Kuluvalla kilpailukaudella kahta kansainvälistä rata-autoilun huippusarjaa urakoiva espoolainen Konsta Lappalainen, 21, jäi kauas tavoitteistaan Saksan Lausiztringillä ajetussa ADAC GT Masters ratasarjan viidennessä kilpailuviikonlopussa. Matalapaineisessa kesäkelissä ajetussa kahdessa tunnin mittaisessa kilpailussa Lappalaisen autokunta oli runsaassa pistepotissa kiinni aina ensimmäisen osakilpailun viimeiselle kierrokselle saakka. Kuitenkin tiimikaveri Mick Wishoferin epäonnekas kolarointi kanssakilpailijan kanssa keskeytti sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 Evo autolla ajaneen kaksikon matkanteon ja näin junioriluokan mitalisijoituksessa kiinni oleva Lappalainen jäi karvaasti pistesijoitusten ulkopuolelle.

Lisäksi kun seuraavan päivän aika-ajoissa Lappalaisen autokunta ei yltänyt toivottuun vauhtiin niin viikonlopun tulokseksi jäi yleiskilpailun 16 ja junioriluokan kymmenes sija. Koska kuitenkin myös muut mitalisijoituksista ajaneet kuljettajat kärsivät ongelmista, jatkaa Lappalainen ja Wishofer neljän pisteen turvin junioriluokan sarjatilanteen hopeasijalla kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

- Tehtiin hyvää työtä aina ensimmäisen kilpailun toiseksi viimeiselle kierrokselle saakka. Vaikka olosuhteet olivat enemmän kuin liukkaat niin ensiksi aika-ajoissa sain ajettua meille hyvän lähtöruudun, jota sitten koko oman ajovuoroni ajan puolustin. Pakollisen varikkopysähdyksen ja kuljettajan vaihdon jälkeen Wishofer oli tuoda automme maaliin yleiskilpailun kuudennella sijalla. Kuitenkin hän toiseksi viimeisellä kierroksella ensiksi menetti auton hallinnan ja sitten radalle paluussa teki huolimattomuusvirheen rikkoen automme kanssakilpailijan perään. Harmittava juttu, Lappalainen kertoo.

- Toisen kilpailun aika-ajoihin emme löytäneet tarvittavaa latausta ja sen myötä myös koko toinen kilpailu ajeltiin kaukana kärkitaistelusta. Näin yleiskilpailun 16. ja junioriluokan 10. sija oli karvas pettymys. Onneksi kuitenkin myös muilla junioriluokan kuljettajilla riitti ongelmia ja siten hopeasija säilyi. Sen myötä panosta tulee jäljellä olevissa neljässä ADAC GT Masters ratasarjan syksyisessä osakilpailussa riittämään, Lappalainen jatkaa.

Suomalaisittain Lausitzringin kilpailuviikonloppu oli sysimusta. Lappalaisen lisäksi niin Jesse Krohn, Elias Seppänen kuin debyyttinsä ADAC GT Masters ratasarjassa tehnyt Juuso Puhakka jäivät kaikki tavoitteistaan. Lappalaisen kilpailukausi jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Saksan Hockenheimringillä ajettavassa GT World Challenge Endurance ratasarjan neljännessä osakilpailussa.

Lopputulokset ADAC GT Masters Lausitzring lauantai 20.8.2022: Yleiskilpailu top-3:
1. Christian Engelhart (GER) & Ayhancan Güven (TUR), Porsche 911 GT3 R, 37 kierrosta
2. Albert Costa Balboa (ESP) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +1.440s
3. Maximilian Paul (GER) & Marco Mapelli (ITA), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +14.381
---
kesk. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), kolarointi

Lopputulokset ADAC GT Masters Lausitzring sunnuntai 21.8.2022: Yleiskilpailu top-3:
1. Tim Zimmermann (GER) & Christopher Mies (GER), Audi R8 LMS evo II GT3, 43 kierrosta
2. Albert Costa Balboa (ESP) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +1.072s
3. Raffaele Marciello (ITA) & Daniel Juncadella (ESP), Mercedes-AMG GT3, +19.243s
---
16. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 EVO, 40.366s

ADAC GT Masters 2022 sarjatilanne: 10/14 osakilpailua, junioreiden Top-5:
1. Ben Green (GBR) & Niklas Krütten (GER), Schubert Motorsport, 174p
2. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Emil Frey Racing, 135p
3. Joel Sturm (GER), Allied-Racing, 131p
4. Jusuf Owega (GER), Montaplast by Land-Motorsport, 125p
5. Fabian Schiller (GER), Drago Racing Team ZVO, 121p

Teksti Jani Kekoni, kuva @ Emil Frey Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.