Rata

Crosskartin ratista tutuksi tulleen Lauri Halosen panostus rallin ajamiseen kasvaa tulevalla kaudella. Juuri 12 vuotta täyttäneen Halosen valmentajana aloittaa rallimaailmasta tuttu nimi, Kristian Sohlberg liittyy tiimiin tammikuussa.

Halonen keskittyi menneellä kaudella crosskartin ajamiseen, kouvolalainen voitti Xtreme Junior -luokassa SM-hopeaa. Tarkoituksena oli myös ajaa kolme rallia Latviassa, mutta ohjelma supistui yhteen, osittain Latvian huolestuttavan koronatilanteen vuoksi.

Ralliharjoittelu on liittynyt kokonaisvaltaiseen ajoharjoitteluun viime vuoden ajan, tähän osa-alueeseen Sohlberg on nyt tuomassa oman ammattimaisen tietotaitonsa. Valmentajana Sohlberg on toiminut mm. MM-sarjaa ajavan brittiläisen Gus Greensmithin sekä juuri junioreiden maailmanmestaruuden voittaneen Sami Pajarin taustalla.

 

- Ajatus nuoren lupauksen valmennuksesta alkoi, kun Laurin isä Sami otti yhteyttä, Teemu Asunmaa oli toiminut tässä suosittelijana. Tavoitteena on nostaa Lauri huipulle, ihan MM-tasolle asti, Sohlberg laukaisee.

Sohlberg yllättyi Halosen tavoitteellisuudesta.

- En tunne Lauria vielä kovin hyvin, olemme kerran tavanneet, mutta jäi tosi positiivinen ja päämäärätietoinen kuva. Halu ja palo nousta rallissa huipulle on kova. Se on harvinaista noin nuorena. 

Ensin rakennetaan kivijalka.

- Lähdetään ihan perusasioista. Nuottia Lauri on tehnyt jo aika paljon ikäisekseen, hyvin pitkälti Asunmaan nuottityylillä tähän asti. Tarkoitus on kuitenkin kehittää kokonaisuutta, mutta tärkeimpänä on se että tekeminen on hauskaa ja rentoa. Parasta valmentajan silmin on se että pääsee tavallaan aivan alusta asti antamaan omia näkemyksiä Laurille. Toki se, että Lauri on näinkin nuori, asettaa ohjelmointiin omat haasteet, mutta haasteet on niitä mistä nautin eniten. Käydään ajamassa mahdollisuuksien mukaan ja treenataan nuottia.

Valmennuksessa edetään pienin askelin, tavoite siintää kirkkaana tulevaisuudessa. 

- Edetään alussa varmasti enemmän niin että otetaan 3 – 4 ns. omaa leiriä missä kartoitetaan kehitys ja suunnitellaan seuraavalle jaksolle uusi tavoite, tässä kohtaa stepit ovat aika pieniä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon. Onnea, kovaa työtä, tärkeitä yhteistyökumppaneita ja toki menestystä. Laurilla on niin selvät tavoitteet, että on tosi mielenkiintoista olla mukana projektissa. Valmentajana haluan toimia lajin huipulla, eli MM-sarjassa, joten sinne meidän katseet on suunnattu, Sohlberg päättää. 

Teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla