Rata

Kuluneella kilpailukaudella yhteensä kymmenen GT World Challenge Euroopanmestaruussarjan osakilpailuviikonloppua urakoinut espoolainen Konsta Lappalainen paketoi Espanjan Barcelonan kilparadalla erittäin nousujohteisen debyyttivuotensa. Maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 EVO-autolla yleiskilpailun kuudenneksi nopeimman suorituksen brittiläisen Jack Aitkenin ja ranskalaisen Arthur Rougierin kanssa ajanut Lappalainen hykerteli tyytyväisyyttään 45 muun GT3-autokunnan joukossa.

- Ajettiin aika-ajoissa yleiskilpailun kahdeksas lähtöruutu, josta sitten kolmituntisen kilpailun aika noustiin viidennelle sijalle. Lopulta kuudes sija tässä erittäin kovatasoisen sarjan finaalikilpailussa oli enemmän kuin osattiin toivoa, Lappalainen kiteyttää.

- Ajoin ensimmäisen tunnin, jonka aikana pääsin nousemaan yhden sijoituksen. Sitten Rougier jatkoi samanlaista suorittamista ja nosti meidät kuudenneksi. Lisäksi viimeisen tunnin aikana Jack Aitken nosti meidät viidenneksi kunnes lopussa taipui yhden sija verran. Näin saatiin todella upea kilpailukauden päätös kun huomioidaan myös se, että kaksi kuukautta sitten SPA-Francorchampsin isossa kolarissa Aitkenilta murtui luita eikä hän siten ennen tätä viikonloppua ollut ajanut metriäkään sairaslomansa jälkeen, Lappalainen jatkaa.

Kokonaisuudessaan suomalaiskuljettajan uran ensimmäinen GT-autojen kilpailukausi oli huikea; Puoli vuotta sitten sarjan ensimmäisessä kilpailussa hän tutustui kilpailutoimintaan ja nyt kymmenen osakilpailuviikonlopun kokemuksella taistelee GT3-autojen huippusarjan kärkisijoista. Espoolainen kertoo kauden kohokohdan olleen kaksi viikkoa sitten Espanjan Valenciassa kun kova työ tuotti hedelmää ja hän juhlisti uransa ensimmäistä GT World Challenge Euroopanmestaruussarjan palkintokorokesijoitusta.

- Kilpailukausi 2021 on ollut erittäin kehittävä; Puoli vuotta sitten lähdin kilpailukauteen ilman mitään odotuksia ja nyt tuloksekkaan tiimityöskentelyn seurauksena ollaan saavutettu kaikki ne tavoitteet mitä ikinä osattiin GT-autojen debyyttivuodeltani odottaa. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt kun olen taustatiimini kanssa saanut huomata, että meillä on kaikki mahdollisuudet ajaa GT-ratasarjojen Mestaruuksista niin tästä on hyvä jatkaa kohti kilpailukautta 2023. Katsotaan mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan, tyytyväisyyttään hyräilevä Lappalainen kertoo.

Emil Frey Racingille kilpailukausi oli täydellisyyttä hipova kun tiimien Silver Cup mestaruuden lisäksi Lappalaisen sisarautoa ajanut Alex Fontana nappasi niin Sprint kuin Endurance sarjojen Silver Cup -luokan mestaruuden. Lappalainen sijoittui Sprint -sarjassa sijalle 14 ja Endurance sarjassa sijalle 16.

Lopputulokset GT World Challenge Endurance Barcelona 2021: Yleiskilpailu, Top-5:
1. Raffaele Marciello (ITA) & Felipe Fraga (BRA) & Jules Gounon (FRA), Mercedes-AMG GT3, xx kierrosta
2. Klaus Bachler (GER) & Christian Engelhart (GER) & Matteo Cairoli (ITA), Porsche 911 GT3-R, +2,174s
3. Dries Vanthoor (BEL) & Robin Frijns (NDL) & Charles Weerts (BEL), Audi R8 LMS GT3, +4,036s
---
6. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +14,220s
16. Jesse Krohn (FIN) & Augusto Farfus (BRA) & Philipp Eng (DEN), BMW M4 GT3, +24,483s
23. Juuso Puhakka (FIN) & Ezequiel Perez Companc (ARG) & Rik Breukers (NDL), +1 kierros

GT World Challenge Europe Endurance lopputulokset 2021: PRO-luokka:
1. Alessandro Pier Guidi (ITA) & Come Ledogar (FRA) & Niklas Nielesen (DEN), 83p
2. Raffaele Marciello (ITA) & Jules Gounon (FRA), 79p
3. Charles Weerts (BEL) & Dries Vanthoor (BEL) & Kelvin van der Linde (SFA), 79p
---
16. Konsta Lappalainen (FIN), 18p

GT World Challenge Europe Sprint lopputulokset 2021: Silver Cup:
1. Alex Fontana (SUI), 103p
2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), 85,5p
3. Jim Pla (FRA) & Konstantin Tereschenko (RUS), 82,5p
---
14. Konsta Lappalainen (FIN), 18,5p

Teksti Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla