Huhtikuun neljäntenä viikonloppuna kansainvälisessä Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjassa historiansa neljännen peräkkäisen kilpailukauden aloittava suomalaistiimi KIC Motorsport suuntaa intensiiviseen 10 kilpailuviikonloppuun kolmen ns. rookie -kuljettajan voimin; Italialainen Francesco Braschi, 17, mexicolainen Santiago Ramos, 17, ja puolalainen Piotr Wisnicki, 18, mittaavat KIC Motorsportin kalustolla paremmuuttaan erittäin kovatasoisen kilpasarjassa, jossa vastaansa he saavat 11 muuta tiimiä ja lähes 40 kanssakilpailijaa.

KIC Motorsport on valmistautunut kilpailukauteen ajamalla sarjan viralliset testit niin Espanjan Barcelonassa ja Ranskan Paul Ricardilla kuin Italian Monzassa, joissa kaikissa tiimin kuljettajat ovat hyvin pystyneet vastaamaan ns. rookie -luokan kärkikuljettajien vauhtiin. Odotettavissa onkin jälleen erittäin mielenkiintoinen kilpailukausi, joka tulee antamaan runsaasti kokemusta autourheilu-uriaan kehittäviä nuoria tulevaisuuden tähtiä.

Formula Regional ratasarja on tunnettu ns. ponnahduslautana kohti nopeampia Formula 2 sekä kuninkuusluokan eli Formula 1 autoja. 

- Kaksi vuotta sitten virolainen Juri Vips nappasi palkintokorokkeita kilpailukalustollamme ja nyt hän tekee sitä samaa Formula 2 sarjassa, jossa hän on kahden osakilpailuviikonlopun jälkeen neljäntenä. Lisäksi myös kaksi vuotta sitten sarjassa kilpaillut Dennis Hauger ajaa nyt Formula 2 sarjassa kun taas hallitseva mestari Gregoire Saucy sekä muut palkintokorokkeilla vierailleet kuljettajat kuten Arthur LeClerc, Franco Colapinto, Isack Hadjar ja Zane Maloney hakevat menestystä Formula 3 -sarjassa. Formula Regional ratasarja on todistetusti tärkeä askel kuljettajille kohti unelmiaan formulakuljettajan ammattilaisuudesta, tiimin omistaja Petri Lappalainen kertoo.

- Tiimimme historian neljänteen kilpailukauteen lähdetään kolmen nuoren Kartingista Formula-4 sarjojen kautta edenneen kilpailijan voimin. Koska kaikilla heillä on edessään ensimmäinen vuosi Formula Regional ratasarjassa niin sen myötä he kaikki ajavat ns. rookie -luokassa, jossa he ovat testeissä olleet oikein kilpailukykyisessä vauhdissa. 12 tiimiä ja melkein 40 kuljettajaa tarkoittaa sitä, että aika-ajoissa on onnistuttava mikäli palkintokorokesijoituksista halutaan ajaa. Nyt tarkoituksenamme on hyödyntää aikaisempien vuosien saatossa kerätty kokemus ja sen myötä auttaa kuljettajiamme ennen kaikkea kehittymään puolen vuoden mittaisen kilpailukauden aikana, tiimipäälikkö Peter Flythström jatkaa.

Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjan osakilpailut ajetaan Formula 1 ratasarjasta tutuilla radoilla. Jokainen osakilpailuviikonloppu sisältää kaksi tunnin mittaista harjoitusta, kahdet 20 minuutin mittaiset aika-ajot sekä kaksi 30 minuutin mittaista kilpailua. Näin 10 kilpailuviikonloppua kattaa yhteensä 20 osakilpailua.

Formula Regional by Alpine Euroopanmestaruussarjan kilpailukalenteri kaudelle 2022:
- 24.04.2022 - Monza (Italia)
- 08.05.2022 - Imola (Italia)
- 29.05.2022 - Monaco 
- 05.06.2022 - Paul Ricard (Ranska)
- 19.06.2022 - Zandvoort (Hollanti)
- 10.07.2022 - Hungaroring (Unkari)
- 30.07.2022 - SPA-Francorchamps (Belgia)
- 10.09.2022 - Spielberg (Itävalta)
- 16.10.2022 - Barcelona (Espanja)
- 23.10.2022 - Mugello (Italia)

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla