Neljättä vuotta kansainvälisessä Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjassa kilpaileva suomalainen KIC Motorsport saavutti kolmen juniorikuljettajansa kanssa tähänastisen kilpailukauden parhaimmat tulokset. Helteisessä kesäkelissä ajetussa kilpailuviikonlopussa meksikolainen Santiago Ramos ajoi sijalle 17 ja italialainen Francesco Braschi sijalle 18. Aikaisemmissa kilpailuissa lähes vastaavanlaisessa vauhdissa ollut puolalainen Piotr Wisnicki ei saunamaisissa olosuhteissa venynyt parhaimpaansa vaan jäi sijalle 28.

Formula-4 luokasta Formula Regional ratasarjaan kuluvalle kilpailukaudelle siirtyneet kolme tiimin kuljettajaa ajavat ns. tulokkaiden sarjapisteistä. Vaikka neljän ajetun osakilpailuviikonlopun ja kahdeksan kilpailun jälkeen kaikkien tulossarake näyttää nollaa niin siitä huolimatta KIC Motorsportin tiimipäällikkö uskoo avauspisteiden saavuttaminen olevan vain ajan kysymys.

- Vaikka tuloksissa olemme nyt yleiskilpailun ns. puolivälin joukossa niin siitä huolimatta emme ole kaukana edellämme olevista muista sarjan tulokaskuljettajista. Tämä sarja on tasollisesti erittäin kova ja nyt otimme askeleen lähemmäksi tulokkaiden kärkikuljettajia, jotka ovat kierrosajoissa enää vain puolen sekunnin päässä. Pistesijoituksille on toki vielä matkaa, koska vain 10 parasta niitä kisoista saa. Tiiminä kovasti töitä tehdään ja nyt kun olemme saaneet parannettua tulostasoa niin jatketaan sitä jo kahden viikon päästä Hollannin Zandvoortin radalla, tiimipäällikkö Peter Flythström kertoo.

- Paul Ricardin osakilpailuviikonlopussa 35 kilpailijaa tiimeineen sai uuden haasteen kun helteinen kesäsää muodosti radasta todellisen hornankattilan. Samalla se myös näytti kuljettajille kuinka tärkeä on pitää huolta myös fyysisestä kunnosta. 30 minuutin mittaisten kilpailujen lopussa nähtiinkin useita taipumisia kun osalla kilpailijoista oli haasteita pitää keskittymiskykyä yllä kummankin kilpailun ajan, Flythström jatkaa.

Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjaa johtaa ruotsalainen Dino Beganovic, joka kahdella palkintokorokkeen hopeasijallaan vankisti jo muutenkin ylivoimaista yleiskilpailun sarjajohtoaan. Rookies eli ns. tulokaskuljettajien luokassa entisen Formula-1 kuljettaja Juan Pablo Montoyan poika Sebastian Montoya on yhdeksän pisteen karkumatkalla italialaiseen Leonardo Fornaroliin nähden.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine, Paul Ricard, lauantai 4.6.2022: top-3:
1. Paul Aron, Prema Racing, 16 kierrosta
2. Dino Beganovic, Prema Racing, +0,986s
3. Mikhael Belov, MP Motorsport, +4,104s
--- 
22. Santiago Ramos, KIC Motorsport, +26,754s
24. Francesco Braschi, KIC Motorsport, +30,794s
30. Piotr Wisnicki, KIC Motorsport, +41,204s

Lopputulokset Formula Regional by Alpine, Paul Ricard, sunnuntai 5.6.2022: top-3:
1. Gabriele Mini, Art Grand Prix, 14 kierrosta
2. Dino Beganovic, Prema Racing, +0,287s
3. Kas Haverkort, Van Amersfoort Racing, +0,950s
---
17. Santiago Ramos, KIC Motorsport, +9,270s
18. Francesco Braschi, KIC Motorsport, +9,976s
28. Piotr Wisnicki, KIC Motorsport, +15,211s

Teksti Jani Kekoni, kuva Dutch Photo Agency.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.