Rata

Eilen perjantaina tamperelainen Luka Nurmi, 17, hallitsi Italian Mugellon Formula-1 radalla ajettua Ferrari Challenge Euroopanmestaruussarjan toiseksi viimeistä osakilpailua. Tänään lauantaina hän toisti perjantain tuloksen ja nappasi kilpailukauden neljännen voiton. Täysien sarjapisteiden myötä lähdöstä maaliin 30 minuutin mittaista kilpailua johtanut nuorukainen sinetöi nimiinsä uransa ensimmäisen ison kansainvälisen kilpasarjan pronssimitalin.

- Helpolla ei kilpailukauden neljäs voitto tullut, koska italialainen hopeamitalisti Niccolo Schiro pystyi hyvin vastaamaan irtiottoni. Vastaavasti kun tanskalainen sarjan Mestaruuden saavuttanut Michelle Gatting jäi 12,7 sekunnin päähän niin se kertoo, että kovaa ja virheittä mentiin lähdöstä maaliin. Vaikka Schiro pystyi minua seuraamaan niin yhtään ohitusyritystä hän ei silti pystynyt tekemään ja siten tämä 1,319 sekunnin voitto teki todella hyvää itseluottamukselleni kun muistetaan, että huomenna sunnuntaina ajetaan vielä Ferrari Challenge ratasarjan Maailmanmestaruudesta, Luka Nurmi kertoo.

Voiton lisäksi Nurmen tulossarakkeeseen kirjattiin jälleen myös kilpailun nopein kierrosaika.

- Aamun aika-ajot peruttiin sankan sumun seurauksena ja siten tähän kilpailuun lähdettiin eilisten tulosten perusteella. Vastaavasti huomiseen MM-finaaliin lähdetään perjantaisten aika-ajojen tulosten mukaisessa järjestyksessä eli jälleen pääsen paalupaikalta lähtemään matkaan. Koitetaan hakea kirsikka kakkuun eli saada myös viikonlopun kolmas voitto ja Maailmanmestaruus Suomeen, Luka Nurmi jatkaa.

Sunnuntain MM-finaali starttaa klo 12.30 Suomen aikaa ja sitä voi seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream -lähetyksenä osoitteessa live.ferrari.com. Lisäksi VIASat näyttää TV-kanavallaan kilpailun suorana.

Lopputulokset Ferrari Challenge Mugello, la 20.11.2021: 12/12 osakilpailu:
1. Luka Nurmi (FIN), Formula Racing, 17 kierrosta
2. Niccolo Schiro (ITA), Rossocorso, +1,319s
3. Michelle Gatting (DEN), Scuderia Niki - Iron Lynx, +12,729s

Ferrari Challenge EM-sarjan EPÄVIRALLISET lopputulokset 12/12 osakilpailua, Trofeo Pirelli -luokka, Top-5:
1. Michelle Gatting (DEN), 170p
2. Niccolo Schiro (ITA), 147p
3. Luka Nurmi (FIN), 136p
4. John Wartique (BEL), 108p
5. Frederik Paulsen (DEN), 94p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla