Rata

Rata-autoilin SM-sarjan viimeinen osakilpailuviikonloppu ajettiin 17.-18.9. Hämeenlinnassa Ahveniston radalla. V8 Thunder-luokan mestaruus oli ratkennut Toni Lähteenmäelle edellisessä osakilpailuviikonlopussa. Viime kaudella pronssia saavuttaneelle Milla Mäkelälle viikonloppu Ahvenistolla oli erityisen onnistunut. Rantsilalainen ajoi molempien starttien voittoon ja varmistikin jo lauantain kilpailussa SM-hopean. Petri Orju vei SM-pronssin.

Lauantain kilpailussa Petri Ortju starttasi kisaan paalulta rinnallaan Milla Mäkelä. Ortjun lähtö epäonnistui pahasti, kun taas Mäkelä puolestaan otti huippustartin ja iski heti kärkipaikalle. Jarkko Tähtinen ja Miko Kiminki seurasivat lähimpänä. Vähitellen Mäkelä onnistui repimään hieman etumatkaa kilpakumppaneihin. Kilpailun puolessa välissä Kiminki haastoi tiukasti Tähtistä ja onnistuikin ohituksessa. Tähtinen kuitenkin kuittasi jo saman kierroksen aikana takaisin kakkospaikalle. Maaliin saavuttiin järjestyksessä Millä Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Paavo Hietala ja Ilmari Wallo.

Sunnuntaina lähtövalojen vaihtuessa Milla Mäkelä lähti paalulta sähäkästi ja piti paikkansa. Vielä paremman startin otti Tähtinen. Hän nousi heti toiseksi ja kakkosruudusta lähtenyt Ortju putosi kolmanneksi. Seuraavina tulivat Vesa Mäkelä, Kiminki, Hietala ja Ilmari Wallo.

Asetelmat vakiintuivat eikä alkumatkasta nähty ohituksia. Vähitellen Kiminki sai Vesa Mäkelän kiinni ja alkoi hakemaan ohitusta. Kun kisa taittui yli puolen välin, Kiminki onnistui ohituksessa. Pari-kolme kierrosta myöhemmin Kiminki ohitti samassa mutkassa myös Ortjun.

Viimeisille kierroksille rata kastui vesisateen vuoksi. Kierrosajat tippuivat reilusti, mutta kaikki saivat pidettyä autot radalla. Ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Milla Mäkelä, Tähtinen, Kiminki, Ortju, Vesa Mäkelä, Hietala ja Wallo. Kolmen kärki oli näin sama kuin edellispäivänä. Neljäs tila riitti Ortjulle varmistamaan SM-pronssin.
– Upea kausi. Hienoa päättää kausi kahteen voittoon. Olen myös tyytyväinen, että olen päässyt maaliin jokaisessa V8 Thunder-kisassa vuodesta 2019 ja yli puolessa niistä palkintopallille, Mäkelä hehkutti.

Kisa 1:
1. #15 Milla Mäkelä
2. #7 Tähtinen
3. #9 Kiminki

Kisa 2:
1. #15 Milla Mäkelä
2. #7 Tähtinen
3. #9 Kiminki

Pisteet 5/5:
#92 Lähteenmäki Toni 200 pts. SUOMENMESTARI
#15 Mäkelä Milla 192 pts. SM-HOPEAA
#38 Ortju Petri 130 pts. SM-PRONSSIA
#7 Tähtinen Jarkko 112 pts.
#85 Mäkelä Vesa 102 pts.

Kuva: Pertti Kangasniemi /AKK

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla