Niko Kalliokoski ja Kia ProCeed

Rata SM-sarjan päätöskilpailu ajettiin viikonloppuna Alastaron radalla Virttaalla. Kaksinkertainen SM-mitalisti Niko Kalliokoski paransi otteitaan viikonlopun edetessä, ja oli parhaimmillaan kauden viimeisessä lähdössä, tuloksena oli kolmas sija. Tällä tuloksella alahärmäläinen nousi V1600-luokan pisteissä kuudennelta sijalta viidenneksi. 

19-vuotias Kalliokoski on ajanut Rata SM-sarjan V1600-luokassa viisi kautta. Härmäläinen aloitti VW Lupo Gti:llä, jolla ajoi pronssille kaudella 2018 ja hopealle 2019. Tynkäkaudella 2020 autoksi vaihtui kesken kauden Renault Twingo, mutta sen kanssa Kalliokoski ei päässyt samalla tavalla sinuiksi kuin Lupon kanssa, eikä tulos voitonnälkäistä nuorta tyydyttänyt. 

Täksi kaudeksi Twingo oli laitettu iskuun, mutta ongelmat tekniikan kanssa astuivat esiin. Kauden avauksessa Ahvenistolla autoa vaivasi mystinen käyntihäiriö, seuraavassa kilpailussa Kemorassa tuloksena oli viides sija ja hyviä kierrosaikoja, kunnes käyntihäiriö palasi. Kauden kolmanteen kilpailuun autoksi vaihtui Kia ProCeed, ja vauhti parani, vaikka Botniaringillä sattuikin paha kolari, jonka jälkeen autolle jouduttiin tekemään isompi remontti. Kauden kaksi viimeistä kilpailua, Kymiring ja Alastaro sujuivat ilman ongelmia, ja kauden viimeisessä lähdössä kuljettajan ja auton yhteistyö oli hiottu siihen pisteeseen, että Kalliokoski taisteli mitalisijoista.

V1600-luokka ajoi lauantaina yhden lähdön, sunnuntaina ohjelmassa oli kauden kaksi viimeistä mittelöä. Kalliokoski ei päässyt ensimmäisessä kilpailussa vauhtiin, kahdeksas sija veti mieltä matalaksi. 

- Treeneissä auto tuntui hyvältä, kierrosajat ennakoivat jopa podiumpaikkaa. Mutta sitten tapahtui jotain, ja ensimmäinen lähtö meni penkin alle. Kisan jälkeen huomattiin, että jarrut laahasivat päällä ja pyörän laakeri oli väljä. Korjattiin nämä, kävin testaamassa autoa, ja se tuntui taas paremmalta, Kalliokoski kertaa. 

Sunnuntaina satoi, välillä vähemmän, välillä kaatamalla. Kalliokoski ei litimärästä radasta piitannut, vaan nousi toisessa lähdössä neljänneksi. Kierrosajat olivat joukon kärkeä, joten kauden viimeiseen starttiin Kalliokoski pääsi lähtemään eturivistä. Startti onnistui ja härmäläinen taisteli koko kilpailun ajan kärkiryhmässä, lopputuloksena oli kolmas sija. 

- Martina (Backfält) otti hyvän lähdön, mä onnistuin vähän Samia (Talvitie) paremmin ja pääsin ekaan mutkaan kakkosena, Ajelin Martinan vesisumussa hetken, kunnes tuli safetycar radalle. Siinä vaiheessa olin saanut vähän eroa Talvitiehen, mutta safetyn perässä oltiin kaikki taas yhdessä nipussa. Lopussa rengaspaineet menivät yli, pito hävisi enkä saanut pidettyä Samia takana. Olen tyytyväinen kuitenkin kolmanteen sijaa, se oli aika maksimi mihin nyt pystyttiin. Iso kiitos koko kaudesta tukijoille ja huollolle!

Kalliokosken ensi kauden suunnitelmat ovat vielä avoinna, vaihtoehtona on kuudes kausi V1600-luokassa tai siirtyminen nopeampiin autoihin. 

- Monta eri vaihtoehtoa, V1600 on silti edelleen ajatuksissa, saa ajaa kunnolla kisaa ja autoja on paljon viivalla. Mietitään tarkasti mitä tehdään ensi vuonna, kilpaa ajetaan joka tapauksessa, Kalliokoski päättää.

SM-pisteet 5/5:
1. Matias Nuoramo 319 pts.
2. Simo Rauhala 283 pts.
3. Martina Backfält 247 pts.
4. Oskar Dahlbacka 146 pts.

  1. Niko Kalliokoski 144 pts.

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.