Debyyttivuottaan kansainvälisessä Ferrari Challenge EM-ratasarjassa ajava tampereleinen Luka Nurmi, 17, koki yhden maailman hienoimman autourheilupyhätön vaativuuden eikä kokemattomuutensa myötä pystynyt haastamaan radan kuin omat taskunsa tuntevat kanssakilpailijansa. Näin kaksi viidettä sijaa toi vain jäännöspisteitä, joiden myötä mitalitaistelun kannalta kaksi pahinta kanssakilpailijaa puristi ohitse ja pudotti Nurmen sarjatilanteessa neljännelle sijalle kun kaksi osakilpailua on vielä ajamatta.

Nurmi kärsi rata-aluetta piinanneista vesisateista, jotka piiskasivat rataa koko sen harjoitusjakson ajan. Näin hän ei päässyt toivomaansa vauhtiin ja jäi aika-ajoissa neljännelle sijalle.

Ensimmäisessä osakilpailussa hän kävi tiukkaa kilvanajoa saksalaista Luca Ludwigia ja toisessa tanskalaista tiimikaveriaan Fredrik Paulsenia vastaan. Kummassakin tilanteessa yksi pieni ajovirhe johti siihen, että niin Ludwig kuin Paulsen pääsivät ohitse. Lisäksi kun Nurmi ei pystynyt kärkikolmikkoa haastamaan niin kaksi viidettä sijaa oli suuri pettymys.

- Nyt oli todella vaikea viikonloppu kun sadesää pilasi mahdollisuudet tutustua minulle täysin entuudestaan tuntemattomaan rataan. Näin emme saaneet autoa säädettyä mieluisaksi ja sen myötä radalla useasti aikaisemmin kilpailleet kanssakilpailijat pääsivät karkuun. Hyvän esimerkin kokemuksen merkityksestä tarjoili paikallinen John Wartique, joka voitti ensimmäisen kilpailun ja oli toisessa toinen. Minä olen hänet pystynyt muilla radoilla lyömään, mutta nyt hänen kotiradallaan olin täysin aseeton myös häntä vastaan, Nurmi kertoo.

- Kahden kuukauden päästä Italian Mugellossa ajettavissa finaaleissa sarjajohtaja Michelle Gatting ja hopeasijalle noussut Niccolò Schirò tulevat ratkomaan mestaruustittelin kohtalon. Vastaavasti minulla tulee olemaan vain yksi vastustaja ja se on kyntensä näyttänyt John Wartique, joka kahdella palkintokorokesijoituksellaan pudotti minut haastajaksi. Nyt niellään tämä suuri pettymys ja sitten aletaan keskittymään klpailukauden huipentumaan, Nurmi jatkaa.

Sarjajohtaja Michelle Gatting oli ensimmäisessä kilpailussa kolmas ja toisessa vasta kahdeksas. Sähkömurheiden myötä hän joutui ajamaan kilpailussa vara-auton turvin ja koska Niccolò Schirò ajoi voiton ja hopeasijan niin Italian Mugellossa tullaan näkemään huikea taistelu Ferrari Challenge EM-sarjan mitalisijoitusten kohtalosta.

Lopputulokset Ferrari Challenge SPA-Francorchamps la 11.9.2021: Top-5:
1. John Wartique (BEL), 13 kierrosta
2. Niccolò Schirò (ITA), +0.753s
3. Michelle Gatting (DEN), +9.894s
4. Luca Ludwig (GER), +13.184s
5. Luka Nurmi (FIN), +18.068s

Lopputulokset Ferrari Challenge SPA-Francorchamps su 12.9.2021: Top-5:
1. Niccolò Schirò (ITA), 31 kierrosta
2. John Wartique (BEL), +2.024s
3. Luca Ludwig (GER), +3.200s
4. Fredrik Paulsen (DEN), +29.797s
5. Luka Nurmi (FIN), +30.843s
---
8. Michelle Gatting (DEN), +38,243s

Ferrari Challenge EM-sarjatilanne 12/14 osakilpailua, PRO-luokka, Top-5:
1. Michelle Gatting (DEN), 152p
2. Niccolò Schirò (ITA), 123p
3. John Wartique (BEL), 108p
4. Luka Nurmi (FIN), 106p
5. Fredrik Paulsen (DEN), 79p

 

Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.