Rata

Espanjan Valenciassa ajetun rata-autoilun GT3-autojen Euroopan kuninkuusluokan eli GT World Challenge Sprint ratasarjan finaalissa espoolainen Juuso Puhakka sai karvaasti kokea kuinka historia toistaa itseään. Tasan vuosi sitten saman ratasarjan finaaleissa hän jäi 0,5 pisteellä neljänneksi ja nyt kohtalona oli 2,5 pisteen erolla sijoittua samalle sijalle.

Puhakan ja hänen kolumbialisen tiimikaveri Oscar Tunjon kisaviikonloppu alkoi lupaavasti kun Tunjo nappasi aika-ajoissa yleiskilpailun kolmannen lähtöruudun. Kuitenkin huonon lähdön seurauksena hän tipahti seitsemännelle sijalle ja vaikka hän urheasti taisteli niin silti radan kuudes mutka koitui kohtaloksi; Periksiantamattoman kilvanajon seurauksena Tunjo ajatui tilanteeseen, jossa hänen autonsa joutui ympärillä olevien kanssakilpailijoiden moukaroimaksi. Kovien osumien seurauksena auto oli kuin perunasäkki ja sen myötä hän linkutti varikolle ja keskeytti kilpailun ennen kuin se oli edes kunnolla alkanut.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajettuun kauden päätöskilpailuun Puhakan ja Tunjon TokSport WRT tiimi parsi auton kasaan ja vaikka kaksikko ajoi toisessa tunnin mittaisessa kilpailussa Silver Cup luokan palkintokorokkeen palkintokorokkeen alimman sijoituksen arvoisesti niin siitä huolimatta luokan voittanut Konstantin Tereschenkon ja Jim Plan autokunta pääsi 2,5 pisteellä nousemaan kolmannelle sijalle Silver Cup sarjan loppupisteissä. Puhakka ei tähänastisen autourheilu-uransa suurinta pettymystä pystynyt sanoin kuvailemaan.

- Vuonna 2018 voitin Lamborghini Super Trofeo Aasian Mestaruuden samanlaisella erolla kuin mitä sen jälkeen viimeiset kolme kilpailukautta olen joko Mestaruuden tai mitalisijoituksen hävinnyt. Tänä vuonna meille sattui kaksi huolimattomuusvirheestä johtunutta keskeytystä ja se riitti pudottamaan meidät pois mitaleilta. Ironisinta asiassa on se, että jos olisimme niistä kilpailuista vaikka kaksi kolmatta sijaa saaneet niin olisimme voittaneet Mestaruuden, purki Puhakka harmitustaan.

- Vaikka mitali jäi tällä kertaa 1,227 sekunnin päähän niin ei jäädä sitä murehtimaan vaan mennään eteenpäin ja katsotaan tulevaisuuteen. Olen tälläkin kilpailukaudella tehnyt työni niin hyvin kuin osaan ja uskon, että vauhtini sekä ennen kaikkea luotettavuuteni on nähty. Voitot ja muut palkintokorokesijoitukset puhukoot puolestaan. Niiden saavuttamisesta iso kiitos kuuluu niin yhteistyökumppaneilleni sekä ennen kaikkea vanhemmilleni, jotka ovat uskoneet unelmieni saavuttamiseen, Puhakka kiittelee.

GT World Challenge Europaanmestaruussarjan Silver Cup luokan voitti sveitsiläinen Alex Fontana. Valencian osakilpailuviikonloppu tarjosi Espooseen myös toisen palkintokorokesijoituksen kun Puhakan hyvä ystävä Konsta Lappalainen saavutti kilpailukaudelle asettamansa tavoitteet ja pääsi juhlimaan GT-uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kolmas suomalaiskuljettaja, imatralainen Tuomas Tujula keskeytti ensimmäisen lähdön ja oli Silver Cupin kahdeksas toisessa.

Lopputulokset GT World Challenge Valencia 2021: 1. kisa su 26.9.2021: Silver Cup, Top-3:
1. Aka Aka (GER) & Dennis Marschall (GER), Audi R8 LMS GT3, 36 kierrosta
2. Konsta Lappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +5,390s
3. Konstantin Tereschenko (RUS) & Jim Pla (FRA), Mercedes-AMG GT3 Evo, +5,831s
---
kesk. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, tekniikka
kesk. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, kolari

Lopputulokset GT World Challenge Valencia 2021: 2. kisa su 26.9.2021: Silver Cup, Top-3:
1. Konstantin Tereschenko (RUS) & Jim Pla (FRA), Mercedes-AMG GT3 Evo, 37 kierrosta
2. Ezequiel Perez Companc (ARG) & Rik Breukers (NDL), Mercedes-AMG GT3 Evo, +0,872s
3. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), Mercedes AMG GT3 Evo, +1,227s
---
8. Tuomas Tujula (FIN) & Nicolai Kjaergaard (NOR), Aston Martin Vantage AMR GT3, +35,357s
kesk. Konsta Lappalainen (FIN) & Arthur Rougier (FRA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, kolari

GT World Challenge Sprint Europe 2021: Silver Cup loppupisteet 10/10 osakilpailua: Top-5
1. Alex Fontana (SUI), 103p
2. Frank Bird (GBR) & Ryuichiro Tomita (JPN), 85,5p
3. Jim Pla (FRA) & Konstantin Tereschenko (RUS), 82,5p
4. Juuso Puhakka (FIN) & Oscar Tunjo (KOL), 80p
5. Ricardo Feller (SUI), 75p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla