Rata

Italian Imolan Formula-1 radalla ajetun GT World Challenge Endurance ratasarjan avausviikonloppu meni suomalaiskuljettajien osalta mollivoittoisesti kun espoolaisen Konsta Lappalaisen autokunnan Lamborghini Huracan GT3 Evo kärsi ohjaustehostimen viasta ja hänen hyvän ystävänsä Juuso Puhakka ei päässyt ajamaan kilpailussa metriäkään Audi R8 LMS GT3 Evo 2 autokuntansa joutuessa keskeyttämään kilpailu auton moottorin kadonneiden öljynpaineiden seurauksena.

Vaikka Lappalainen ajoi kolmituntisessa kilpailussa hyvän ensimmäisen tunnin ja pystyi nostamaan tiiminsä sijoitusta viisi sijaa niin Imolan radan rajut kanttareiden ylitykset vioittivat auton ohjaustehostinta sen verran, ettei seuraavana oman tunnin mittaisen ajovuoron ajanut Tuomas Tujula eikä maalilipulle kilpurin tuonut Stuart White pystynyt puolustamaan sijoitusta. Näin maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin autolla ajanut kolmikko saapui maalilipulle samalla sijoituksella kuin olivat kilpailuun startanneet. Yleiskilpailun 28 sija 52 autokunnan joukosta ja Silver Cupin 9. sijoitus ei ollut sitä mitä he lähtivät viiden osakilpailun mittaisen GT-ratasarjan avauskilpailulta hakemaan.

- Tiimin sisällä vauhtini oli ihan tyydyttävää, mutta ei kuitenkaan sellaista mitä itse olin ajatellut. Aika-ajoissa jäimme ruuhkaan eikä kukaan meistä kolmesta saanut ajettua kierrosaikaa, joka olisi oikeuttanut palkintokorojesijoituksista ajettavaan lähtöruutuun. Sitten kilpailussa sain hyvän startin ja pääsin nopeasti viidestä kanssakilpailijasta ohitse. Kuitenkin se vaati aggressiivista ajoa rataa reunustavien kanttareiden yli ja siitä ei ohjaustehostin pitänyt, Lappalainen kertoo.

- Oman ajovuoroni päätteeksi sain huomata, että mitä tiukempi mutka niin sitä jäykempi ohjauksesta tuli. Sitä ongelmaa ei pystynyt kuljettajan vaihdossa vaihtamaan vaan tiimikaverieni Tuomas Tujulan ja Stuart Whiten oli ajettava sen kanssa. Näin vauhtimme oli varovaista ja tiputtiin tuloslistalla alaspäin. Harmittaa, Lappalainen jatkaa.

Useiden ulosajojen ja kolarointien värittämän kilpailun Silver Cup luokan voitti Ferrari Challenge EM-sarjaa vuosi sitten ajaneen saksalaisen Thomas Neubauerin autokunta. Ennen Imolan kolmituntisen kilpailun lähtöä Lappalainen edusti tiimiään tunnin mittaisessa Fanatec eSports GT-kilpailussa, jossa hän saavutti Silver Cup luokan viidennen sijan ja näin toi tiimilleen yhden arvokkaan sarjapisteen.

Italiasta Lappalainen suuntaa suoraan Pohjois-Saksan Oscherslebeniin, jossa edessä on kahden viikon päästä alkavan ADAC GT Masters ratasarjan viralliset testit.

Lopputulokset GT World Challenge Endurance Imola 2022: Silver Cup, Top-3:
1. Thomas Neubauer (FRA) & Benjamin Goethe (POL) & Jean-Baptiste Simmenauer (FRA), Team WRT, Audi R8 LMS GT3 Evo 2, 94 kierrosta
2. Marius Zug (GER) & Nicolas Schöll (AUT) & Alex Aka (GER), Attempto Racing, Audi R8 LMS GT3 Evo 2, +12,041s
3. Ethan Siminoni (CAN) & Manuel Maldonado (VZL) & Nicolai Kjaergaard (DEN), Garage 59, McLaren 720S GT3, +24,429s
---
9. Konsta Lappalainen (FIN), Tuomas Tujula (FIN), Stuart White (SFA), Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo, +40,028s

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla