Espoolainen Konsta Lappalainen päätti autourheilu-uransa toisen peräkkäisen kansainvälisen kilpailukauden kahteen pronssimitaliin. Kolme viikkoa sitten hän juhli Espanjan Barcelonan F1-radalla GT World Challenge Endurance ratasarjan Silver Cup luokan pronssimitalia ja nyt Saksan Hockenheimringin F1-radalla ajetussa ADAC GT Masters ratasarjan finaalissa hän ja itävaltalainen tiimikaveri Mick Wishofer saavutti sarjan junioriluokan pronssimitalin. Lisäksi Lappalainen sai kunnian sinetöidä ADAC GT Masters ratasarjan tiimien mestaruuden sveitsiläiselle Emil Frey Racingille.

Lappalaisen 12 osakilpailun mittainen kilpailukausi huipentui tähänastisen autourheilu-uran parhaimpaan GT-autojen aika-ajotulokseen, jonka siivittämänä hän lauantain kilpailussa pokkasi junioriluokan hopeisen palkintokorokesijoituksen. Vastaavasti sunnuntain kilpailussa hän ja Wishofer nousivat yhdennestätoista lähtöruudusta viidennelle sijalle, jonka pisteet riittivät upeaan nousuun junioriluokan pronssimitaliin.

Lappalainen oli enemmän kuin tyytyväinen lähes täydellisesti menneeseen kilpailuviikonloppuun ja siihen, että hän on kahdessa vuodessa noussut ajamaan kahden Maailman kovimman GT-ratasarjan yleiskilpailun kärkisijoista.

- Tiesimme, että nyt oli onnistuttava mikäli sarjatilanteen kuudennelta sijalta pronssimitalit halutaan kaulaan. Tiedettiin myös, että monella muulla oli samat mahdollisuudet kuin meillä, joten kolareita ja keskeytyksiä tullaan näkemään. Niin siinä sitten kävi, että nähtiin omasta tuulilasista näki kuinka pahimmat kanssakilpailijat kohtasivat kolareita. Kun itse ei niihin osallistuttu vaan ajettiin kaksi puhdasta ja virheetöntä kilpailua niin pronssi oli enemmän kuin ansaittu, Lappalainen kertoo.

- Isona bonuksena saimme sunnuntain kilpailuun vastuun olla tiimimme paras autokunta ja ne pisteet riittivät nostamaan debyyttivuottaan ADAC GT Masters ratasarjassa ajaneen Emil Frey Racingin tiimien Mestariksi. Näin saatiin täydellinen päätös pitkälle ja menestyksekkäälle kilpailukaudelle, joka samalla näytti minulle, että nyt vauhtini on täysin vertailukelpoista GT-autojen koviin ja nopeisiin tähtikuljettajiin verrattuna. Pieniä asioita on vielä hierottavana ja niihin palataan kun olen niin tiimini kuin ennen kaikkea yhteistyökumppaneideni ja taustaryhmäni kanssa ehtinyt nauttimaan kahdesta pronssimitalista, Lappalainen jatkaa.

ADAC GT Masters ratasarjan Hockenheimin finaaliviikonlopussa ajoi myös kaksi muuta suomalaiskuljettajaa. Jesse Krohn keskeytti tekniseen vikaan lauantaina ja sunnuntaina saapui maalilipulle Lappalaisen perässä. Vastaavasti Elias Seppänen oli lauantaina yleiskilpailun kymmeneksi nopein ja sunnuntaina joutui jousitusmurheiden takia keskeyttämään.

ADAC GT Masters Hockenheimring, lauantai 22.10.2022: Yleiskilpailu Top-3:
1. Christian Engelhart (GER) & Ayhancan Guven (TUR), Porsche 911 GT3 R, 36 kierrosta
2. Arthur Rougier (FRA) & Frank Perreira (FRA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +3,474s
3. Maximilian Paul (GER) & Marco Mapelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +5,073s
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +7,588s

ADAC GT Masters Hockenheimring, sunnuntai 23.10.2022: Yleiskilpailu Top-3:
1. Fabian Schiller (GER) & Jules Gounon (FRA), Mercedes-AMG GT3, 36 kierrosta
2. Jusuf Owega (GER) & Ricardo Feller (SUI), Audi R8 LMS EVO II GT3, +1,892s
3. Maximilian Paul (GER) & Marco Mapelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +3,525s
4. Christian Engelhart (GER) & Ayhancan Guven (TUR), Porsche 911 GT3 R, +4,903s
5. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 EVO, 5,865s

ADAC GT Masters 2022 lopullinen EPÄVIRALLISET loppupisteet 14/14 osakilpailua, junioreiden Top-5
1. Ben Green, 239.5p
2. Niklas Krütten, 217.5p
3. Konsta Lappalainen & Mick Wishofer, 201p
4. Fabian Schiller, 189p
5. Maximilian Paul, 175p

Kuvat @ Emil Frey Racing, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.