Rata

Kuluvalla kilpailukaudella kahta Maailman kovatasoisinta GT-autojen kilpasarjaa urakoiva espoolainen Konsta Lappalainen, 19, jatkaa niin GT World Challenge Endurance kuin ADAC GT Masters ratasarjojen mitalikamppailussa. Viikko sitten Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajetussa 24-tunnin kestävyyskilpailussa upeasti luokkansa kolmanneksi nopeinta vauhtia pitänyt Lappalainen oli lähes vastaavassa vauhdissa Saksan Nurburgringillä ajetussa ADAC GT Masters ratasarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa.

Kesäisen vauhtiviikonlopun ensimmäisessä kilpailussa yleiskilpailun 11. ja luokkansa kuudenneksi sekä toisessa yleiskilpailun kuudenneksi ja luokkansa neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt suomalaiskuljettaja oli tyytyväinen saavuttamiinsa sarjapisteihin, joiden turvin hän on sarjan junioriluokan hopeasijalla kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua.

- Jostain mystisestä syystä Nurburgringin rata sopii paremmin Mercedeksen ja Porschen GT3-autoille kuin Lamborghinille. Vaikka meillä ei ollut mitään mahdollisuutta vastata yleiskilpailun palkintokorokesijoitukset kummassakin kilpailuissa napanneiden kanssakilpailijoidemme vauhtiin niin olen silti erittäin tyytyväinen autokuntamme lähes maksimaaliseen suoritukseen. Nyt saavuttamamme junioriluokan pistesijoitukset tulevat varmasti näyttelemään isoa roolia kun kilpailukauden lopussa jalometallia jaetaan, Lappalainen tuumaili.

- Kilpailukausi 2022 on mennyt tavoitteiden mukaisesti kun niin GT World Challenge Endurace ja ADAC GT Masters ratasarjoissa olen tiimikavereideni kanssa tiukasti mitalikamppailussa mukana. Näin jokainen syksyllä ajettava kilpailuviikonloppu tulee olemaan tähänastisen kansainvälisen autourheilu-urani tärkein, koska panoksena on sarjojen Mestaruustittelit sekä muut mitalisijoitukset. Paljon on töitä tehty, että tähän pisteeseen on päästy. Nyt on minun aika lunastaa minuun asetut odotukset, Lappalainen lupaa.

ADAC GT Masters ratasarja jatkuu jo reilun viikon päästä Saksan Lausitzringillä ajettavassa sarjan viidennessä osakilpailuviikonlopussa, jossa Lappalaisella on erinomainen mahdollisuus kuroa umpeen brittiläisen Ben Greenin ja hänen saksalaisen tiimikaverinsa Niklas Krüttenin 24 pisteen karkumatka.

Lopputulokset ADAC GT Masters Nurburgring 2022: 1. osakilpailu: Yleiskilpailu Top-3:
1. Raffaele Marciello (ITA) & Maro Engel (GER), Mercedes-AMG GT3, 41 kierrosta
2. Joel Sturm (GER) & Sven Müller (GER), Porsche GT3 R, +2,794s
3. Fabian Schiller (GER) & Jules Gounon (FRA), Mercedes-AMG GT3, +4,552s
---
11. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +20,476s (6. jun)

Lopputulokset ADAC GT Masters Nurburgring 2022: 2. osakilpailu: Yleiskilpailu Top-3:
1. Fabian Schiller (GER) & Jules Gounon (FRA), Mercedes-AMG GT3, 42 kierrosta
2. Raffaele Marciello (ITA) & Maro Engel (GER), Mercedes-AMG GT3, +4,601s
3. Joel Sturm (GER) & Sven Müller (GER), Porsche GT3 R, +12,827s
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +22,181s (4. jun)

ADAC GT Masters 2022: 8/14 osakilpailua, Junioreiden Top-5:
1. Ben Green (GBR) & Niklas Krütten (GER), Schubert Motorsport, 154,5p
2. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Emil Frey Racing, 130,5p
3. Joel Sturm (GER), Allied-Racing, 122p
4. Fabian Schiller (GER), Drago Racing Team ZVO, 114p
5. Jusuf Owega (GER), Montaplast by Land-Motorsport, 105p

Kuvat @ Emil Frey Racing, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla