Kolme viikkoa sitten Englannin Silverstonessa autourheilu-uransa toisen Ferrari Challenge EM-ratasarjan mitalin varmistanut tamperelainen Luka Nurmi, 18, jäi kauas tavoitteistaan Italian Mugellossa ajetussa sarjan kuudennessa osakilpailuviikonlopussa. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja ja hallitseva MM-tittelisti jäi Mugellon lauantaisessa 30 minuutin mittaisessa kilpailussa palkintokorokesijoisten ulkopuolelle viidenneksi ja sunnuntaina neljänneksi. Vaikka pistesijoitukset olivat lohdutukselliset niin silti hopeamitalia kohden ajava belgialainen John Wartique onnistui kummassakin kilpailussa Nurmea paremmin.

- Vuosi sitten täältä Mugellosta poistuin MM-titteli taskussa ja siten toiveikkain mielin tänne tulin kilpailemaan. Nyt kuitenkin hitaammat kanssakilpailijat olivat tiellä aika-ajoissa ja heitä väistellessä jouduin tyytymään kuudenteen lähtöruutuun. Lisäksi kun kummassakin kilpailussa turva-auto vieraili useasti radalla niin käytännössä mahdollisuudet palkintokorokesijoituksiin kariutuivat huonoon lähtöpaikkaan, Nurmi harmitteli.

- Nyt minulla on seuraavat kolme viikkoa on aikaa keittää sitä kuuluisaa käärmekeittoa ja löytää parempaa vauhtia Italian Imolassa ajettavaan MM-finaaliin. EM-pronssimitali on jo varmistunut, joten nyt yritetään löytää rentoutta ja luottamusta kilpailukauden päätapahtumaa ja samalla Ferrarin vuosittaista isoa juhlaa kohden. Toisaalta nyt jälleen nähtiin, että 25 auton lähtöruudukossa on aika-ajoissa päästävä eturiviin ja siten olisi mahdollisuus voittaa eli aika-ajot tulevat Imolassakin nousemaan isoon rooliin, Nurmi tietää.

Ranskalainen Doriane Pin varmisti Ferrari Challenge EM-sarjan Euroopanmestaruuden kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua ja belgialainen John Wartique vei sunnuntaisen voiton myötä EM-hopeamitalin 25 pisteen päähän.

Lopputulokset Ferrari Challenge EM-sarja, Mugello #1: la 8.10.2022: Yleiskilpailu Top-5:
1. Eliseo Donno (ITA), 16 kierrosta
2. Thomas Neubauer (FRA), +0.637s
3. Doriane Pin (FRA), +1,941s
4. John Wartique (BEL), +7.561s
5. Luka Nurmi (FIN), +10,914s

Lopputulokset Ferrari Challenge EM-sarja, Mugello #2: su 9.10.2022: Yleiskilpailu Top-5:
1. John Wartique (BEL), 15 kierrosta
2. Thomas Neubauer (FRA), +1.154s
3. Doriane Pin (FRA), +1,917s
4. Luka Nurmi (FIN), +6,406s
5. Max Mugelli (ITA), +8,614s

Ferrari Challenge EM-sarjatilanne 12/14 osakilpailua: PRO-luokka, Top-6:
1. Doriane Pin (FRA), Scuderia Niki – Iron Lynx, 184p
2. John Wartique (BEL), FML- D2P, 147p
3. Luka Nurmi (FIN), Formula Racing, 122p
4. Max Mugelli (ITA), 40p
5. Eliseo Donno (ITA), 38p
6. Adrian Sutil (FRA), 35p

Kuvat @ Ferrari AF Corse, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.