Rata

Kuukausi sitten Keski-Euroopan autourheiluradoilla ajettavassa ADAC GT Mastersin avausosakilpailussa upeasti junioriluokan hopeasijan napannut espoolainen Konsta Lappalainen ei yltänyt samanlaisiin tuloksiin nyt viikonloppuna Itävallan Red Bull Ringillä ajetussa sarjan toisessa osakilpailuviikonlopussa. Kauden kolmannessa startissa Konsta ja hänen Itävaltalainen tiimikaveri Mick Wishofer kärsivät tuomariston langettamasta rangaistuksesta ja seuraavana päivänä ajetussa neljännessä kilpailussa he eivät kytkinrikon seurauksena päässeet edes varikolta lähtöruutuun saakka. Näin pettymyksellisen viikonlopun myötä Lappalainen tipahti junioriluokan sarjatilanteessa neljänneksi kun ajamatta on vielä 10 osakilpailua.

Sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 Evo autolla kilpaillut kaksikko sai kylmää vettä niskaansa jo kilpailuja edeltäneissä aika-ajoissa. Vaikka Lappalainen jäi paalupaikasta vain 0,5 ja tiimikaveri 0,3 sekuntia niin siitä huolimatta lähtöpaikka asettui keskikastin tienoille.

Lauantaisessa kilpailussa Konstan tiimikaveri Mick Wishofer oli osallisena kolarointiin ja sen myötä tuomaristo langetti Lappalaisen autokunnalle rangaistuksen, jonka myötä he jäivät junioriluokan kymmennelle sijalle. Lisäksi kun sunnuntainen kilpailu jäi kytkinrikon myötä kokonaan ajamatta, oli suomalaiskuljettaja syystäkin pettynyt mies.

- Itävallan kilpailuviikonloppu oli yhdellä sanalla sanottuna musertava. Aika-ajoissa ajettiin ns. pilvenlaitaa pitkin ja vaikka jäätiin vain silmäräpäys paalupaikan ajaneesta niin väliimme mahtui 14 muuta kanssakilpailijaa. Se erinomaisesti kertoo ADAC GT Mastersin erittäin kovasta tasosta. Sitten vielä kun lauantaisessa kilpailussa tuomaristo määräsi tiimikaverilleni aikasakkoa tilanteesta, johon hän ei ollut syyllinen niin tiimissämme vallinnut hyvä tunnelma vaihtui karvaan kalkin nielemiseen, Lappalainen kertoo.

- Myös sunnuntain kilpailuun lähdettiin toiveikkaana. Kuitenkin auton kytkin hajosi varikolta lähdettäessä ja siten se kilpailu päättyi ennen kuin se ehti edes alkamaan. Koska kytkintä ei ehditty vaihtamaan ennen kilpailun käynnistymistä niin paljoa ei jäänyt tästä viikonlopusta muisteltavaa, Lappalainen jatkaa.

Red Bull Ringin kilpailuviikonloppu oli BMW M4 GT3 autolla saksalaisen Niklas Krütten ja britti Ben Greenin juhlaa. Junioriluokkaa ylivoimaisesti johtava kaksikko nappasi myös kaksi suvereenista yleiskilpailun voittoa ja sen myötä harppasivat 28 pisteen karkumatkalle. Suomalaismenestystä tarjosi kaksoisvoiton BMW-tiimi Schubert Motorsportille tuonut Jesse Krohn, joka hopeasijan myötä nappasi toisessa kilpailussa viidenneksi korkeimmat pisteet. Junioriluokassa ajava Elias Seppänen ajoi kaksi kertaa maalilipulle junioriluokan sijoilla 11 ja 12.

Lappalaisen kilpailukausi jatkuu kahden viikon kuluttua Etelä-Ranskan Nizzan lähtistöllä sijaitsevalla Paul Ricardin radalla, jossa edessä on kolmen tunnin ja yhteensä 1000 kilometrin GT World Challenge Endurance GT-autojen kestävyyskilpailu.

Lopputulokset ADAC GT Masters Itävalta lauantai 21.5.2021: Junioreiden Top-3:
1. Ben Green (GBR) & Niklas Krütten (GER), BMW M4 GT3, 41 kierrosta
2. Joel Sturm (GER) & Sven Müller (GER), Porsche 911 GT3 R, +13,5s
3. Jusuf Owega (GER) & Dries Vanthoor (GER), Audi R8 LMS Evo II GT3, +22,285s
---
10. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), +39,562s

Lopputulokset ADAC GT Masters Itävalta sunnuntai 22.5.2021: Junioreiden Top-3:
1. Ben Green (GBR) & Niklas Krütten (GER), BMW M4 GT3, 41 kierrosta
2. Joel Sturm (GER) & Sven Müller (GER), Porsche 911 GT3 R, +6,479s
3. Jusuf Owega (GER) & Dries Vanthoor (GER), Audi R8 LMS Evo II GT3, +12,202s
---
DNS. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), tekninen vika

ADAC GT Masters 2022 sarjatilanne, junioreiden luokka: 4/14 osakilpailua: Top-5:
1. Ben Green (GBR) & Niklas Krütten (GER), 105p
2. Jusuf Owega (GER), 77p
3. Fabian Schiller (GER), 56p
4. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), 52,5p
5. Joel Sturm (GER), 48p

 

Kuva @ Emil Frey Racing, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla