Mika Mäkinen. Kuva: MikaRacing

Suomalaisen rata-autoilun uudessa kuninkuusluokassa TCR Finlandissa on tehty ensimmäinen kilpanumerovaraus. Mika Mäkinen/MikaRacing ajavat tulevalla kaudella VW Golf GTI TCR:llä kilpanumerolla 16. Kausinumerovaraus kilpailijoille on nyt avattu.

TCR Finlandissa on tehty ensimmäinen kilpanumerovaraus. Sarjan avauskaudella kilpanumeroa 16 Volkswagen Golf GTI TCR:nsä kyljessä kantaa Mika Mäkinen ja tiiminsä MikaRacing. V8 Thunder -luokasta harppauksen TCR-sarjaan tehnyt Mäkinen odottaa debyyttikautta innolla.

-Odotan hyviä ja tiukkoja kilpailuita. Ensimmäisen kauden haasteena on totutella etuvetoon ja moderniin sekventaalivaihteistoon. Ollaan totuttu Thundereissa takavetoon ja vanhaan H-kaavioon, ja nyt hypätään täysiveriseen, tehdasrakenteiseen kilpa-autoon. Odotamme TCR-auton olevan myös huolloiltaan helpompi, Mäkinen kertoo.

Baltiassa rataa paikallisen TCR-sarjan kanssa jakanut Mäkinen on vakuuttunut uuden suomalaisen rata-autoilun kuninkuusluokan kaluston suorituskyvystä.

-Olen ajanut Baltiassa TCR:iä vastaan, ja suorituskyky on samalla tasolla ja ajoittain ovat menneet kovempaakin. Täysin riittävän ripeitä autoja meille.

Mäkinen oli ajoissa hereillä kilpanumeron varaamisen suhteen, ja vahvisti kilpanumerokseen numeron 16. Mutta miksi juuri se?

-Olen ajanut Thundereita aina numerolla 16. Se on aina ollut lempinumeroni, ja pysynyt luokasta toiseen. Lisäksi olen syntynyt 16. päivä, joten valinta oli luonnollinen. Auton visuaalinen ilme on vielä avoinna, etsimme paraikaa pääyhteistyökumppania, jonka mukaiseksi teipata Golf. Samaan hengenvetoon kiitokset meidän vanhoille yhteistyökumppaneille seuraamisesta seuraavaan luokkaan, Mäkinen valottaa.

Valmistelut ensi vuonna debytoivaa TCR Finland -sarjaa varten ovat täydessä käynnissä. Ensi kaudelta Mäkinen odottaa muun muassa Baltiasta sekä muualta Euroopasta TCR:lle tuttua tiukkaa kilvanajoa.

-Odotan innolla, että saadaan kunnolla autoja viivalle, vietyä luokkaa eteenpäin sekä tietysti makeita kilpailuita.

Kausinumerovaraus on avattu AKK:n verkkosivuilla. Lisätiedot löytyvät osoitteesta: https://www.autourheilu.fi/lajit/rata-ajo/v/

Mikä on TCR?

Vakioautoluokka TCR on moderni, kilpailukykyinen ja kustannustehokas rata-autoluokka, jotka pohjautuvat sedan ja hatchback -mallisiin autoihin. Autot ovat kilpailukykyisiä keskenään ja tarjoavat aidon kilpa-auton ajokokemuksen sekä korkean suorituskyvyn. TCR-luokan autoilla voi kilpailla paitsi kansallisesti, myös globaalisti aina maailmanfinaaliin asti.

Kilpailukalenteri 2023:
1. 20.-21.5. Alastaro, Virttaa
2- 17.-18.6. Motopark, Virtasalmi
3. 22.-23.7. Vauhtiajot, Seinäjoki
4. 12-13.8. Porsche Ring, Pärnu, Viro
5. 2.-3.9. Alastaro, Virttaa
6. 16.-17.9. Ahvenisto, Hämeenlinna

Juho Koski / TCR Finland -tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla