Pitkän ja menestyksekkään kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäisen kilpailun ADAC GT Masters ratasarjassa ajanut espoolainen Juuso Puhakka koki karvaan pettymyksen Saksan Lausitzringillä ajetussa sarjan viidennessä osakilpailuviikonlopussa. Matalapaineisessa kelissä ajettuihin kahteen tunnin mittaiseen kilpailuun argentinalaisen tiimikaverinsa Ezequiel Perez Compancin kanssa startannut suomalaiskuljettaja koki moottoririkon aika-ajoja edeltäneissä harjoituksissa eikä siten varamamoottorin turvin päässyt toivomaansa vauhtiin. Teknisen vian seurauksena ajamatta jääneet harjoitukset näkyivät aika-ajojen takarivin lähtöruutuina, joista ei ollut mahdollisuutta nousta kärkitaisteluun.

- Ennakkoon oli tiedossa, että ADAC GT Masters on kilpailullisesti vähintäänkin yhtä kovatasoinen kuin GT World Challenge ratasarja. Samalla oli myös tiedossa, että aika-ajoissa on onnistuttava saamaan kärkisijoitus mikäli palkintokorokepaikasta halutaan ajaa. Ne unelmat kuitenkin murenivat jo harjoituksissa kun autostamme hajosi moottori ja näin en ajamalla päässyt tutustumaan rataan. Sen myötä niin aika-ajot kuin kummatkin kilpailut menivät täysin penkin alle, kiteytti Puhakka teknisten vikojen sävyttämää viikonloppua.

- Kilpailukausi 2022 on kieltämättä ollut vaikea. Keväällä ja kesällä sain kokea kuinka Audin GT3-auto oli täysin erilainen ajettava verrattuna nyt alla jälleen olleeseen ja tuttuun Mercedes AMG GT3-autoon. Audilla en oikeastaan kertaakaan päässyt toivomaani vauhtiin. Nyt kun tein paluun tutun Mercedes AMG GT3-auton ratin taakse niin odotin paljon tältä Lausitzringin kilpailuviikonlopulta. Kuitenkin moottoririkko söi meiltä mahdollisuudet ajaa tavoitteidemme mukaisesta tuloksesta. Harmillinen juttu mutta minkäs teet, Puhakka toteaa.

Myös muilla suomalaiskuljettajilla riitti ongelmia eikä siten Konsta Lappalainen, Jesse Krohn eikä myöskään Elias Seppänen saavuttaneet tavoitteitaan.

Lopputulokset ADAC GT Masters Lausitzring, Lauantai 20.8.2022: Yleiskilpailu top-3:
1. Christian Engelhart (GER) & Ayhancan Güven (TUR), Porsche 911 GT3 R, 37 laps
2. Albert Costa Balboa (ESP) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +1.440s
3. Maximilian Paul (GER) & Marco Mapelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +14.381
---
19. Juuso Puhakka (FIN) & Ezequiel Perez Companc (ARG), Mercedes-AMG GT3, +1:22.492s

Lopputulokset ADAC GT Masters Lausitzring, Sunnuntai 21.8.2022: Yleiskilpailu top-3:
1. Tim Zimmermann (GER) & Christopher Mies (GER), Audi R8 LMS evo II GT3, 43 laps
2. Albert Costa Balboa (ESP) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +1.072s
3. Raffaele Marciello (ITA) & Daniel Juncadella (ESP), Mercedes-AMG GT3, +19.243s
---
kesk. Juuso Puhakka (FIN) & Ezequiel Perez Companc (ARG), Mercedes-AMG GT3, tekninen vika

Teksti Jani Kekoni, kuva @ MadPanda Motorsport.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.