Rata

Kansainvälisen GT-rata-autoilun kärkikuljettajien kastiin noussut espoolainen Konsta Lappalainen oli erinomaisessa vauhdissa Ranskan Paul Ricardin kilparadalla ajetussa kuuden tunnin ja 1000 kilometrin mittaisessa kilpailussa. Aika-ajoissa yleiskilpailun kahdeksanneksi nopeinta vauhtia ja kilpailun avausajovuorollaan sijalta 11 sijalle 7 noussut suomalaiskuljettaja ajoi hurmiossa aina oman ajovuoronsa viimeiselle kierrokselle saakka. 

Kuitenkin vain muutamaa kilometriä ennen kuljettajan vaihtoa yllättävä rengasrikko katkaisi Lappalaisen lennon, joka silti pääsi raahautumaan varikolle niin kuljettajan kuin renkaan vaihtoon. Toisena ajovuorossa ollut tiimikaveri Tuomas Tujula koki oman ajovuoronsa puolivälissä samanlaisen rengasrikon. Täysin yllättäen räjähtänyt vasen takarengas johti hallinnan menetykseen ja osumiseen radan turvavalliin. Keskeytyshetkellä Lappalaisen autokunta oli yleiskilpailun seitsemännellä sijalla ja Silver Cup -luokan johtoasemassa.

- Kuuden tunnin ja 1000 kilometrin kilpailua edeltäneissä harjoituksissa saimme auton säädöt mieleiseksi ja se näkyi aika-ajojen tuloksissa. Kilpailuun lähdettiin sijalta 11 jossa oman ajovuoroni aikana pääsin ohittamaan myös legendaarisen ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertaisen Maailmanmestari Valentino Rossin. Sitten kuitenkin alamäki alkoi rengasrikon seurauksena ja vielä kun tiimikaverilta sekä meidän toisesta sisarautosta räjähti sama vasen takarengas niin erinomaisesti alkanut kilpailu jäi todella harmillisesti kesken, Lappalainen tuskaili.

- Silti positiivista oli se, että autokuntamme kaikki kolme kuljettajaa oli toivotussa vauhdissa. Nyt pitää selvittää mistä rengasrikot johtuivat, koska näin ei voi jatkua. Toisaalta 31 lämpöasteen hellekeli piti radan pinnan tulikuumana ja siten se oli varmasti osasyyllinen myös muiden tiimien kokemiin samanlaisiin murheisiin. Silti uudet renkaat pitäisi kestää tunnin verran eikä puoli tuntia niin kuin meille nyt kävi, Lappalainen pohtii.

GT World Challenge Endurance ratasarjan seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Belgian SPA-Francorchampsissa, jossa edessä on kauden kohokohta eli 24 tunnin kestävyyskilpailu. Sitä ennen Lappalainen viettää Juhannuksen Hollannin Zandvoortin radalla, jossa edessä on ADAC GT Masters ratasarjan kolmas osakilpailuviikonloppu.

Paul Ricardin 1000 kilometrin kilpailussa ajoi yhteensä neljä suomalaiskuljettajaa, joista Axel Blom joutui Lappalaisen ja Tujulan tapaan jättämään kilpailu kesken. Juuso Puhakan autokunta nousi kuuden tunnin aikana sijalta 26 sijalle 10. 

Lopputulokset GT World Challenge Endurance Paul Ricard 1000 kilometrin kilpailu 2022, top-3:
1. Daniel Serra (BRA) & Davide Rigon (ITA) & Antonio Fuoco (ITA), Ferrari 488 GT3, 176 kierrosta
2. Nicklas Nielsen (DEN) & James Calado (GBR) & Miguel Molina (ESP), Ferrari 488 GT3, +7,829s 
3. Raffaele Marciello (SUI) & Daniel Juncadella (ESP) & Jules Gounon (FRA), Mercedes AMG GT3 Evo, +8,668s
---
kesk. Konsta Lappalainen (FIN) & Tuomas Tujula (FIN) & Stuart White (RSA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, rengasrikko

Teksti Jani Kekoni, kuva Emil Frey Racing.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla