Rata

Hallitseva Ferrari Challenge Maailmanmestari, tamperelainen Luka Nurmi, 18, sinetöi uransa toisen peräkkäisen kansainvälisen ratasarjan mitalisijoituksen Englannin Silverstonen Formula-1 radalla ajetussa kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi kaksi Ferrari Challenge EM-ratasarjan palkintokorokkeen kolmatta sijoitusta ja niiden tuomien pisteiden myötä hän varmisti vähintään sarjan pronssimitalin kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä neljä 30 minuutin mittaista osakilpailua.

Debyyttikilpailuaan Silverstonen radalla ajanut Nurmi oli aika-ajoissa kilpailukautensa parhaimmassa vauhdissa ja nappasi eturivin lähtöruudun. Lauantaisessa kilpailussa hän hävisi hopeasijan jo kilpailun ensimmäisessä mutkassa kun belgialainen John Wartique pääsi ohitse. Vastaavasti sunnuntaisessa kilpailussa Nurmi onnistui pitämään Wartiquen takanaan kilpailun toiseksi viimeiseen mutkaan saakka. Kuitenkin niin Wartique kuin myös sarjaa koko kilpailukauden ajan hallinnut ranskalainen Doriane Pin karvaasti jättivät Nurmen kahdesti palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

- Autoni aika-ajosäädöt olivat hyvät, mutta täyden bensatankillisen kilpailusäädöissä meillä on töitä edessä. Vaikka sunnuntaille saatiin autoa paremmaksi niin silti paljon jäi vielä tehtäväksi. Lauantaina menin liian monta kertaa rata-alueen ulkopuolelle ja sain siitä viiden sekunnin aikasakon. Sitten kun myös sunnuntain kisan puolivälissä sain samasta syystä viimeisen varoituksen niin olin pakotettu muuttamaan strategiani puolustuskannalle. Pystyin pitämään hopeasijan kilpailun toiseksi viimeiseen mutkaan saakka enkä rehellisesti osannut odottaa Wartiquen syöksyvän sisäkautta ohitse, kahteen katkeranmakuiseen kolmanteen sijaan tyytymään joutunut Nurmi kertoo.

- Olen nyt kaksi kilpailukautta ajanut minulle entuudestaan täysin tuntemattomilla eurooppalaisilla kilparadoilla. Näin ollen auton säätöjen ja uusien ratojen opettelu on näkynyt pienenä vauhdin puutteena. Toisaalta aikaisempiin kilpailuviikonloppuihin verrattuna vauhtini on parantunut, joten suunta on oikea. Silti se on laiha lohtu kun tavoitteet ovat kokoajan olleet kilpailujen voitoissa, pettymystä poteva hallitseva EM-pronssi- ja MM-kultamitalisti jatkaa.

Silverstonen osakilpailut olivat, aikaisempien viikonloppujen tapaan, ranskalaisen Doriane Pinin näytöstä. Hänelle kirjattiin aika-ajojen paalupaikkojen sekä kahden osakilpailuvoiton lisäksi myös kilpailujen nopeimmat kierrosajat.

Ferrari Challenge EM-ratasarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan kolmen viikon päästä Italian Mugellon radalla.

Lopputulokset Ferrari Challenge EM-sarja, Silverstone (Englanti), lauantai 17.9.2022: PRO-luokka, Top-3:
1. Doriane Pin (FRA), 15 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +9,523s
3. Luka Nurmi (FIN), +15,511s

Lopputulokset Ferrari Challenge EM-sarja, Silverstone (Englanti), sunnuntai 18.9.2022: PRO-luokka, Top-3:
1. Doriane Pin (FRA), 15 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +5,028s
3. Luka Nurmi (FIN), +5,553s

Sarjatilanne Ferrari Challenge EM-sarja, 10/14 osakilpailua: PRO-luokka, Top-5:
1. Doriane Pin (FRA), Scuderia Niki – Iron Lynx, 161p
2. John Wartique (BEL), FML- D2P, 122p
3. Luka Nurmi (FIN), Formula Racing, 107p
4. Adrian Sutil (FRA), 35p
5. Max Mugelli (ITA), 29p

Kuva @ Ferrari AF Corse, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla