Rata

Neljättä kilpailukautta kansainvälisessä Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjassa ajava suomalaistiimi KIC Motorsport saavutti meksikolaisen Santiago Ramosin kanssa kilpailukauden parhaimman tuloksen Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajetussa sarjan seitsemännessä osakilpailuviikonlopussa. Yleiskilpailun 12 sija yli 30 menestystä kuumeisesti janoavan kanssakilpailijan joukossa oli kauan toivottu sekä myös odotettu tulos, joka antaa toiveita kauden ensimmäisen pistesijoituksen saavuttamiselle jäljellä olevissa kuudessa osakilpailussa.

Ennen legendaarista SPA-Francorchampsin GT3-autojen 24 tunnin kestävyyskilpailua ajetussa sarjan 13. osakilpailussa Ramos jäi aika-ajoissa vain 0,571 sekuntia oman ryhmänsä paalupaikan ajaneesta ranskalaisesta Hadrien Davidista. Hurmiollisen suorituksen myötä hän teki upean nousun kohti pistesijoituksia. Kuitenkaan 30 minuutin kilpailussa matka ei riittänyt vaan hän saapui maalilipulle yleiskilpailun 13. nopeimpana. Kun hetkeä myöhemmin kilpailun tuomaristo diskasi sarjan kärkikuljettaja Gabriele Minin kilpailusuorituksen, nousi Ramos sijalle 12. Näin kilpailukauden ensimmäinen pistesijoitus jäi vain kahden sijan päähän.

Seuraavana päivänä ajetussa toisessa samanlaisessa kilpailussa niin Santiago Ramos kuin myös tiimin toinen kuljettaja, puolalainen Piotr Wisnicki joutuivat kolarointien myötä keskeyttämään kilpailun. Ramos joutui lähtösuoralla kanssakilpailijan kolaamaksi ja kilpailun viimeisellä kierroksella Wisnicki koki radan takaosuudella saman kohtalon.

- Kova työ juniorikuljettajiemme kilpailukyvyn parantamiseksi näkyi nyt Santiago Ramosin erinomaisena suorituksena. Aika-ajoissa hän jäi seitsemän kilometrin mittaisella radalla vain puoli sekuntia paalupaikan ajaneesta ja sen siivittämänä hän sai mahdollisuuden ajaa pistesijoituksesta, joka kuitenkin sitten kilpailussa jäi harmillisesti vain kahden sijan päähän. Tulos oli silti erittäin rohkaiseva ja näytti sen, että koko kilpailukauden kovasti haluamamme pistesijoitus on mahdollista saavuttaa, tiimipäällikkö Peter Flythström kertoo.

- Kovin odotuksin starttasimme SPA-Francorchampsin toiseen osakilpailuun, joka kuitenkin loppui ennen kuin se ehti edes alkamaan. Lähtökiihdytyksessä liian innokas kanssakilpailija osui Santiago Ramosin autoon sillä seurauksella, että meksikolainen kuljettajamme spinnasi ulos radalta ja hänen matkansa katkesi ratavalliin. Vastaavasti kun kilpailun lopussa tiimimme toinen kuljettaja Piotr Wisnicki myös kolattiin radalta niin yhteenvetona voidaan todeta, että SPA-Francorchamspin radalta saavutimme niin kilpailukauden parhaimman kuin myös huonoimman tuloksen, Flythström jatkaa.

Gabriele Minin hylkäyksen myötä ruotsalainen Dino Beganovic karkasi sarjan mestaruustaisteluussa 41 pisteen karkumatkalle. Juniorikuljettajien johdossa jatkaa 15 pisteen erolla italialainen Leonardo Fornaroli ennen brasilialaisen entisen Formula-1 kuljettaja Juan Pablo Montoyan poikaa Sebastian Montoyaa. Sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan syyskuun toisena viikonloppuna itävallan Spielbergin radalla.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine SPA-Francorchamps pe 29.8.2022:
1. Dino Beganovic (SWE), Prema Racing, 12 kierrosta
2. Sami Meguetounif (FRA), MP Motorsport, +11,382s
3. Eduardo Barrichello (BRA), Arden, +13,137s
---
12. Santiago Ramos (MEX), KIC Motorsport, +22,768s
30. Piotr Wisncki (POL), KIC Motorsport, +37,211s

Lopputulokset Formula Regional by Alpine SPA-Francorchamps la 30.8.2022:
1. Gabriele Bortoletto (BRA), R-ACE GP, 12 kierrosta
2. Hadrien David (FRA), R-ACE GP, +0,325s
3. Dino Beganovic (SWE), Prema Racing, +0,447s
---
kesk. Santiago Ramos (MEX), KIC Motorsport, kolarointi
kesk. Piotr Wisncki (POL), KIC Motorsport, kolarointi

Formula Regional by Alpine kuljettajien sarjatilanne 2022: 14/20 osakilpailua, Junioreiden top-3:
1. Leonardo Fornaroli (ITA), 59p
2. Sebastian Montoya (KOL), 44p
3. Tim Tramnitz (GER), 32p
---
11. Piotr Wisnicki (POL), KIC Motorsport, 0p
11. Santiago Ramos (MEX), KIC Motorsport, 0p

Kuvat @ Dutch Photo Agency, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla