Rata

Jääradan SM-sarjan kaksi osakilpailua ajettiin viikonloppuna Akaan Toijalassa. Kalliokoski, 24, lähti kilpailuun uudella autolla, alla oli erityisesti rallicrossiin rakennettu 600 hevosvoimainen Skoda Fabia. Kalliokoski sai tiimeineen auton hyvään iskuun, ja pääsi juhlistamaan uransa kolmatta nelivetoluokan Suomen mestaruutta. 

Lauantain ensimmäinen alkuerä oli uuden auton tulikaste. Lähtö ei onnistunut mestarin toivomalla tavalla, vaan Kalliokoski jäi neljänneksi. Sijoitus parani hetki hetkeltä, ja viimeisellä kierroksella Kalliokoski oli noussut ahdistelemaan koko erän johtanutta Jari Tuuria. Viimeisissä mutkissa härmäläinen laittoi kaiken peliin, survoi Skodansa Tuurin vastaavanlaisen auton rinnalle ja työntyi pienen kontaktin jälkeen ohi ja erän voittoon. 

- Huono lähtö, jäin kolmanneksi. Ajoin muiden perässä ja vettä lensi niin paljon, että moottori hotaisi sitä sisäänsä ja rupesi röpeltämään, onneksi se alkoi hetken päästä taas toimimaan. Sain ensin tallikaveri Juha-Pekka Pasman kiinni, ohitus meni aivan hyvin. Toiseksi viimeisessä mutkassa sain Tuurin kiinni ja osui vähän kyljet yhteen, onneksi ei menty penkkaan, Kalliokoski kertaa. 

Finaalin startti onnistui paremmin, edelle ennätti vain tallikaveri Pasma, jonka alla oli Kalliokosken aiemmin ohjastama kahden mestaruuden Mitsubishi. Tallimääräyksiä ei ollut annettu, mutta Kalliokoski onnistui nousemaan Pasman ohi jo ensimmäisen kierroksen alussa. 

- Finaalissa lähtö onnistu paremmin, Pasma meni edelle mutta pääsin hänestä ohi toisessa mutkassa. Vedin pari kierrosta täysiä ja sen jälkeen ajelin rennommin loput, tosin kierroksen liikaakin kun mua ei liputettu maaliin ajoissa. Rata oli hyvä ja nopea, mutta keli oli niin huono, että se meni aivan loskaiseksi ja huonoon kuntoon. 

Sunnuntaina ajettiin toinen osakilpailu, keli oli lauantaiseen tapaan nuhjuinen ja lunta sateli. Rataa oli jouduttu kulumisen vuoksi hiukan muuttamaan. Kalliokoski aloitti siitä mihin ensimmäisessä osakilpailussa jäi, ja otti alkuerässä voiton. Finaalin lähtö ei mennyt aivan nappiin, härmäläinen oli ensimmäisessä mutkassa toisena kovan kilpakumppanin Jari Tuurin takana. Matka jatkui samassa järjestyksessä maaliin saakka, joten Kalliokosken toinen sija riitti sinetöimään uran kolmannen nelivetoluokan Suomen mestaruuden jääradalta. 

- Säädettiin aamusta vielä autoa että saataisiin sitä lähtemään paremmin viivalta, siinä kyllä onnistuttiinkin, mutta Tuurilla lähti vieläkin paremmin. Rataa oli lauantaista kavennettu sen verran, että en uskaltanut yrittää ohitusta ja riskeerata mestaruutta, Tuurilla oli kuitenkin tosi hyvä vauhti päällä. Paljon kiitoksia koko tiimille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää. 

4WD SM 2022

1) Jere Kalliokoski
2) Jari Tuuri
3) Jani Paasonen 

Tulokset epävirallisia

Kaikki viikonlopun tulokset löytyvät täältä
Kalliokoski Motorsport
Facebook

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla