Rata

Kansainvälinen Ferrari Challenge Euroopanmestaruussarja huipentuu nyt viikonloppuna Italian Mugellon 5,245 kilometrin mittaiselle F1-radalle, jossa EM-sarjan kahden 30 minuutin mittaisen osakilpailun lisäksi ajetaan perinteikäs MM-kilpailu. Tamperelainen Luka Nurmi starttaa kilpailuihin haastajana, koska edellisessä SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonlopussa hän tipahti neljänneksi. Kuitenkin, koska hän on vain kahden pisteen päässä pronssi- ja 17 pisteen päässä hopeamitalista niin panosta, sekä ennen kaikkea haastetta, sarjan päätösosakilpailuissa tulee riittämään.

- Olen viimeisen kolmen viikon aikana tällä Scuderia Ferrarin omistamalla radalla saanut ajaa paljon testiä ja siten saanut avattua Mugellon kilparadan salaisuudet. Eilisten harjoitusten tulokset kertovat, että tavoitteiden mukaisessa vauhdissa olen. Näin ehdottomasti ainakin pronssimitalista ajan ja koska vielä hopeakin on teoriassa saavutettavissa niin tavoitteet ovat selkeät: Päätösosakilpailun voitot auttaisivat myös tulevan kilpailukauden suunnittelussa, Luka Nurmi kertoo.

Kirsikkana Mugellon kisaviikonlopussa on perinteikäs Ferrarin pääjuhla Finali Mondiali, jossa esillä on Maranellon loihtimia kilpa-autoja eri aikakausilta sekä myös kaikki siviilielämän sarjatuotantoautot. Lisäksi Ferrarin historian F1- ja Fxx -kilpa-autot vierailevat radalla, jossa sunnuntaina ajetaan kokonaan oma MM-finaali.

- Suureksi iloksi myös katsojat sekä ennen kaikkea yhteistyökumppanit ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. On hienoa saada päättää kilpailukausi niin runsaslukuisten Tifosojen kuin myös Suomesta paikalle saapuneiden kannustajien seurassa. Lisäksi kun viikonlopulle on luvattu aurinkoisen hienoa ja kuivaa syyskeliä niin uskon olevani vahvoilla, Luka Nurmi jatkaa.

Mugellon finaaliviikonloppu käynnistyy perjantaina klo 11.25 Suomen aikaa ajettavilla aika-ajoilla. Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan perjantaina klo 15:40. Lauantain EM-sarjan päätös menee samanlaisella aikataululla ja sunnuntaina MM-finaali starttaa klo 12.30. Kaikkia tapahtumia voi seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream -lähetyksinä osoitteessa live.ferrari.com.

Ferrari Challenge EM-sarjan tilanne 10/12 osakilpailua, Trofeo Pirelli -luokka, Top-5:
1. Michelle Gatting (DEN), 152p
2. Niccolo Schiro (ITA), 123p
3. John Wartique (BEL), 108p
4. Luka Nurmi (FIN), 106p
5. Frederik Paulsen (DEN), 79p

Teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla