Toukokuussa käynnistyvällä Legends -kaudella kilpaillaan useammassa eri sarjassa ja eri alustoilla. Legends-sarjat kaudella 2022 ovat Mestaruussarja, Sorasarja ja Harrastesarja, näiden lisäksi ajetaan neljä harjoitusmuotoista iltakilpailua.

Mestaruussarjassa ajetaan perinteiseen tapaan Semipro-, Pro- ja Masters -luokat. Kilpailuja on kuutena viikonloppuna ja näissä kilpailulähtöjä yhteensä neljätoista. Kauden niin kutsuttu päälähtö tulee olemaan Botniaringin kilpailun toinen lähtö. Mestaruussarjassa kruunataan kauden lopuksi Suomen Legends Mestari. Lisäksi INEX -maailmanmestaruuspisteet kerätään Mestaruussarjan kilpailuissa. Kilpailut toteutetaan yhdessä moottoripyörien SM-sarjan (Suomen Moottoriliitto, SML), Momo Racing Teamin (MRT) Radalle.comin ja Rata-SM:n kanssa.

Kilpailut Mestaruussarjassa

28.05. Motopark, 2 lähtöä (SML)
18-19.06. KymiRing, 3 lähtöä (SML)
16-17.07. Vauhtiajot, 2 lähtöä (Rata-SM)
30.07. Alastaro, 2 lähtöä  (SML)
13.08. Ahvenisto, 2 lähtöä (Radalle.com)
17-18.09. Botniaring, 3 lähtöä (Radalle.com)

Harrastesarja ajetaan Mestaruussarjan kilpailuiden yhteydessä, erillisinä kilpailuina. Harrastesarjan kilpailuja on kolmena viikonloppuna ja näissä kilpailulähtöjä yhteensä kuusi. Harrastesarjan luokat ovat Rookie, LadyCup ja Golden Master. Harrastesarjan ajatuksena on, että tarjoamme kuljettajalle mahdollisuuden kilpailla ja testata Legends-luokkaa kevyellä kalenterilla ja maltillisilla kuluilla, Harrastesarja on hyvä mittari testata oma vauhti Legends-autolla. Harrastesarjan kilpailuissa kuljettajalla on oltava rataleimatutkinto suoritettuna, tutkintoja järjestetään nopeallakin aikataululla.

Harrastesarjan luokat:

Rookie: Nuoret kuljettajat joilla ei ole vielä kokemusta rata-autoilusta, kokemusta voi löytyä Karting puolelta tai muista kilpailutapahtumista. Luokan alaikäraja on 15 vuotta (tai 15 vuoden ikä tulee kyseisenä vuotena täyteen), yläikärajaa ei luokkaan ole.

Lady Cup: Naiskuljettajien oma luokka.

Golden Master: Luokka on tarkoitettu yli viisikymmentävuotiaille.

Kilpailut Harrastesarjassa

29.05. Motopark, 2 lähtöä (SML)
19.06. Kymiring, 2 lähtöä (SML)
31.07. Alastaro, 2 lähtöä  (SML)

Sorasarja on täysin uusi kilpailumuoto Suomessa. Sorasarjassa ajetaan yhdessä luokassa, eli tässä ei käytetä Mestaruussarjasta tuttuja luokkia. Kilpailut ajetaan speedway -tyylisesti sovellettuna joko kahdentoista, kuudentoista tai kahdenkymmenen kilpailijan kaaviolla. Kilpailut ovat yksipäiväisiä, aamupäivällä ajetaan harjoitukset, jonka jälkeen kilpailutapahtuma pyritään viemään kolmen tunnin aikana läpi, Sorasarjan kilpailuista tehdään näin vauhdikasta seurattavaa myös yleisölle. Sorasarjan radat ovat erilaisia, Honkajoella ajetaan Pesämäen rallicrossrata, Seinäjoella on speedwayrata, Kauhajoella hieman speedwayrataa pidempi maarata ja Forssassa Pilvenmäen vauhdikas ravirata. Sarjan kuljettajalla on oltava joko voimassa oleva jokkis- tai endurance-tutkinto tai rataleima. Renkaina sarjassa käytetään Hoosier -merkkistä sadekelin rengasta, tai vaihtoehtoisesti INEX hyväksyttyä Federalia. Sorasarjan kilpailut järjestetään yhdessä Suomen Moottoriliiton alaisten seurojen, Momo Racing Teamin (MRT) ja Radalle.comin kanssa.

Kilpailut Sorarjassa

25.06. Honkajoki Pesämäki (Radalle.com)
02.07. Seinäjoki Routakallio (Seinäjoen moottorikerho / MRT)
18.08. Kauhajoki Sotka (Kauhajoen moottorikerho)
10.09. Forssa Pilvenmäki (MRT)

Harjoitukset ja iltakilpailut:

To 12.05. Botniaring 
To 07.07. Kemora
To 18.08. Botniaring
Pe 23.09. Alastaro

Legends Cars Finland
Facebook

Teksti Toni Lönroos, kuvat Artbyantero (sarjojen kuvat) ja Jarno Sippola ajokuva

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla