Rata

Kilpailukaudella 2021 kansainvälisten GT3-kilpa-autojen kärkikuljettajaksi ryminällä noussut espoolainen Konsta Lappalainen ajoi yhteensä kymmenen GT World Challenge Endurance ja Sprint ratasarjojen osakilpailua. Nyt lokakuun viimeisellä viikolla hän sai kutsun suomalaistiimi KIC Motorsportilta tulla ajamaan heidän kolmatta autoa Italian Monzan perinteikkäälle F1-radalle. Näin Lappalainen liittyi hallitsevan brasilialaisen sarjamestari Gianluca Petecofin ja saksalaisen Nico Göhlerin tiimikaveriksi Formula Regional by Alpine ratasarjan finaaliviikonloppuun.

Lähes vuosi sitten viimeksi Formula Regional autolla ajanut Lappalainen pääsi nopeasti mukavuusalueelleen kilpailukausien 2019 ja 2020 työkalunsa kanssa. Kuitenkin kun uhkapeli auton säätöjen ei toiminut lauantaisessa osakilpailussa ja sunnuntaina kolarointi jätti hänet sijalle 30 niin tulos ei ollut sitä mitä Lappalainen ja KIC Motorsport lähtivät hakemaan.

- Yksi suuri ero Formuloiden ja GT3-autojen kanssa on ns. imussa ajaminen. GT3-autoissa on ajettava mahdollisimman lähellä edellä menevää, jotta pystyy hyödyntämään tämän aerodynaamisen efektin kun taas Formuloissa siitä ei ole kuin haittaa. Lisäksi kun Formula Regional autoissa ei ole F1-autoista tuttua DRS-järjestelmää eli takasiipi ei näissä autoissa avaudu niin parhaan kierrosajan saavuttamiseksi pitäisi ero edellä menevään olla vähintään kahden sekunnin luokkaa. Kun aika-ajoissa 35 autoa kiertää 5,8 kilometrin mittaista rataa niin tuo kahden sekunnin ero ei toteudu ja sen myötä jäin aika-ajoissa ratkaisevat kymmenykset, Lappalainen kertoo.

- Lauantain kilpailuun sadetutka näytti mahdollista vesisadetta ja sen myötä pelattiin uhkapeliä laittamalla autoon paljon takasiipeä. Näin haluttiin saada takapäähän pitoa jos rata menisi kosteaksi. Kun kuitenkaan sadetta ei tullut niin oltiin suorilla aivan liian hitaita ja sen myötä jätin kilpailun kesken. Sitten sunnuntaisessa kilpailussa turva-auto vieraili useasti radalla ja kun yhdessä uusintalähdössä kolaroin kanssakilpailijan kanssa niin tipahdin viimeiselle sijalle ja se kisa oli sitten siinä, Lappalainen manasi.

Formula Regional by Alpine ratasarjan finaaliviikonlopun tähti oli ranskalainen Hadrien David, joka voiton ja kolmannen sijan myötä nousi sarjan hopeamitalistiksi. Kuitenkaan ei hän eikä kukaan muu mahtanut mitään sveitsiläiselle Gregoire Saucylle, joka oli jo aikaisemmin tämän erittäin kovatasoisen kilpasarjan Mestaruuden varmistanut. Suomalainen KIC Motorsport sijoittui tiimien mestaruussarjassa yhdeksännelle sijalle.

Lopputulokset Formula Regional by Alpine 2021, Monza #1: la 30.10.2021:
1. Hadrien David (FRA), 18 kierrosta
2. Isack Hadjar (FRA), +1,159s
3. Zane Maloney (BAR), +2,561s
---
kesk. Konsta Lappalainen, liikaa takasiipeä

Lopputulokset Formula Regional by Alpine 2021, Monza #2: su 31.10.2021:
1. Isack Hadjar (FRA), 14 kierrosta
2. Paul Aron (EST), +0,628s
3. Hadrien David (FRA), +1,038s
---
30. Konsta Lappalainen (FIN), +14,934s

Kuva ja teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla