Rata

Nyt lauantaina ajettavaan kansainvälisen GT World Challenge Endurance ratasarjan toiseen osakilpailuun valmistautuvan espoolaisen Juuso Puhakan takana on kiireinen ja henkisiä voimavaroja syönyt kevät; Kuukausi sitten Latvian Riikassa ajetussa Baltic Touring Car ratasarjan avauskilpailussa hän koki uransa hurjimman kolarin.

Lauantai-illan pimeydessä Ranskan Paul Ricardin radalla ajettavaan kuuden tunnin ja 1000 kilometrin Endurance kilpailuun Puhakka starttaa huojentunein mielin. Audi R8 LMS Evo II GT3 autolla kilpailussa saksalaisten tiimikavereidensa Markus Winkelhockin ja Dennis Marschallin kanssa ajava suomalainen tavoittelee ehjää kilpailusuoritusta.

- Kulunut kevät oli isojen paineiden alla elämistä. Kilpailut eivät menneet nappiin ja etenkin Riikan kolarissa sattunut auton täystuho oli huono juttu. Olen työstänyt asioita henkisen valmentajani kanssa ja sitä kautta sain uutta virtaa tekemiseen. Lisäksi kun viikko sitten sain palautettua yliopiston kandidaattitutkielmani niin sain jälleen rauhan keskittyä kilpailutoimintaan, Puhakka kertoo.

- Viikko tämän Paul Ricardin kilpailun jälkeen ajan Baltic Touring Car ratasarjan toisen osakilpailun Jurvan Botniaringillä. Jukka Soimetsä on tehnyt valtavan työn rakentaessaan minulle uuden auton täysin tuhoutuneen tilalle. Siten on myös hienoa päästä ajamaan kunnolla kilpaa myös Suomessa, jossa edellisen kerran olen vuonna 2017 Formula-4 luokan autolla ajanut. Koitetaan näissä molemmissa kilpailuissa pitää auto oikein päin ja renkaat maassa, Puhakka jatkaa.

Yli 30 lämpöasteen helteessä ajettava Paul Ricardin 1000 kilometrin Endurance kilpailu käynnistyy lauantaina klo 19 Suomen aikaa. Sitä ennen perjantaina ajetaan harjoitukset ja lauantaina aamupäivästä aika-ajot. LIVE-seuranta TV-tuotantoineen löytyy seurata osoitteessa: https://www.gt-world-challenge-europe.com/live

 

Jani Kekoni teksti, Kuvat @ Attempto Racing

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla