Kuukausi sitten Portugalin Portimaon radalta käynnistynyt Ferrari Challenge Euroopanmestarussarja alkoi tamperelaisen Luka Nurmen osalta hopeisissa merkeissä. Nyt lauantaina ja sunnuntaina Ranskan Paul Ricardin radalla ajettavassa sarjan kahdessa seuraavassa 30 minuutin mittaisessa kilpailussa hänen tavoitteensa on asetettu palkintokorokkeen korkeimpiin sijoituksiin.

Vastaansa hallitseva Ferrari Challenge ratasarjan Maailmanmestari saa Portugalissa kaksi kertaa voiton napanneen ranskalaisen Doriane Pinin, sarjatilanteessa pronssisijalla olevan belgialaisen John Wartiquen kuin myös seitsemän vuoden kilpailutauon päättävän saksalaisen Adrian Sutilin ja sarjaan paluun tekevän italialaisen Max Mugellin. Sutil tunnetaan vuosien 2011, 2013 ja 2014 Force India ja Sauberin Formula-1 tiimien kuljettajana, joka aktiiviuransa jälkeen vetäytyi täysin moottoriurheilun vauhdikkaasta maailmasta.

Luka Nurmi toivottaa uudet kilpakumppanit tervetulleeksi ja samalla aikoo hyödyntää 500 päivää sitten samalla radalla ajamansa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailuista saamansa kokemuksen.

- Ensimmäistä kertaa koko kaksivuotisen Ferrari Challenge EM-ratasarjan historian aikana pääsen nyt kilpailemaan radalla, jossa olen aikaisemmin kelloa vastaan ajanut. Tällä Nizzan lähellä sijaitsevalla Paul Ricardin radalla tein 500 päivää sitten debyyttini kansainvälisen rata-autoilun erittäin kiehtovaan maailmaan. Nyt aion hyödyntää silloin keräämäni kokemuksen ja sen myötä tavoitteet on asetettu vain ja ainoastaan kahteen korkeimpaan palkintokorokesijoitukseen, Luka Nurmi suunnittelee.

- On hienoa, että saadaan sarjaan lisää nimekkäitä kuljettajia ja siten entinen F1-kuljettaja Adrian Sutil on tervetullut kanssakilpailija. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti hän sopeutuu GT-autoihiin olosuhteissa, jotka muistuttavat lähinnä saunassa istumista. Välimerellä on hellekesä alkanut ja aurinko hellii 30 lämpöasteen lukemissa. Se tulee entisestään antamaan haastetta renkaiden kestävyyden kanssa eli helpolla meistä ei kukaan tule pääsemään, Luka Nurmi jatkaa.

Paul Ricardin osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina ajettavilla kahdella harjoitusjaksolla. Lauantaina ja sunnuntaina aamusta ajetaan aika-ajot ja vastaavasti iltapäivästä osakilpailut, joita voi seurata niin Viaplay TV-kanavan kuin Ferrarin oman live.ferrari.com ns. live-stream lähetyksen kautta.

Ferrari Challenge 2022 Euroopanmestaruussarjan sarjatilanne: Pro-luokka, top-3:
1. Doriane Pin (FRA), 34p
2. Luka Nurmi (FIN), 24p
3. John Wartique (BEL), 20p

Kuvat @ AF Corse Ferrari, teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.