10 kilpailuviikonlopun ja yhteensä 20 osakilpailun mittainen Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarja huipentui Italian Mugellon periteikkäällä 5,2 kilometrin mittaisella kilparadalla, jossa yhteensä 35 uraansa määrätietoisesti kehittävää kuljettajaa näytti osaamistaan. Suomalaistiimi KIC Motorsport starttasi kilpailuun puolalaisen Piotr Wisnickin, tanskalaisen Sebastian Ogaardin sekä kuluvalla kilpailukaudella FIA Formula-3 ratasarjassa ajaneen suomalaisen William Alatalon kanssa.

Kahta 30 minuutin mittaista kilpailua edeltäneissä aika-ajoissa Sebastian Ogaard ja William Alatalo pääsivät sekunnin sisään paalupaikan ajaneesta kuljettajasta. Kuitenkin kun samaan tulokseen jälleen ylsi yli 20 kuljettajaa niin suomalaistiimin kuljettajien kohtalona oli startata kilpailuihin TOP-20 sijoitusten ulkopuolelta.

Vaikka Alatalo ja Ogaard ajoivat kummassakin kilpailussa puhtaat suoritukset, saapuivat he silti maaliin pistesijoitusten ulkopuolella. Lisäksi kun Wisnicki kärsi teknisistä murheista niin KIC Motorsportin kohtalona oli jäädä jälleen pisteittä.

- Kilpailukaudesta 2022 ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Toki kokemusta toki kerättiin kottikärryttäin, mutta se on laiha lohtu kun pistesijoitukset olivat kilpailukauden alussa tavoitteemme. Tottakai ymmärsimme, että kolmella juniorikuljettajalla meillä oli isosti töitä edessä ja vaikka kilpailukauden edetessä saatiin aika-ajoissa eroa kärkikuljettajiin supistettua niin masentavasti lähtöpaikat kilpailuihin eivät vaan parantuneet. Sarjan taso on äärimmäisen kova, kiteytti tiimipäällikkö Peter Flythström kilpailukauden kulkua.

- Silti olen erittäin ylpeä tiimistämme ja sen tekemästä kovasta työstä kuljettajiemme kehittymisen eteen. Vaikka pistesarakkeet näyttivät jokaisen osakilpailun jälkeen nollaa niin emme luovuttaneet vaan painoimme hartiavoimin töitä viimeisen osakilpailun maalilipulle saakka. Nyt tiiminä analysoidaan kilpailukausi ja sen aikana tapahtuneet asiat. Näin pystytään tiiminä kehittymään ja siten tulevaisuudessa hyödyntämään kerätty kokemus. Iso kiitos kovasta kilpailukaudesta kuljettajillemme sekä yhteistyökumppaneillemme ja muille sidosryhmille kuten meitä seuranneille moottoriurheilufaneille, Flythström kertoo.

Formula Regional by Alpine ratasarjan Mestariksi ajoi ruotsalainen Dino Beganovic ja junioriluokan Mestariksi italialainen Leonardo Fornaroli. Italialainen Prema Racing kruunattiin tiimien Mestariksi.

Formula Regional by Alpine Mugello, lauantai 22.10.2022: Yleiskilpailu Top-3:
1. Paul Aron (EST), 17 kierrosta
2. Victor Bernier (FRA), +3,486s
3. Joshua Dufek (SUI), +3,644s
---
22. William Alatalo (FIN), +16,488s (KIC Motorsport)
27. Piotr Wisnicki (POL), +19,794s (KIC Motorsport)
31. Sebastian Ogaard (DEN), +1 kierros (KIC Motorsport)

Formula Regional by Alpine Mugello, sunnuntai 22.10.2022: Yleiskilpailu Top-3:
1. Gabriele Mini (ITA), 17 kierrosta
2. Gabriel Bortoleto (BRA), +1,842s
3. Dino Beganovic (SWE), +2,975s
---
26. William Alatalo (FIN), +21,021s (KIC Motorsport)
30. Sebastian Ogaard (DEN), +23,384s (KIC Motorsport)
kesk. Piotr Wisnicki (POL), tekninen vika

Kuvat @ Dutch Photo Agency, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla