Rata


Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs

Alahärmäläinen Jere Kalliokoski lähtee puolustamaan viimevuotista jääradan Suomen mestaruutta. Autona härmäläisellä on ensi kertaa jäällä esiintyvä, erityisesti rallicrossiin rakennettu nelivetoinen 600 hevosvoimainen Skoda Fabia R5 evo. Kalliokoski on ajanut jääradan SM-sarjassa neljä kertaa, ja voittanut yhden hopean ja kaksi kultaa. Jääradan SM-mitalit ratkotaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, kaksipäiväisen sarjan näyttämönä on Akaan Toijalan satama.

 

Viime kauden SM-kilpailut ajettiin Kuusamossa, Kalliokoski otti voiton jokaisesta ajamastaan lähdöstä. Nopeaksi todistettu Mitsubishi on nyt vuokrattu kilpakumppanille, ja Kalliokosken autona on juuri rakennettu Skoda. Ensitestien aikana auton tiedonkeruu ilmoitti varoittavia signaaleja, ja tiimi päätti tutkia asiaa tarkemmin. Moottori lähetettiin tarkistettavaksi ja vika saatiin paikallistettua.

- Testeissä huomattiin että koneesta kuuluu nakutusta ja sitä lähdettiin selvittämään, vika löydettiin ja saatiin kone takaisin tositoimiin. Harmitti vain kun ensimmäinen testi jäi puolitiehen ja saatiin ylimääräistä ohjelmaa, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kilpailuviikon maanantaina Kalliokoski oli tiimeineen uudelleen tarkistamassa auton toimivuutta, testit sujuivat hyvin ja kaikki on nyt valmista mestaruuden uusimiseen.

- Kaikki toimi ja saatiin kyllä Skoda saaterin hyväksi, se on hieno ajaa ja tuntuu todella nopealta. Kisasta tulee varmasti erittäin tiukka, siellä on nyt kaikilla aika samantasoiset autot, joten helpolla ei kukaan tule mestaruutta ottamaan, se on varmaa, Kalliokoski ennakoi.

Kalliokosken otteita jääradalla voit seurata livelähetyksen kautta, kilpailu on katsottavissa YouTubessa hakusanalla Jäärata SM Akaa.

Jäärata SM Akaa 5.-6.2.2022

Kalliokoski Motorsport
Kalliokoski Motorsport Facebook
Jäärata SM Facebook

Teksti Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla