Vuodesta 2018 lähtien menestyksekkäästi kansainvälisissä GT-autourheilusarjoissa ajanut espoolainen Juuso Puhakka, 23, koki maukkaita menestyksen kuin karvaita pettymyksen hetkiä Italian Imolan Formula-1 radalla ajetussa GT World Challenge Endurance Euroopanmestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailuviikonlopussa.

Saksalaisen Attempto Racingin Audi R8 LMS Evo II GT3 autolla niin oikean elämän kolmen tunnin kuin virtuaalisessa tunnin mittaisessa kilpailussa ajanut suomalaiskuljettaja juhli palkintokorokesijoitusta eSports tapahtumassa ja kärsi suuren pettymyksen oikean elämän tapahtumassa.

Virtuaalisessa tunnin mittaisessa kilpailussa Puhakka nousi kahdeksannesta lähtöruudusta upeasti kolmanneksi ja oikean elämän kolmen tunnin mittaisessa kilpailussa hän ei päässyt ajamaan metriäkään kilpaa; Tiimikaverin ajovuoron aikana auton moottorista hävisivät öljynpaineet ja kilpailu jäi harmillisesti kesken.

- eSports kilpailu meni lähtökohtiin nähden hyvin ja siten pystyin tuomaan tiimilleni sen kolme ensimmäistä sarjapistettä. Sen sijaan oikean elämän kilpailu meni aivan toisenlaisesti kun en itse päässyt toivomaani vauhtiin ja sitten vielä tiimikaverini oli pakotettu tuomaan auto varikolle kun moottorin öljynpaineet alkoivat häviämään. Harmittaa vietävästi kun nyt oli minulla urani tärkein paikka näyttää osaamistani, Puhakka kertoo.

- Ei ole helppoa ajaa entuudestaan tuntematonta autoa radalla, josta myöskään ei ollut aikaisempaa kokemusta. Pääsin ensimmäisen kerran ajamaan autoa kilpailua edeltäneissä harjoituksissa, joten tasoitusta jouduin antamaan. Lisäksi kun aika-ajoissa kärsin ruuhkasta enkä saanut ehjää kierrosta alle niin pirun pettynyt olen, Puhakka jatkaa. 

Puhakan tiimikaveri ja Audin tehdaskuljettaja Markus Winkelhock aloitti kilpailun lähtöruudusta 21 ennen kuin puolen tunnin kilvanajon jälkeen kaartoi varikolle ja keskeytti kilpailun. Toisten suomalaiskuljettajien eli Konsta Lappalaisen ja Tuomas Tujulan autokunta saapui maaliin yleiskilpailun sijalla 28/52. Kahdeksankertaisen MotoGP mestari Valentino Rossin autokunta saapui maaliin sijalla 17.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden kuukauden päästä Ranskan Paul Ricardin radalla.

Lopputulokset Fanatec eSports GT PRO Imola 2022:
1. Neil Verhagen, Rowe Racing, BMW M4 GT3, 60:31.509 
2. Nicki Thiim, Beechdean AMR, Aston Martin Vantage AMR GT3, +26.037s
3. Juuso Puhakka, Attempto Racing, Audi R8 LMS Evo II GT3, +30.795s
4. Dries Vanthoor, Team WRT, Audi R8 LMS Evo II GT3, +35.432s
5. Nicklas Nielsen, Iron Lynx, Ferrari 488 GT3 Evo, +37.104s
---
11. Konsta Lappalainen, Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo, +1:29.567s (5. Silver Cup)

GT World Challenge Europe Endurance sarjatilanne 2022: 1/5 osakilpailua: PRO-luokka:
1. Charles Weerts (BEL), Kelvin van der Linde (SFA), Dries Vanthoor (BEL), 26p
2. Jules Gounon (FRA), Daniel Juncadella (ESP), Raffaele Marciello (SUI), 18p
3. Luca Stolz (GER), Steijn Schothorst (NDL), Maro Engel (GER), 15p
--- 
10. Juuso Puhakka (FIN), Markus Winkelhock (GER), Dennis Marschall (GER), 3p

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.