti @ Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla