Rata

Määrätietoisesti autourheilu-uraansa kartingista Formula-4 luokan kautta GT-autoihin kehittänyt espoolainen Juuso Puhakka, 23, on uransa aikana nauttinut niin Mestaruuksia kuin muita mitalisijoituksia sekä kokenut myös karvaita pettymyksiä. Lamborghini Super Trofeo Aasian ja Lähi-idän Mestaruussarjojen mitalisijoitusten jatkeeksi hän on viimeiset kaksi kilpailukautta jäänyt niukasti GT World Challenge Sprint Silver Cup luokan neljännelle sijalle.

Nyt huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Italian Imolan Formula-1 radalta käynnistyvällä GT World Challenge Endurance ratasarjan viiden kilpailuviikonlopun mittaisella kaudella Puhakka nousee ajamaan koko arvostetun ja erittäin kovatasoisen GT3-ratasarjan yhtä sen seuratuinta autoa; Puhakka kilpailee Audin saksalaisten tehdaskuljettajien tiimikaverina saksalaisen Attempto Racingin Audi R8 LMS Evo II autossa.

Puhakalle sopimus ammattilaistiimiin kahden Audin tehdaskuljettajan tiimikaveriksi on unelmien täyttymys.

- Kaksi edellistä kilpailukautta olen Mercedes AMG GT3 autolla ajanut Silver Cup luokan kärkisijoista. Koko kuluneen talven ajan minulle oli tarjolla samanlaista paikkaa, mutta en ollut siihen tyytyväinen, koska halusin nousta PRO-luokan kuljettajaksi ja siten saada mahdollisuuden ajaa yleiskilpailujen voitoista eli GT-autojen himoituimmista palkinnoista. Kolme viikkoa sitten olin Ranskassa testaamassa Mercedeksellä kunnes sitten varikolla kohtasin Attemto Racing tiimipäällikön, joka tarjosi PRO-kuljettajan paikkaa kahden Audin tehdaskuljettajan viereltä, Puhakka kertoo sopimukseen johtaneita tapahtumia.

- Tiimikaverini Markus Winkelhock on vuodesta 2010 lähtien urallaan voittanut lukemattomia GT3-autojen Mestaruuksia ja mitalisijoituksia. Hän on myös ajanut yhden Formula-1 kilpailun sekä aikoinaan saavuttanut menestystä DTM-ratasarjassa suomalaisen Keke Rosbergin tiimissä. Lisäksi kun toinen tiimikaverini Dennis Marschall on vastaavasti ollut myös erinomaisessa vauhdissa niin kovin odotuksin lähden kilpailukauteen. Ensimmäinen tavoitteeni on olla tiimini nopein kuljettaja ja sitä kautta auttaa autokuntaamme menestymään niin kolmen, kuuden kuin legendaarisessa SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailussa, Puhakka jatkaa.

Puhakan lisäksi GT World Challenge Endurance ratasarjassa kilpailee neljä muuta suomalaiskuljettajaa. Espoolainen saa vastaansa niin hyvät ystävänsä Patrick Kujalan, Konsta Lappalaisen, Tuomas Tujulan sekä Axel Blomin kuin 51 muuta autokuntaa.

Juuso Puhakan kilpailukalenteri kaudelle 2022:
- 01.-03.04.2022: Imola (Italia) (3 tunnin kilpailu)
- 03.-05.06.2022: Paul Ricard (Ranska) (6 tunnin kilpailu)
- 28.-31.07.2022: SPA-Francorchamps (Belgia) (24 tunnin kilpailu)
- 02.-04.09.2022: Hockenheimring (Saksa) (3 tunnin kilpailu)
- 30.-02.10.2022: Barcelona (Espanja) (3 tunnin kilpailu)

Juuso Puhakan autourheilu-uran parhaimmat saavutukset:
- 2021 GT World Challenge Sprint: 4. (Silver Cup)
- 2020 GT World Challenge Sprint: 4. (Silver Cup)
- 2019 Lamborghini Super Trofeo Aasia: 2. (PRO)
- 2019 Lamborghini Super Trofeo Lähi-itä: 2. (PRO)
- 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasia: MESTARUUS (PRO-AM)
- 2017 SMP F4 Mestaruussarjan osakilpailun voitto
- 2016 Formula STCC Nordic: HOPEAA
- 2015 Formula Renault 1.6 NEZ: PRONSSIA
- 2014 Karting NEZ: MESTARUUS

Kuva @ Audi, teksti Jani Kekoni.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla