Rata

Kolme viikkoa sitten Italian Imolasta alkaneella GT-autojen kilpailukaudella yhteensä 12 osakilpailuviikonloppua urakoiva espoolainen Konsta Lappalainen avasi ADAC GT Masters ratasarjan tavoitteiden mukaisella palkintokorokesijoituksella. Pohjois-Saksan Oscherslebenin 3,6 kilometrin mittaisella kilparadalla ajetuissa kahdessa sarjan tunnin mittaisissa avauskilpailuissa Lappalainen ajoi itävaltalaisen tiimikaverinsa Mick Wishoferin kanssa tasaisen viikonlopun ja sen myötä he ovat vain pisteen päässä junioreiden sarjatilanteen johtopaikkaa pitävästä saksalaisesta Jusuf Owegasta.

Maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 Evo -autolla ajanut kaksikko starttasi lauantain osakilpailuun yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta. Tunnin mittaisessa kilpailussa Wishofer teki virheetöntä työtä ja nosti autokunnan viidennelle sijalle. Kuitenkin kuljettajanvaihdon jälkeen Lappalainen sortui oman puolen tunnin mittaisen ajovuoronsa aikana yhteen ajovirheeseen ja se maksoi kaksi sijoitusta. Silti yleiskilpailun seitsemäs ja junioreiden pronssisija toi heti sen tuloksen mitä he kilpailulta lähtivät hakemaan.

Sunnuntain osakilpailuun he starttasivat yleiskilpailun sijalta 11 ja saapuivat maaliin sijalla 14. Vaikka toisessa osakilpailussa palkintokorokesijoitus jäi kauas toivotusta niin siitä huolimatta kaksikko on junioreiden sarjatilanteessa hopeasijalla kun ajamatta on vielä 12 osakilpailua.

- ADAC GT Masters ratasarjassa ei saa lämmittää renkaita ennen kilpailua ja siten meillä oli vaikeuksia saada Pirellin renkaita optimaaliseen lämpötilaan. Mikäli en launtaina olisi yhtä ajovirhettä tehnyt niin oltaisiin saavutettu yleiskilpailun viides sija ja vastaavasti mikäli lauantaina olisin aika-ajoissa päässyt karvan verran kovempaan vauhtiin ns. tehdaskuljettajien joukossa niin oltaisiin tällä hetkellä junioreiden sarjajohtajia, Lappalainen harmitteli.

- Kuitenkin koska ADAC GT Masters ratasarja on yksi Maailman kovin GT-autojen kilpasarja niin silti palkintokorokesijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Omaan suoritukseeni en sen sijaan voi olla ja siinä on minulla kotitehtäviä edessä seuraavien kolmen viikon ajan. Silti paljon opittiin ja hyvät pisteet saatiin mukaan kuukauden päästä Itävallan Red Bull Ringillä ajettavaan sarjan toiseen kilpailuviikonloppuun, Lappalainen jatkaa.

Konsta Lappalaisen lisäksi kilpailuissa ajoi kaksi muuta suomalaista; Lauantain kilpailussa Jesse Krohn nappasi yleiskilpailun kahdeksannen ja sunnuntain kilpailusta neljännen sijan. Vastaavasti debyyttikauttaan GT-autoissa ajava tammelalainen Elias Seppänen joutui keskeyttämään lauantaisen kilpailun ja sunnuntaina hän oli yleiskilpailun 19. nopein.

Lopputulokset ADAC GT Masters, Oschersleben la 23.4.2022: Junior -luokka, Top-3:
1. Ricardo Feller (SUI) & Jusuf Owega (GER), Audi R8 LMS Evo II GT3, 43 kierrosta
2. Sven Muller (GER) & Joel Sturm (GER), Porsche 911 GT3 R, +4,443s
3. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +28,769s

Lopputulokset ADAC GT Masters, Oschersleben su 24.4.2022: Junior -luokka, Top-3:
1. Fabian Schiller (GER) & Jules Gounon (FRA), Mercedes AMG GT3, 43 kierrosta
2. Ricardo Feller (SUI) & Jusuf Owega (GER), Audi R8 LMS Evo II GT3, +17,759s
3. Kim-Luis Schramm (GER) & Dennis Marschall (GER), Audi LMS Ultra GT3, +17,922s
---
11. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT), Lamborghini Huracan GT3 EVO, +29,257s

ADAC GT Masters sarjatilanne 2/14 osakilpailua, junioreiden luokka: Top-5
1. Jusuf Owega (GER), 25p
2. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (GER), 24p
3. Joel Sturm (GER), 20p
4. Niklas Krütten (GER), 16,5p
5. Ben Green, (GBR) 16.5p

Kuva ja teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla